Пригожин се пошегува, че ще се кандидатира за президент на Украйна

Пригожин се пошегува, че ще се кандидатира за президент на Украйна

Собственикът на руската частна военна компания "Вагнер" Евгений Пригожин обяви на шега, че ще се кандидатира на президентските избори догодина, но не в родната си Русия, а в Украйна, предаде ДПА.

След като 61-годишният Пригожин направи това изявление в свое видеообръщение, срещу него се надигна вълна от възмущение в социалните мрежи. Лидерът на "Вагнер"  каза, че иска да се кандидатира срещу настоящия украински президент Володимир Зеленски и неговия предшественик Петро Порошенко.

Основателят на "Вагнер" е известен с това, че често осмива своите опоненти, посочва ДПА.

Във видеообръщението си Пригожин говори и за широкоразпространената корупция в Русия, но добави, че той самият "ще отнесе своите собствени корумпирани връзки в гроба".

Пригожин поиска също така "Вагнер" да бъде снабдена с 10 000 тона боеприпаси на месец за битката за превземане на украинския град Бахмут.

Във видеото се вижда как Пригожин стои на покрива на къща в почти изцяло разрушения град, на около 1,2 километра от административния му център, който все още се държи от украинската армия, и възкликва: "Ние ще победим!".

Във видеото се виждат много разрушени сгради и улици на Бахмут, в който едно време са живеели 70 000 души. В момента в града са останали само няколко хиляди жители, отбелязва ДПА.

Източник: БТА

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

Коментари

  • Вчера в един от телеграм

    12 Март 2023 9:10ч.

    каналите прочетох следният пост на порф. Евстатиев - ....."Хотите гипотезу, коллеги? В ходе последнего ракетного удара мы реально накрыли натовскую (а, скорее, даже непосредственно - американскую) группу советников. И даже предположу, что, как минимум, часть "коллективного Залужного", а не просто технарей-хабиров, если кто-то понял, про что я. Так, что будем посмотреть, не упадёт ли вертолёт какой в Штатах. Вскорости. Нам теперь намекают, что у США тоже есть, чем ответить. Есть, конечно. Не вопрос. Ну, это нормально, хотя и неприятно, конечно. ......"

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ще ви се

    12 Март 2023 9:19ч.

    Не е майтап!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Михаил

    12 Март 2023 9:45ч.

    Днес 12.03. пред НДК в 12 ч. стартира антивоенния протест-шествие с София. Майки и сестри, съпруги и дъщери ще кажат НЕ на войната. Мъжете, които не искат да получават повиквателни ще бъдат там с бащите и синовете си.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЧВК Вагнер обяви откриването на центрове за набиране на наемници... в училища и спортни клубове, където ходят деца

    12 Март 2023 9:48ч.

    https://meduza.io/news/2023/03/11/osnovatel-chvk-vagnera-ob-yavil-ob-otkrytii-tsentrov-po-verbovke-naemnikov-v-sibiri-po-dannym-taygi-info-oni-razmeschayutsya-v-shkolah-i-sportivnyh-klubah

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Превъзходство

    12 Март 2023 10:53ч.

    Укровоините реално превръщаха в огнева цел училища, детски градини и болници и все още ги превръщат в цел в Донецк, така че имат явно превъзходство над Пригожин. "Медузата", дето я цитираш, услужливо премълчава това, тя и друго изрязва от истината, а поднасянато на парчета от нея, вкарани в манипулатвино поднесен контекст, се нарича пропаганда, както знаем.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Боян Дуранкев 7 начина да разпознаете профила на платен трол

    12 Март 2023 11:41ч.

    Проучване на Институт „Статистически метрики и изследвания“© към Центъра за национални и международни стратегии „Боян Дуранкев“© https://24may.bg/2023/01/18/7-%d0%bd%d0%b0%d1%87%d0%b8%d0%bd%d0%b0-%d0%b4%d0%b0-%d1%80%d0%b0%d0%b7%d0%bf%d0%be%d0%b7%d0%bd%d0%b0%d0%b5%d1%82%d0%b5-%d0%bf%d1%80%d0%be%d1%84%d0%b8%d0%bb%d0%b0-%d0%bd%d0%b0-%d0%bf%d0%bb%d0%b0%d1%82/

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Самотният вълк

    12 Март 2023 12:24ч.

    Ахаа ,само че медуза е либерал фашистка медия ,петата колона на либералните Руски продажници .Медуза е забранена във Русия .Така че на либералните фашистки лъжи не вярваме .Давай със други опорки със тези няма да ти мине номерът .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Идеята

    12 Март 2023 9:52ч.

    Хич не е лоша...Пригожин президент - ще може да намери на украинците работни места в двете трудови сфери, в които най ги бива- наемни войници и сервитьори...И двете са в неговата компетенция.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • На пропадналите държави

    12 Март 2023 9:55ч.

    И армиите и президентите им са пандизаджийски. Измет.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "Вагнер" продължиха да атакуват Бахмут , но не направиха никакви обявени настъпления в и около града на 11 март

    12 Март 2023 10:00ч.

    https://www.understandingwar.org/backgrounder/russian-offensive-campaign-assessment-march-11-2023

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Причините, поради които РФ иска да превземе Бахмут

    12 Март 2023 10:09ч.

    Превземането на Бахмут в Донецка област има не само военна и политическа цел, но и икономическа. Превземането на Бахмут дава възможност руснаците да се придвижат към градовете Краматорск, Славянск – това са основните центрове на отбраната на въоръжените сили на Украйна. Второ, превземането на Бахмут дава възможност да се контролира водовземането. Тоест, освен военни и политически задачи, се решава и икономическата – непрекъснати доставки на питейна техническа вода за окупираната територия на Донецка област. Важен фактор е географското местоположение на Бахмут. Разстоянието от Бахмут до Волноваха, а Волноваха е ключова жп гара, през която се прехвърлят личен състав, бронетехника, ГСМ, е около 40 км. Тоест, в зоната се намира основният ключов транспортен възел на руските окупатори, на огнево въздействие на въоръжените сили на Украйна. Най-основният фактор в този въпрос обаче е политическият компонент. Руските нашественици се нуждаят от по-значими победи от превземането на селищата от леваците анархисти, привърженици на бруталното насилие. Рашистите "превземат" предимно селища с по трима-петима живеещи цивилни, като това го отчитат за победа на Втората по големина армия в.... Украйна:)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • леле, колко много измислени причини - браво бе, ти си можел да конструираш изречения

    12 Март 2023 10:18ч.

    Леко бе, лиги ти текат от злоба, сякаш мразейки Русия ще си отмъстиш на съветската тъща, която за теб си остава недосегаема. Посмали малко злобата, че ще се отровиш от собствената си жлъч. Какво са ти криви руснаците, като ти си там, където не трябва да си, в лицето на ония, на които фенстваш. И тук нямат значение градовете и селата, имат значение утилизираните нацистки пълчища и техните натоффски покровители, които мира нямат да напредват на изток, а исторически уроци така и не учат.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Украинските граничари са в добро настроение и говориха за ситуацията в Бахмут сега (видео)

    12 Март 2023 10:18ч.

    https://t.me/DPSUkr/10020

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Злобата и фашиският мироглед е при зомби-руснаците

    12 Март 2023 10:27ч.

    Ето ги руските баби, които треперейки, призовават да се убие цялото население украинци, молдованци, румънци, поляци, прибалтийските страни, включително и пеленачетата, защото са "ВРАГОВЕ": https://t.me/uniannet/91479

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Злобата и фашиският мироглед зомби-руснаците възпитават и при децата си

    12 Март 2023 10:30ч.

    Ето го това русначе, през зъби прецежда злоба и смърт към "враговете", които са му внушили възрастните зомби-руснаци: https://t.me/uniannet/91611

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • с индуктивни умозаключения правиш генерални изводи - това е дело на клюкарите

    12 Март 2023 10:46ч.

    А защо сте на изток, защо нападате и убивате руснаци още от 2014 г.?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Попадение в 10:18ч.

    12 Март 2023 11:02ч.

    Това за съветската тъща не се ли отнася реално за първия или може би едниствения брак на ЕВг. Дайнов с една съветска жена? Има ключови думи в идиолекта на всеки едни от нас. "Рашисти"е такава за интелектуалния пропагандистки кръг на Женя, създаден през 2016, ако не се лъжа. Подробностите ми се губят, но еднаквото говорене идва от един и същ център. Иззад този текст "торчат уши Женини" или пък на някой негов бот, дето влиза тук да ни просвещава. Тия и в неделя работят.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 12 Март 2023 10:30ч.

    12 Март 2023 10:46ч.

    Капрал от КОЗЯК 16 е активирал зомби-трола.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Току виж

    12 Март 2023 13:09ч.

    и спечелил..

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи