Пригожин: Спираме на 200 км от Москва и връщаме колоните си в лагера. Не бива да се пролива кръв

Пригожин: Спираме на 200 км от Москва и връщаме колоните си в лагера. Не бива да се пролива кръв

Евгений Пригожин публикува официално аудиосъобщение. Той заяви, че колоните са спрели на 200 километра от Москва. Според него "е настъпил моментът, в който може да се пролее кръв".

Разбирайки отговорността на момента, в който "може да се пролее кръв", ЧВК обръщат колоните и се връщат в полевите лагери, както е планирано.

В изявлението няма нито дума за резултата от споразуменията с Лукашенко. Нищо и за отстъпките, които предстои да последват.

Каналът "Рибар" подчертава към това съобщение следното: Ещё раз: всё согласно плану (още веднъж: както е планирано).

Коментари

  • Хумо

    24 Юни 2023 23:42ч.

    Руснаците избиват по 10 хиляди укри за седмица, сега изведнъж някакви 15 хиляди изпаднали и грохнали от едногодишни сражения частници станали заплаха за ЦЯЛА Русия? Вие явно ядете доматите с опаковката.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • свободен

    24 Юни 2023 23:48ч.

    АКЦИЯТА ИЗКАРА НА СВЕТЛО ИСТИНСКИТЕ ПРЕВРАТАДЖИИ.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ами

    25 Юни 2023 0:02ч.

    Кои са истинските превратаджии?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • русский "освободитель"

    25 Юни 2023 0:14ч.

    за сега акцията извади на светло, че не е имало никакво очаквано настъпление на украинците около 24/2/2022 (нали официалната версия беше, че Украйна беше нападната превантивно, за да може да се предотврати предстоящото украинско настъпление с НАТО) https://www.youtube.com/watch?v=S5r2Qwf43pw

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Русия не прощава предателство

    25 Юни 2023 2:10ч.

    Това беше тест за лоялност. Предателите са разобличени и ще бъдат отстреляни незабавно, заедно със самия Пригожин. Да му мисли Украйна, от тук нататък няма да има пощада.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Сунак от Максуда

    25 Юни 2023 2:20ч.

    За Червената шапчица баба и е Вълкът)))) В библията Дяволът е подстрикател и плебса не го вижда ...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мдааа

    25 Юни 2023 2:21ч.

    Следи некролозите в руската преса! Петата колона е осветлена, остава да бъде изложена и да започне Истинският Поход за Освобождаването на Европа- приемане, покръстване на гейдържавите от гейсъюза в лоното на християнството! За любителите на евроатлатическите ценности ще бъдат осигурени острови в Северния ледовит океан! Хахахахахахсхахахахаха!???

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Когато някой нервак като Пригожин е предизивикак, става откровен и разкрива прикрити истини

    25 Юни 2023 2:42ч.

    В изявлението си вчера Пригожин призна, че не е имало никакъв геноцид над рускоговорящите в Донбас, а Украйна не е бомбардирала Донбас 8 години. Според думите там просто се водят битки и двете страни са се обстрелвали и бомбардирали взаимно. Леле, леле, значи Путин е лъгал през цялото време, нали? Това е удар по Z-патриотите. >>> https://www.youtube.com/watch?v=S5r2Qwf43pw

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • джо гладника

    25 Юни 2023 2:48ч.

    така е. щом звездите ти го говорят, няма как да е иначе. или цъ-нъ-нъ.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Е, кажете, бре, Z-омби путинофили, моля, пожалустя

    25 Юни 2023 3:36ч.

    Кои са предателите? Какво разбирате за предателство за Русия? Споко, няма да питам за България,чиито граждани сте все още, за съжаление, а би трябвало да ви бъде отнето българското гражданство като национални предатели, обслужващи репресивния рашистки режим в Кремъл. А как така УЖ православна Русия ще отстреля който и да е? Ако не знаете, смъртното наказание в Русия все още не е узаконено, нищо че се извършва по най-ювелирни методи и понякога разбираме от мейнтрийм новините как някой е "самоубит".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • А Кадиров

    25 Юни 2023 4:30ч.

    Каза че Пригожин е бил обиден че влстите във Санкт Петербург отказали да продадат един голям парцел на дъщеря му .И една от причините за бунта са били тези .И ако знаем че Пригожин е много честолюбив човек и наред със другите събития и тази новина ,може да е причината за този неосъществен бунт .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Абе предателите

    25 Юни 2023 4:37ч.

    Избягаха яко дим от Москва . Това бяха петата колона на запада във Русия .От така наречената партия на мира . Е Путин им видя физиономиите и сега за останалите продажници ,ще има лов на вещици във тръмна нощ .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ами

    25 Юни 2023 4:57ч.

    Я, кажете кои са тези предатели? Какво разбирате под предателство? Как един българин с българско самосъзнание защитава репресивния режим на ФСБ/Путин, който пропагандира антихристиянски ценности за смърт и братоубийство, тероризира повече от година и през цялото си 23-годишно управление цивилно население в бившите съветски, днешни суверенни държави Молдова, Грузия, Армения, Азербайджан, Украйна и... дори хуманистите и пацифистите, както и духовните лица в собствения си руски народ?! Кремльовски режим, който гереоизира криминални и углавни престъпници, а остракира и осъжда на десетки години хуманисти и пасифисти, да не споменавам смели негови интелектуални критици и т.нар. "цвят" на руската нация днес, прогресивни личности и активисти, интелигенция - учени, писатели, поети, художници, актьори, режисьори, журналисти, медиатори, правозащитници...?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Лекуващ лекар

    25 Юни 2023 13:15ч.

    Чш, Ти КУ КУ ли си, или ДА ??!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • баба мара

    24 Юни 2023 23:44ч.

    добре че се връщате да не се излагате повече путин вагнер и колегата им от чечня се бият в 21 век а наркоманите от бун кера в киев се хилят и доволно потриват ръце да ама не цирка се отлага стига сте се убивали стига сте проливали братска кръв седнете и се разберете коя е важната задача пред вас

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • хехе

    24 Юни 2023 23:48ч.

    Бабо, а вие на каква дрога сте?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Много вулгарен език

    25 Юни 2023 2:36ч.

    Де си расъл, де си пасъл, бе човеко. Приличаш на онзи парнаджия, дето се обаждаше да тормози покойния Милен Цветков. Да не си същият.Забравих му името.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • за _ дяволът се казва Путин 24 Юни 2023 22:58ч.

    25 Юни 2023 3:00ч.

    Лично на теб, какво са ти направили руснаците? Ако трябва да псуваме някого, това е Горбачов и сие боклуци, които се подведоха по лъжливата им демокрация. В резултат на което разбиха държавите от целия източен блок и съсипаха хората! .............. А що се отнася до стандарт на живот, сравни метрото в Москва и в Ню Йорк, за да разбереш някои подробности.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • На кривата ракета Космосът й е крив

    25 Юни 2023 3:46ч.

    Не ви е виновен Горбачов. Ако не сте разбрали, соцът се самосрути като неефективна икономическа система въпреки соц. пропагандата, че очаквахме капитализЪма да стигне своето падение и докато УЖ все загниваше и запдняците УЖ се тровеха и самоубиваха под мостовете с (по-младите не се смейте, че яко ще се раздрусате от този съветски наратив) с... кока-кола, невероятно, но факт СОЦЪТ се срути. Поради нелепите парадигми! Тоест само се самоуби. Няма как да се обвинява който и да е друг за това "постижение". Стандартът на живот в Ню Йорк е излишно и неубедителни да го сравнявам с манипулации аз, обикновен българин, достатъчно е, че маса РУСНАЦИ предпочетат да се изсел

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Какво метро?!

    25 Юни 2023 4:05ч.

    Това е за бедни нации или по-скоро за такива като рашистите, които държат населението си в мизерия с цел зависимост от властта, а богатите нации пътуват със собствените си коли. Но! Трябва да призная все още политиците използват населението за своите порочни цели и вместо да преследват еко-цели, защото наистина човечеството нананася огромни щети на природата и климата, те преследват единствено политически цели и лични облаги. Тоест, за предпочитане е човечеството да минимизира щетите от своята дейност, в частност за транспорт да предпочита в сравнение с другите видове транспорт еко-транспорт като метрото. И все пак запдняците, най-вече в Европа започнаха да ползват еко-автомобили. Да се надяваме, че най-актуалната "сглобка" между ЕС и Китай ще роди добри плодове.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • леля Гошо

    25 Юни 2023 13:16ч.

    Чш, Ти КУ КУ ли си, или ДА ??!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Дачкоф, смешен си

    24 Юни 2023 23:44ч.

    Малеее, много страшен този. С няколко хиляди войника щеше да мине през Москва, да завземе Сибир, Аляска и цялата Южна Америка и Северна Африка. Вие като ги пишете тези глупости вадите ли си вибраторите от задниците поне за малко, а журналя?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Дедовия

    24 Юни 2023 23:47ч.

    И Австралия беше заплашена, добре че се спря само на 200км от Москва...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Пак какво не ви угоди Дачков, разбирачи?!

    25 Юни 2023 0:15ч.

    Дачков само осветява информация, която трудно ще проникне пред другите медии. А Пригожин не е за подценяване! Никак даже! Много руснаци споделят неговите виждания. Дори и да не одобряват действията му, те разбират, че истинските предатели са още по високите етажи на властта. Сега важното е да се изпусне парата! А дали това е спец операция - времето ще покаже. И сега много смрад излезе!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • @Пак какво не ви угоди Дачков, разбирачи

    25 Юни 2023 0:45ч.

    Умният мълчи и наблюдава събитията в ситуация, в която абсолютно никой извън един много тесен кръг знае какво всъщност се случва. Не публикува бълнувания, които надминаха пияницата Томова от Афера. Тръгнал този подставен клоун с няколко изпаднали наемника да завзема Москва? Наполеон гледа от отвъдното и се кръсти.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Оставете Дачков на мира

    25 Юни 2023 2:12ч.

    Ситуацията се мени с часове. Дачков само информира, а вие мислете с главите си.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Точно така, адмирирам Дачков и редакцията му за обективната информация

    25 Юни 2023 4:15ч.

    Аз съм често от списъка с т.нар. блокирани постващи. но всеки път се завръщам, защото искам да разубедя заблудените и да разбера къде аз греша. Не се сърдя за блокирането и много добре разбирам всеки път защо ме трие и блокира, защото провокирам до край кртичното си мнение. Но признавам, че тук ми е интересно и редакцията на Дачков става все по-демократична и обективна.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • И сега остава въпрос:

    24 Юни 2023 23:46ч.

    Какво ще стане със заповедта на Путин, Пригожин да бъде арестуван и съден?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • да ви светна

    25 Юни 2023 2:14ч.

    Нито ще бъде арестуван, нито ще бъде съден. Война е, ще бъде разстрелян (при това съвсем заслужено).

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Укрите и нашенските русофоби посърнаха.

    25 Юни 2023 2:20ч.

    Пригожин излезе от запоя и спря метежа.И водката развалиха руснаците,а каква водка имаше навремето.Държеше по една седмица.Сега-един ден и изтрезнееш.Както казва Вацев-Пригожин се държал странно и като че ли имал психични проблеми.Ами,ако някой от нашата черга погълне толкова водка ще има тежък проблем с два метра земя отгоре.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Пригожин

    25 Юни 2023 2:43ч.

    след преговорите с посредничеството на Лукашенко, се връща с войниците в полевия лагер, както е било според плановете. Това са негови думи. засега са слухове, но се предполага, че подразделенията на ЧВК на украинския фронт ще минат на подчинение на Президента и така се елиминар в случая Шойгу. Войниците отиват на първа линия. Пригожин няма да бъде съден, подразбира се.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Наказателното дело срещу Пригожин ще бъде прекратено - Песков

    25 Юни 2023 4:25ч.

    Наказателното дело срещу основателя на ЧВК "Вагнер" Евгений Пригожин ще бъде прекратено, той ще "замине за Беларус", заяви говорителят на руския президент Дмитрий Песков. Някои от бойците на ЧВК "Вагнер", които първоначално отказаха да участват в "похода" на Пригожин, ще подпишат договори с Министерството на отбраната, добави Песков. Имаше по-висша цел да се избегнат кръвопролития и вътрешна конфронтация, в името на тези цели бяха усилията на Лукашенко. Самият Белоруски се предложи за преговарящ, тъй като познава Пригожин повече от 20 години. Не е известно с кого ще работи Пригожин след заминаването си за Беларус. Говорейки за отмяната на президентския указ за CTO, Песков каза, че ще има всички предпоставки за това. Кадрови промени в Министерството на отбраната на РФ не са били обсъждани по време на преговорите с Пригожин. Источник: https://rusvesna.su/news/1687636667

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Пригожин

    25 Юни 2023 4:34ч.

    Заминава за Беларус ,какво ще прав там има да гадаем . А Вагнер стават воиски на Русия и МО .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Точен

    25 Юни 2023 13:45ч.

    Не е сложно за гадаене, ще има и белоруски ЧВК, които обаче няма да действат в Африка и Азия, а в Полша и Прибалтика, на последните ще им припари... ))

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • хамалин

    24 Юни 2023 23:46ч.

    запри се ве мастър шефе,чи тукъ при нас голямото одрискване на високото жълтопаветно естъблишменство включи на 5-тъ придавкъ (въ този час днешниъ бг Уйййййкиндъ е на привършване)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Пригожин - шутът на Цар Путин, с когото игратя постановката "Царят - добър, болярите - лоши" и дайте сега да ги обесим

    24 Юни 2023 23:47ч.

    Лукашенко бил убедил Пригожин да спре, а Пригожин не му призанва заслугите. И уж "Готвача" се бил осъзнал: "За да избегнем кръвопролития, връщаме конвоите си в базите." Смях? Сега как ще отиграят заповедта за неговия арест - психо ли ще го изкарат и ще го пратят в Психиатрията-затвор или да си почива в някой дворец или на яхта? Язък за пуканките, които си приготвих:)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • viva

    24 Юни 2023 23:57ч.

    Не, ще се задави с костилка от маслина... Или нещо подобно.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Дорогие русофобчики

    25 Юни 2023 2:31ч.

    знам,че сте разочаровани и малко превъзбудени,но ако сте гледали "Особености на руския лов",би трябвало да сте подготвени за трейлъра на "Особености на руския метеж".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • jelezen

    24 Юни 2023 23:48ч.

    Цирка свърши . Резултатите са ясни. Пълна подкрепа за Владимир Владимирович Путин. Изменниците са разкрити. Мерките са взети. Операцията продължава. Дивия запад е в шок.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кои са изменниците?

    24 Юни 2023 23:56ч.

    Путин няма подкрепа освен старците, които живеят в миналото и с надежда да си спомнят фалшивите заслуги по време на соц. младостта си. Западът се смее на цирка на Цар Путин и неговия шут какви ги вършат, само и само да се окопаят с доживотна власт. Всеки знае от историята какво са правили самодържеците в Средновековието, когато властта им се разклати - война. Путин и режимът му живеят в Средновековието и всячески се опитват да върнат Русия в Средновековието за разлика от останалия свят, който живее в 21 век и се отдалечава с космическа скорост от Оркостан.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • И още нещо

    24 Юни 2023 23:57ч.

    Видя се и реакцията на много чужди държави и най-вече на тези от СНГ. Не случайно Путин говори по телефона с всеки президент на тези държави.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • абе цяла сутрин

    24 Юни 2023 23:59ч.

    Блееше други неща ,сега обърна палачинката .Що така бе ? .Нещо не ви се получиха нещата днес ,а и за във бъдеще .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола Z

    24 Юни 2023 23:48ч.

    И сега, след всички глупости както ви казах сутринта, защо беше цялата работа - "Путин подписа закон, позволяващ арест на неподчиняващи се на въведеното на места военно положение" ... след седмица две ще си спретнат някоя друга офанзива ?Блажени са вярващите или не, смешни са!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ами

    24 Юни 2023 23:59ч.

    Целата е руснаците да се убедят от необходимостта Русия да премине във военен режим и да се подготви населението за глад, студ, лишения, намалени доходи и всичко фронта, за пренасочване на всички бюджетни средства и капиталови инвестиции към нуждите на войната.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ами

    25 Юни 2023 0:09ч.

    Всичко на фронта та до Берлин .Това бешпе целта на този бунт .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Резултатът

    25 Юни 2023 0:52ч.

    В МНС в Хага или преди това като краят на Чаушеску!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • А пък ние?

    25 Юни 2023 4:16ч.

    Преди руснаците ние ще трябва да се подготвим за лишения защото нашето правителство ни готви за война, да му мият младите …

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Къде беше

    25 Юни 2023 4:44ч.

    Това Хага БЕ ,че като гледам на къде вървят нещата нито Хага ще бъде град ,нито нидерландия държава .А заедно със нея и европедалският джендър съюз .Е сега Путин ще ви разкаж вече истинската игра . Ще ми пиете шампанско вчера цял ден , а сега си пригответе цианкалия ,той ще ви свърши по добра работа от шампанското .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Няма такова нещо, правителството ни да има законно право да ни готви за война!

    25 Юни 2023 4:46ч.

    България е парламентарна република и такива решения се гласуват само в Народното събрание. Не вЕрвайте на всякакви шменти-капели, преследващи политически цели да се класират във властта и... облагите. Във война ще участваме, само ако бъдем нападнати ние или друга членка на НАТО по чл. 5 от устава на НАТО и като член на този ОТБРАНИТЕЛЕН съюз. Затова Путин/Рашата не напада напр. Финландия, която стана член на НАТО и е с най-дългата 1300 км граница с РФ и в която се инсталира и има НАТО-вска войска и военни бази. Няма да посмее да нападне и прибалтийските републики, точно защото са членки на НАТО. Нападна Украйна точно, както и Грузия, както и Молдова, както и Армения и Азербайджан, като във всички тези суверенни държави "захапа" територии, точно защото не са членки на НАТО и нямат гаранция и НАТО-вска защита. И защото и мечтае да възвърне влиянието си, както и колониализма над тези бивши съветски републики. България отдавна също щеше да е напдната и "захапана" с анексирана територия от Рашата, като ни спретант СВО, ако не бяхме приети като членки на НАТО

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЧВК "Вагнер" разгръща колони и се прибира в лагерите по план, за да не се пролее руска кръв (АУДИО)

    24 Юни 2023 23:50ч.

    Пресслужбата на Евгений Пригожин публикува неговия аудиокоментар. „ЧВК Вагнер искаше да бъде разпусната. Тръгнахме на 23 юни за марша на справедливостта. За един ден вървяхме, не достигайки 200 км до Москва. През това време не сме проляли нито капка кръв от нашите бойци. Сега е моментът, в който може да се пролее кръв. Ето защо, осъзнавайки цялата отговорност за факта, че руска кръв ще се пролее от една от страните, ние разгръщаме нашите колони и тръгваме в обратната посока към полевите лагери, съгласно плана. Вижте още: Антитерористичните мерки стартираха в Москва, жителите на Ростов са помолени да не напускат домовете си Источник: https://rusvesna.su/news/1687627909

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Верно е:)

    25 Юни 2023 0:04ч.

    Путин:СВО върви по план:) И Пригожин - най-заслужилият "народен" артист на Руската федерация:)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ха Ха Ха

    25 Юни 2023 0:07ч.

    Умно ,много умно казано -++++++++++++++++++++

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Оле Отвори Очички

    25 Юни 2023 3:27ч.

    Вече има инициативен комитет за поставяне на звезда на алеята на славата. Пригожин _ Супер Стар

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кромуел

    24 Юни 2023 23:51ч.

    Този Пирожкин много страшен бе! Наполеон, Хитлер, Сталин и всички римски пълководци бледнеят пред страшната армия на пирожките. Още малко и аха да повярваме на драсканиците на набедени джурналисти. Ало, Дачков, изглежда днес си се пръскал с LCD бе, пич!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Пригожин прие предложението на Лукашенко да спре движението "Вагнер" и да предприеме допълнителни стъпки за деескалация на напрежението

    24 Юни 2023 23:53ч.

    Съобщение от пресслужбата на президента на Република Беларус. „Тази сутрин руският президент Владимир Путин информира белоруския си колега за ситуацията в Южна Русия с частната военна компания Wagner. Държавните глави се договориха за съвместни действия. Като продължение на договореностите президентът на Беларус, след като допълнително уточни ситуацията по свои канали и съгласувано с президента на Русия, проведе разговори с ръководителя на ЧВК Вагнер Евгений Пригожин. Преговорите продължиха през целия ден. В резултат на това те стигнаха до споразумения за недопустимостта на разгръщането на кърваво клане на територията на Русия. Евгений Пригожин прие предложението на президента на Беларус Александър Лукашенко да спре движението на въоръжени лица от компанията Вагнер в Русия и да предприеме по-нататъшни стъпки за деескалация на напрежението. В момента е на масата абсолютно изгоден и приемлив вариант за разрешаване на ситуацията с гаранции за сигурност на бойците на ЧВК "Вагнер". Както беше съобщено по-рано, през днешния ден президентът на Беларус проведе две срещи със силовия блок на страната по тази ситуация. Источник: https://rusvesna.su/news/1687626855

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Лунен пясък

    24 Юни 2023 23:54ч.

    Вай, вай, добре че беше Лукашенко иначе този щеше да превземе и Панама с тези темпове. 1300км ги взеха за час и нещо. Според ПИК и Гласове. Кое следваше да се превземе? Луната?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Абе тук един

    24 Юни 2023 23:56ч.

    Цял ден пиеше шампанско . Ха сега да премине към цианкалии и да се успокои завинаги ,че Русия ще бъде победена ,даже и от гражданска война .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • colibri

    24 Юни 2023 23:57ч.

    ''Когато нещата вървят странно, идва часът на странните хора!'' Х. С. Томпсън

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Осетинският батальон покани "вагнеровците" да се присъединят към редиците си

    25 Юни 2023 0:05ч.

    Ние сме бойци на DRO на Алания, оценяваме огромния ви принос към NVO в защитата на интересите на народа на Руската федерация. Ние знаем колко смело се биеха вашите войници на фронта, техния огромен принос за общата победа в Сирийската арабска република, непоправимите загуби, които претърпяхте при изпълнение на военния си дълг на територията на Украйна. Нашият народ и бойците от ДРО "Алания" са ви благодарни за това! Те обаче не са съгласни с методите, с които защитавате интересите на вашите бойци, ” - се казва в призива, който води телеграм каналът на доброволческите батальони „Буря. Осетия“ и „Алания“ от Северна Осетия. Във време, когато врагът е на нашите граници и целият световен елит е въоръжен срещу страната, не е моментът за вътрешни борби и разправии, казват доброволци. Те призоваха "вагнеровците" "да не вкарват Русия в братоубийствена гражданска война и да не проливат кръвта на сънародниците си". Имаме готовност да приемем в редиците на доброволческия батальон „Алания” всички желаещи бойци на ЧВК „Вагнер”. Особено хората от Северна и Южна Осетия”, – се казва в жалбата. Подробнее: https://eadaily.com/ru/news/2023/06/24/osetinskiy-batalon-priglasil-vagnerovcev-vstupit-v-ih-ryady

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кремъл дава възможност на бойците на ЧВК Вагнер да останат герои

    25 Юни 2023 0:12ч.

    Бойците от ЧВК Вагнер все още имат възможност да избегнат наказание за участие в бунта, като се вземат предвид предишни заслуги по време на спецоперацията. Това заяви председателят на комисията по държавно строителство и законодателство на Държавната дума Павел Крашенинников. Подробнее: https://eadaily.com/ru/news/2023/06/24/kreml-daet-boycam-chvk-vagner-vozmozhnost-ostatsya-geroyami

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Че са герои, герои са

    25 Юни 2023 0:21ч.

    Само как режеха глави в Сирия, ами в Русия с кувалдата, чук по нашему, по главата? И всичко заснимаха, да се разнася славата им.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Възхищавайте се на героите на Русия "вагнеровци" (18+)

    25 Юни 2023 0:47ч.

    https://www.youtube.com/watch?v=40-EoejDySc

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Z-омби уродите в България с нетърпение очакват да посрещнат тези с ковашките чукове като освободители, начело с Цар Путьо и неговия шут

    25 Юни 2023 0:57ч.

    https://www.youtube.com/watch?v=wacMpZc1Vg0

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Оле Отвори Очички

    25 Юни 2023 3:35ч.

    Колеги форумци, прави впечатление постоянното и неистовото говорене на обидни, мръсни и злобни думи от страна на т.н. "пронатовски" писачи. Кристално ясно е, че е отблъскващо но.... Нейсе. Това трябва да се изследва професионално. Няма ли някой практикуващ психолог тук?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "...обидни, мръсни и злобни думи..."

    25 Юни 2023 4:26ч.

    А как може да се нарекат убийците и тези, които осактяват деца?! ❗ ООН постави Русия в списъка на срама за убийството на деца в Украйна. Генералният секретар на ООН Антониу Гутериш в четвъртък обвини Русия в убийството на 136 деца в Украйна през 2022 г., добавяйки нейните въоръжени сили към глобалния списък на извършителите. ООН също потвърди, че руските военни сили и свързаните с тях групи са осакатили 518 деца и са извършили 480 атаки срещу училища и болници. Руските въоръжени сили също са използвали 91 деца като живи щитове, според доклада. Всичко това не е голословно, а най-детайлно разследвано, описано и доказано.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Читател

    25 Юни 2023 0:16ч.

    Новината за отбоя се появи десетина минути след украинско обявяване на нова голяма "контраатака". Съвпадение ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мимето

    25 Юни 2023 0:20ч.

    И за какво беше цялата тая галимация? Ако досега Пригожин се оплакваше, че Военното министерство не му помага достатъчно с оръжие и муниции, сега хептен нищо няма да получи - да не са луди в Москва да въоръжават някой, който ще насочи оръжието срещу Москва. Голяма тъпотия беше туй нещо днес.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Еврокомисар

    25 Юни 2023 0:25ч.

    Посоката не беше ли на запад от Москва, там Берлин, Лисабон нещо си.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    25 Юни 2023 0:31ч.

    Отиват в Москва да си напоят конете, че вече чак на Висла и после на Одер и Сена.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Айде еврогей !

    25 Юни 2023 0:31ч.

    Разплитай чорапите си в цветовете на дъгата ! От мъка.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • горд евро-гей

    25 Юни 2023 0:43ч.

    Аз съм евро-гей . Тоя, другия е фалшиф.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тези приказки вървят

    25 Юни 2023 2:56ч.

    из евроатлантическото пространство. След ковида у гражданите трябва да се поддържа нивото на хормона на страха.Полезно е за управлението на масите, особено ако са свикнали да си мислят, че са свободни, а всъщност от гледна точка на Шваб са достойни за презрение потребители.Путин каза друго, нещо за Донбас беше. Някога тук един сърофумник предположи, че ако все пак тръгне към Лисабон, няма кой да го спре. Най–много сам да се спре за малко на Oktober Fest–а.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Абе вие

    25 Юни 2023 4:52ч.

    Във Брюксел сте все еврокомисарки бе ,къде се слагаш между мъжете или вече практикуваш смяна пола всекидневно .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Айде пак за немислещите индивиди

    25 Юни 2023 0:27ч.

    Путин в речта си никъде не е визирал поименно Пригожин.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ситкомът свърши

    25 Юни 2023 0:36ч.

    Пригожин, ако не знаете, е режисирал много убедителни пропагандни филми - фалшификати като напр. "Солнцепек"/"Солнцепёк". За 30-годишнината на независимостта на Украйна през 2021 г. Кремъл/ФСБ/КГБ пусна фейк филм "Солнцепек" за това, което УЖ се е случвало в Луганска област и оправдава с митове и фалшиви легенди "червения" терор там, най-вече заслуга на командированите "вагнеровци", изпълняващи терористична акция заедно със сепаратистите в Донбас по заповед на Путин. И никой не е чувал, че в Луганска област операцията е командвана от Уткин. Този екшън на Гьобелс 90% се състои от сцени на насилие, нагнетява публиката с омраза и опиянява с пропаганда. Авторите обръщат фактите с главата надолу. Но основното е, че прославят "заслугите" за терора на вагнеровците над мирното население в Донбас. Създателите с този занаят смятат публиката за идиоти, макар че масово у нас Z-омбираните му повярваха. >>> https://www.youtube.com/watch?v=oQEaJUH7I48

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Я вземете се разберете,

    25 Юни 2023 0:44ч.

    каква точно теза поддържате, че се връткате бетер магистралки. Глупостите ви си седят по съседните статии

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Имате ли въпроси за тезата, която поддържам?

    25 Юни 2023 4:20ч.

    Какво не разбра'хте?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Театър

    25 Юни 2023 1:10ч.

    Армията на пирожките, която още малко да превземе вселената наброявала 5000 човека. Как да не капитулираш пред такава сила? Цял ден Дачкоф напада Москва с 5000 цървула и обяснява неизбежната капитулация на Путин. Едни, подобни на Гласове, пуснаха снимки на багер копаещ нещо си някъде и обявиха, че руснаците разбивали собствените си магистрали около Москва за да спрели тази могъща приближаваща сила. Не ви ли срам поне малко бе?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • В Ростов ги изпращат с ръкопляскане и овации: "Вагнер, сила!"

    25 Юни 2023 1:14ч.

    Дали няма сега да се възползват рашистите да мобилизрат тези ентусиазирани младежи за поредното "пушечно месо" за фронта?! >>> https://twitter.com/WarMonitors/status/1672669508316585984?cxt=HHwWgICz3ceDwrYuAAAA

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ситуацията в Ростов - прегръдки и сбогувания с вагнеровците

    25 Юни 2023 1:19ч.

    https://twitter.com/WarMonitors/status/1672677069539483648?cxt=HHwWgIC9nde7xbYuAAAA

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ситуацията с тик-токърите на Кадирев е много зле

    25 Юни 2023 1:23ч.

    Нямаха време за селфита, "Ахмат"-овците пак станаха ахмаци. >>> https://twitter.com/WarMonitors/status/1672661036594339843?cxt=HHwWhoC9vbiWvrYuAAAA

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Има и жертви в тази постановка

    25 Юни 2023 1:17ч.

    Flightbomber съобщава, че 12 руски пилоти са били убити днес от противовъздушни системи на ЧВК 'Вагнер'. Животът на руснаците девалвира.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Игра на Тронове

    25 Юни 2023 1:19ч.

    Смогнете си пуча срещу Ердоган преди 8 год. Сега ръцете на Путин са развързани, за да се справи с вътрешните си врагове и да спре " контраофанзивата" на орките.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Су-35

    25 Юни 2023 1:28ч.

    По другите сайтове вашите колеги почнаха да пишат вече глупости:"Кьолнската катедрала била най-висока". Много за кратко беше всичко.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Соловьов: Опит за ликвидиране на Пригожин го е принудил да играе ва-банк

    25 Юни 2023 1:53ч.

    Не е имало никакъв удар по лагера на ЧВК Вагнер ( https://t.me/SolovievLive/190395 ) А по думите на самия Пригожин е имало опит за ликвидиране/разформироване на ЧВК "Вагнер" (аудио) >>> https://t.me/concordgroup_official/1303

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Еврокомисар

    25 Юни 2023 2:05ч.

    По бегли спомени рушняците във форума до преди седмици го боготворяхте, а сега обърнахте палачинката.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • д-р Гилотен

    25 Юни 2023 2:44ч.

    По бегли спомени, болшевишките министри са били комисари. Неотроцкистките министри в ЕС са еврокомисари.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    25 Юни 2023 2:08ч.

    Песков: - Уголовное дело в отношении Пригожина будет прекращено, он "уйдет в Белоруссию" - Часть бойцов ЧВК "Вагнер", которая изначально отказалась участвовать в "походе" Пригожина, подпишет контракты с Минобороны - Бойцы из ЧВК "Вагнер", которые участвовали в сегодняшних событиях, не будут подвергаться преследованию.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • пророк

    25 Юни 2023 2:09ч.

    Не знам защо ама си мисля,че до 24 часа окраината ще бъде згазена ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Песков: Наказателното дело срещу Пригожин ще бъде прекратено, а той заминава за Беларус

    25 Юни 2023 2:09ч.

    ( https://t.me/voenkor_rusvesnaa/4969 )"Ситуацията беше решена без загуби. Постигната е договореност ЧВК „Вагнер” да се върне в лагерите. Някои от тях, ако желаят, ще сключат договори с Министерството на отбраната. Това се отнася за части, които не са участвали в бунта. Що се отнася до останалите бойци, никой няма да ги преследва, имайки предвид техните заслуги на фронта. Винаги сме уважавали техните подвизи", подчертава Песков.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Su38

    25 Юни 2023 2:13ч.

    От цялата дандания едно се постигна: Русия минава на военни релси. Може би това му трябваше да Путин да свърши със СВО. Сега почва войната.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    25 Юни 2023 2:18ч.

    Абе чува се, че в сделката има и оставка на ръководството на МО, ама изглежда на този етап не е целесъобразно да се съобщава. Ще излезе, че Путин е клекнал (то ще е така де), ама трябва да запази лицето си. По-нататък, в рамките на некви реорганизации, оптимизации и да живей!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ще излезе, че Путин е клекнал

    25 Юни 2023 2:30ч.

    А може би не е "клекнал", ами е търсил повод да освободи Герасимов и Еленовъда. Организирал е повода , изпълнил е организацията, заедно с готвача си. И сега некадърниците ще си заминат... ? Не зная , това е само хипотеза.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Най добре е

    25 Юни 2023 2:32ч.

    да върнат ген.Суровикин.Военен командир с опит и стратегия за водене на такава война.Наркоманите в Киев яко се посират от него.В комбинация с Вагнер и чеченския герой Рамзан Кадиров ,до 1 месец ще докарат Зеления наркоманизиран клоун окован в клетка на Червения площад.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола Z

    25 Юни 2023 4:44ч.

    Има къде, къде по-важни теми от Пригожин, ама няма кой да ги съобщи https://www.telegraaf.nl/financieel/306738077/invoering-digitale-euro-komt-dichterbij-zorg-om-privacy-in-den-haag

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола Z

    25 Юни 2023 4:47ч.

    Ето защо драпат да ни вкарат в еврозоната: "Цифровото евро трябва да стане законно платежно средство в еврозоната, заедно с банкнотите и монетите. Освен това Брюксел работи по предложение за регулиране на достъпа до финансови данни."

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ограмоти се, бре, ИЗрожденец популист

    25 Юни 2023 5:11ч.

    Точно, защото политиците ни са импотентни и егоманиаци, за съжаление и не обясняват и не ограмотяват хората, точно затова се вихрят и възползват разни популисти, които вредят на нациоаналните ни интереси. https://www.ecb.europa.eu/paym/digital_euro/faqs/html/ecb.faq_digital_euro.bg.html

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола Z

    25 Юни 2023 9:59ч.

    Тез обещания за криви краставици не на мен, аз съм напълно наясно със случващото се... факт е обаче, че цифровия зандан ще може да бъде наложен само на тези в еврозоната ?Националният ни интерес в случая е да бягаме от еврото, като дявол от тамян!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Проектът Oryx отчита загубите на оборудването на Wagner и Министерството на отбраната на РФ

    25 Юни 2023 5:29ч.

    Резултатът е неравен. Загуби на въоръжените сили на РФ: Унищожени: 1 самолет Ил-22, 2 хеликоптера Ми-8, 1 хеликоптер Ми-35. Заловени: "Тигър" и военен КамАЗ. 12 загинали руски пилоти. ЧВК "Вагнер": унищожени 1 УАЗ.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Още жертви на кремльовския цирк на Царя и неговият шут: Руската авиация се прицели в техниката на Вагнер, но удари цивилни, шофьорът и пътникът са загинали

    25 Юни 2023 5:34ч.

    ( https://t.me/politcircus/10807?single ),( https://t.me/politcircus/10806?single )

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • а т'ва да удряш сватбари

    25 Юни 2023 13:50ч.

    в Афганистан с ракети си е друга работа..Или да строиш тайни затвори във васалните територии,където да вкарваш хора без съд и присъда.Краварска демокрация.Бютифъл.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • bodar4uk

    25 Юни 2023 11:05ч.

    И за какво изобщо направи тоя тъпанарски цирк, на какво по-точно разчиташе? Като не ти изнася нещо, оттегли се, никой не ти е вързал воденичен камък! Сега кой ще плаща репутационните, финансовите, военните и човешните загуби на Русия - това трябва да си лично ти Пригожин, а не хората от общия кюп! А можеще да се оттеглиш лично, като герой за огромните заслуги на Вагнер в СВО, които никой не оспорва. Ама сега, ядец, свръхамбициозна посирня.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "Шах Пригожин" е организиран от ФСБ и "ястребът" силовак Патрушев

    25 Юни 2023 18:14ч.

    Най-вероятно поради недоволство от военната стратегия на Шойгу-Герасимов (всъщност -на Путин): те бяха толкова завлечени в тунела на постсъветското ядрено мислене, че пренебрегват неефективността на този инструмент . Говорим за теорията за мащабните щети, която включва и причинени от човека бедствия, като експлозията на Каховската ВЕЦ. Докато ФСБ-шката част от върха на Путин иска по-бърз край на войната и връщане към типично мирно корумпирано съществуване. Патрушев и контролираното от него ФСБ застанаха зад разходката на "вагнеровците" из пространствата на "Матушка". Тяхната задача беше най-малкото да поемат контрола над армията. Месеци наред "Вагнер" се готви за "контранастъпление" към Москва, трупа боеприпаси, гориво и "крои" стратегия за проникване в столицата. Контраразузнаването на ФСБ "не забеляза" тези приготовления в продължение на месеци, държейки самия Пригожин в златен пашкул от сигурност, защитавайки го дори от любопитните очи. Довереният войн на ФСБ Пригожин неуморно ругаеше ръководството на МО, без да споменава ФСБ:) Как пък нито веднъж не се оплака:) И един екстремен аргумент: "прокси-войнът на светлината" на 100 км от Москва в един момент се отказа от своя бунт след обаждането уж от Лукашенко, послушно се качи в кола и отиде в изгнание. Може ли истинският лидер на 25-хилядния разбунтувал се контингент да се изпусне от ФСБ/Кремъл зад граница така, УЖ от страх да не пролее кръв?... Лидерът Пригожин - не, но "войникът на ФСБ" Пригожин - да! Днес разбираме, че не преговорите с Лукашенко са отказали Пригожин от бунта, а бившият бодигард на Путин, Алексий Дюмин, бивш бодигард на Путин, понастоящем губернатор на Тулска област, човек на Патрушев, силовак, държан в резерва в инкубатора за заместници на Путин, а сега се готви да смени Шойгу. Заговори се и за овластяване на ген. "Армагедон"/Суровикин /известен с безпощадните ракетни удари върху мирното население в Сирия, а сега и в Украйна/, приятел на Пригожин. С това ФСБ, контролирано от Патрушев цели ускоряване и безпощадност на войната и по-бързо завръщане към спокойния корумпиран живот в мирно време.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи