Пригожин: Украинците разкъсват фланговете, скоро ще започне контранастъпление

Пригожин: Украинците разкъсват фланговете, скоро ще започне контранастъпление

В момента Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) правят опити да пробият руските флангове в Артемовско направление (с украинското име Бахмут), прегрупират се в Запорожие и в близко бъдеще ще започнат контранастъпление. Това заяви основателят на частната военна компания "Вагнер" Евгений Пригожин във видеозапис, публикуван в канала Telegram на неговата пресслужба, съобщава ТАСС.

„Днес те разкъсват фланговете в посока Артемовск, прегрупират се в Запорожие и в близко бъдеще ще започне контранастъпление. Те са абсолютно ясни: контранастъплението ще бъде на земята, а не по телевизията“, каза Пригожин.

По думите му, в резултат на тези действия, руските сили са загубили 3 км от фронта. Както беше съобщено по-рано, битки с въоръжените сили на Украйна се водят и в населените места Григоровка и Ивановское, които принадлежат към Артьомовското направление.

"Вагнер" няма да напусне Артемовск още няколко дни, въпреки факта, че е получила само 10% от заявените снаряди, каза Пригожин. Той добави, че на руските сили им остава да овладеят 2 кв. км в Артемовск. 

„Сега основната задача е да се доставят всички боеприпаси, които са в складовете“, каза Пригожин. Обещаха ни на 7 май, че ще ги дадат. На 8-ми в два часа през нощта се получава бойна заповед, в която пише „да се даде всичко“. Днес е 9 май. На 8-ми имаше среща, на която ни дадоха 10% от исканото (количество боеприпаси). Просто нагло ни измамиха", посочи той. 

Преди това Пригожин направи изявление за липсата на боеприпаси. Той също така съобщи, че частите на "Вагнер" ще останат на позиции в Артемовск до 00:00 часа московско време на 10 май, а след това ще „излязат в тиловите лагери“, за да „ближат раните си“ там и да спасят личния състав от загуби.

Източник: ТАСС

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Коментари

  • Викт

    09 Май 2023 19:02ч.

    Пригожин кани украинците - Заповядайте, сега е момента, няма снаряди, проблеми с фланговете, много жертви и ранени дадохме, а и още малко ще сме тук, побързайте!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тоя Пригожин е негодяй и престъпник

    09 Май 2023 19:38ч.

    Кой казва на противника: “нямаме снаряди”. Това е пълна простотия, освен ако не е уловка. Да не се окаже, че снаряди има повече от достатъчно?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Куци Коньов

    10 Май 2023 14:57ч.

    Че естествено че имат снаряди бол. Руснаците май използват тактиката на умрялата лисица - чакат противниците им да се съберат накуп и сами да влязат в капан...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • горд евро-гей

    09 Май 2023 19:48ч.

    Защо ни занимавате със тоя Циркаджия всеки ден ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • С. Есенин

    09 Май 2023 20:39ч.

    Вижу сон. Дорога чёрная./ Белый конь. Стопа упорная./ И на этом на коне/ Едет милая ко мне./ Едет, едет милая,/ Только нелюбимая./ Эх, берёза русская!/ Путь-дорога узкая./ Эту милую, как сон,/ Лишь для той, в кого влюблён,/ Удержи ты ветками,/ Как руками меткими./ Светит месяц. Синь и сонь./ Хорошо копытит конь./ Свет такой таинственный,/ Словно для единственной - / Той, в которой тот же свет/ И которой в мире нет./ Хулиган я, хулиган./ От стихов дурак и пьян./ Но и все ж за эту прыть,/ Чтобы сердцем не остыть,/ За березовую Русь/ С нелюбимой помирюсь.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Соросоид-джендър

    09 Май 2023 21:58ч.

    Нема се плашите за 3 км! Като им останат толкова до Москва, тогава сийбало мамата!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Наистина ли могат да ви ловят с бастун?

    09 Май 2023 22:02ч.

    Гледайте какво прави армията на Пригожин, а не какво той говори.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ина

    09 Май 2023 22:03ч.

    непрекъснато мрънка, да се изтегля, кадиров вече предложи на Путин да го смени

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Куци Коньов

    10 Май 2023 15:00ч.

    Той, ей така мрънкайки си, превзе "крепостта Бахмут"...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи