Пригожин предупреди, че ако "Вагнер" се оттегли от Бахмут, целият фронт ще рухне

Пригожин предупреди, че ако "Вагнер" се оттегли от Бахмут, целият фронт ще рухне

Основателят на руската частна наемническа група "Вагнер" Евгений Пригожин се оплака, че силите му изпитват недостиг на боеприпаси и предупреди, че ако бъдат принудени да се оттеглят, целият руски фронт ще рухне, съобщи Ройтерс.

Във видео, публикувано през уикенда, Пригожин казва: "Ако "Вагнер" се оттегли сега от Бахмут, целият фронт ще рухне. Ситуацията няма да бъде приятна за всички формирования, които защитават руските интереси".

Ройтерс не може да потвърди от независим източник кога и къде е записано видеото. То е публикувано в канал в Телеграм, който разпространява новини за Пригожин и се свързва с групата "Вагнер", но не е на обичайния информационен канал на Пригожин.

В петък основателят на "Вагнер" заяви, че групировката "практически е обградила Бахмут", където боевете се засилиха през последната седмица, а руските сили атакуват от почти всички страни. В неделя обаче той се оплака, че повечето от боеприпасите, обещани на силите му от Москва през февруари, все още не са доставени. "Засега ние се опитваме да установим причината: дали е просто обикновена бюрокрация или предателство", каза Пригожин по обичайния си канал в Телеграм.

Наемническият водач редовно критикува руското военно ръководство. През миналия месец той обвини министъра на отбраната Сергей Шойгу и други в "предателство" заради забавяне на боеприпаси за неговите сили.

В почти четириминутно видео, публикувано в канала "Оркестър Вагнер" в Телеграм в събота, Пригожин казва, че силите му са обезпокоени, че Москва иска да ги използва като изкупителни жертви, ако Русия изгуби войната. "Ако отстъпим, ще останем завинаги в историята като хората, които са направили главната крачка към загубата във войната", казва той.

"Именно това е проблемът с глада за боеприпаси", заявява Пригожин, който видимо се намира в бункер. Той допълва, че хората му се чудят дали са жертва на постановка за поражение от висшето военно ръководство или може би дори от някого "по-високо".

Източник: БТА

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

Коментари

  • nan

    06 Март 2023 8:21ч.

    нали никой не вярва наистина, че Вагнер е частна военна кампания...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Зеленото джудже

    06 Март 2023 9:47ч.

    Ако е частна, не е ли нейна грижа да си подсигури боеприпаси преди да влезе в битка? Такива военни формирования не действат по този начин. Влизаме в битка и чакаме боеприпаси.... Не е ли малко плитко?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • @Зеленото джудже 06 Март 2023 9:47ч.

    06 Март 2023 9:55ч.

    подозирам, че е някаква постановка от страна на Пригожин. елате и ни изяжте, много сме слаби в момента, нямаме дори патрони... не е частна. или хайде - частна е колкото блекуотър... :)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Самотният вълк

    06 Март 2023 13:13ч.

    Никааква постановка не е ,аз ползвам всички Руски медии и такава новина никъде я няма . .А като знам какви манипулатори са англосаксонците и даже укрофашистите ,не ме учудва че новината е напълно фалшива . И във Руская Весна и във Цар град тв и въъв антимайдан ,и във политнавигатор няма такова интервю .Даже и във В Контакте я няма новината и интервюто .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Не знам,

    06 Март 2023 8:27ч.

    Обаче в Москва трябва да използват войната за да разчистят петата колона и бюрокрацията. Не може лични амбиции и вражди да събират хода на военните действия. Това не е игра

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Не "събират"

    06 Март 2023 8:30ч.

    А" събират". Редакцията, оптимизирайте го този сайт. Сложете функция за редакция, емотикони- най добре от стария"Сега"

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Съботират

    06 Март 2023 8:31ч.

    ,,,,,,,,

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • nan

    06 Март 2023 8:33ч.

    има какво да се желае от форума, да. прдеди месеци имаше и ограничение за броя символи в пост. поне това оправиха.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • групировката "практически е обградила Бахмут"

    06 Март 2023 8:49ч.

    Във времена когато всеки може да се информира от Телеграм за случващото се по часове, подобни словоблудства предизвикват смях. Какво "обграждане" ?? Това беше до преди няколко дни. От две денонощия ВСУ напуска Бахмут, БЯГА ! Руснаците завземат централните и западните части на града и "прочистват" терена. Бахмут - капут ! Бъдете в час със случващото се !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Винкела

    06 Март 2023 9:33ч.

    Няма да разберем скоро истината: - Или във висшите етажи на Кремъл има предателство - има много странни сигнали в тази посока - аз зная около 10; - Или Пригожин използва момента да изнудва, за да се добре до политическа власт. Втория вариант може да го трансформира, обаче в "летящия холандец".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • По-скоро

    06 Март 2023 10:19ч.

    Путин прилага похватите на един негов предшественик с мустаци. Конкуренция у подчинените, поддържане на несигурност по отношение на заеманите постове и властови позиции... Който си мисли че Пригожин говори и действа без санкция от Путин, много има да долива в главата си...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • читател

    06 Март 2023 10:36ч.

    Това не е новина. Този проблем се разискваше в руските Telegram канали, които следя, преди известно време. Сега вече не се обсъжда, защото проблемът се реши в полза на Пригожин.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • фейкнюз

    06 Март 2023 14:20ч.

    от Ройтер

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • >>>

    06 Март 2023 15:15ч.

    Това е информация от миналия месец... Проблемът с боеприпасите е решен. А раздухването на стара информация е чиста проба дезинформация!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи