Пригожин предизвика Зеленски на въздушен дуел: Ако победите, Бахмут е ваш

Пригожин предизвика Зеленски на въздушен дуел: Ако победите, Бахмут е ваш

Основателят на руската частна военна компания "Вагнер" Евгений Пригожин публикува днес видео, заснето на борда на военен самолет, в което предизвиква украинския президент Володимир Зеленски на въздушен дуел, предаде Ройтерс. Видеото беше разпространено от пресслужбата на Пригожин и е било заснето на борда на бомбардировач "Су-24", собственост на "Вагнер", уточнява агенцията.

Това е поредното от редица изявления и видеа, в които Пригожин се опитва да популяризира себе си и своята частна армия като авангард на руските военни операции в Източна Украйна, отбелязва Ройтерс.

"Володимир Олександрович (Зеленски), приземихме. Ние бомбардирахме Бахмут", казва Пригожин в краткото видео. "Утре ще летя с "МиГ-29" и ако искаш, да се срещнем в небето. Ако победите, Артьомовск (Бахмут) е ваш. Ако загубите, ще настъпим до (река) Днепър", заявява той.

Едва през септември миналата година Пригожин призна, че е основател на групата "Вагнер", действаща от години в Близкия Изток и Африка. Оттогава той значително увеличи популярността си и тази на членовете на "Вагнер", като критикува пораженията, претърпени от руската армия в Украйна, и изисква повече признание за заслугите на групировката в конфликта, припомня агенцията.

Миналия месец САЩ обявиха нови санкции срещу 'Вагнер", като я обявиха за транснационална престъпна организация. Според Вашингтон в момента военната компанията е разположила около 50 000 бойци -10 000 наети по договор и 40 000 души, излежавали присъди в руски затвори.

Източник: БТА

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

Коментари

 • F-тринаесе

  06 Фев 2023 20:57ч.

  Айде сега щуротии! На Влодимир му става лошо в самолет - повръща и ще притесни стюардесите. А и има ангажименти в чужбина - да пее на Сан Ремо.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • SAN REMO

  06 Фев 2023 21:19ч.

  Няма да пее , но ще сшири на роял, както умее ;)

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мужик

  06 Фев 2023 21:42ч.

  Е на тоя вляво ще му се кланяте то лятото.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • бензинджия

  06 Фев 2023 21:52ч.

  звездите ли ти го казАха? ще ти припомним на лятос.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Пешо от Банкя

  06 Фев 2023 22:35ч.

  На наркомана му става лошо от чист въздух ще те чака в бункера,Путин му е разрешил да лае от там

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Пригожин е глупав като перестрийчик

  06 Фев 2023 22:48ч.

  Земята на Бахмут е на руските славяни. Хвалипръцковщината е признак на инфантилност или просто на глупост. Ново доказателство колко е вреден частният капитал. Русия, вкл. Малорусия, Донбас и Новорусия са на целия руски народ, а не на някакъв си Пригожин. Съединението на Русия може да мине и без Пригожин, който падна до ниското ниво на Зеленски.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Гавра

  06 Фев 2023 23:08ч.

  Що са глупости са това. Този Пригожин ли ще представлява Русия вече? Отврат, това не е Русия.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • За никого не е тайна, че ЧВК като "ВАГНЕР"/Пригожин представляват и изпълняват престъпните заповеди на Кремъл по света/Либия, Сирия, ЦАР, Мали и т.н/ и в Украйна/Донбас и Крим

  07 Фев 2023 0:57ч.

  Частните военни компании на Русия ("WAGNER", "МАР", "E.N.O.T. Corp", "РСБ-Груп", "Русчук" и т.н. ) си имат множество документирани досиета в изпълнение на престъпните заповеди на Кремъл, напр. >>> https://informnapalm.org/bg/chastnite-voenni-kompanii-na-rusiya-v-izpalnenie-na-prestapnite-zapovedi-na-kremal/

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ето ги и петербургските неонацисти в служба на терористичната организация "ЛНР"

  07 Фев 2023 1:25ч.

  https://informnapalm.org/1102-pyterskye-neonatsysty-na-sluzhbe-terrorystycheskoj-organyzatsyy-luganskaya-narodnaya-respublyka/

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • музикант

  07 Фев 2023 8:39ч.

  Затова американските "музиканти" от Моцарт бягат, защото им откраднаха нотите и скриха на диригента палката

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Забранено е

  07 Фев 2023 1:03ч.

  Дрогирани да карат самолети !

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Самотният вълк

  07 Фев 2023 2:54ч.

  А пък вагнер обявиха властите във Великобритания САЩ и Канада за нелигитимни . Съветът на командирите на ЧВК "Вагнер" обяви за нелегитимни властите на САЩ, Великобритания и Канада. Имаше достатъчно основания за такова решение, както следва от изявлението на Пригожин: политиката на САЩ, Великобритания и Канада се основава на създаването и използването на терористични организации. техните власти използват терористични методи във военната, икономическата, биологичната, информационната, телекомуникационната, хуманитарната сфера, както и религиозния тероризъм .тези страни използват различни форми на геноцид и неоколониализъм: потисничеството на чернокожото население на Африка, славянските народи, по-специално руснаците, потисничеството на азиатците на расова основа. Вагнер също не признават и Декларацията за независимост на щатите, Британския съюзен договор и конституционния акт на Британска Северна Америка.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Пригожин президент!

  07 Фев 2023 5:03ч.

  Затварям очи и си представям къде точно на бърза ръка ще постави цялата ЕСесовска колониална администрация на КлаусШвабията и кви метани ще им се наложи да правят пред него ония пудри от Бялата къща и Петолъчника.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • логото

  07 Фев 2023 9:59ч.

  Като не искаха Путин, западнярите ще получат Пригожин. И за награда, вместо интелигентен и честен диалог, ще получат езика на троленето и подигравките.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мужик

  07 Фев 2023 11:49ч.

  Почнахте да свиквате с идеята бързо. Кат сложи и един пандизаджия за вътрешен министър ще се подмокрите.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мужикът е гей

  07 Фев 2023 19:03ч.

  Ний отдавна сме свикнали (вземайки предвид просташкото ви поведение спрямо мекия и деликатен Путин), но с вашето свикване ще се очертае голям проблем.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Дачков ?

  07 Фев 2023 12:02ч.

  Троловете плащат ли си % присъствие ? Или заработват безплатно за вас, щото СЕМ ви е наредил така ?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ElCondor

  07 Фев 2023 13:59ч.

  Аз викам Путин да предизвика Байдън на наземен дуел и веднъж завинаги да се свърши с тая безумна надпревара кой бил по-силен.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Наблюдател

  07 Фев 2023 20:08ч.

  Чеченският лидер Рамзан Кадиров заяви в своя канал в Телеграм, че след "денафицикацията и демилитаризацията" на Украйна, той има намерение да продължи "борбата със сатанизма" в Европа и по-конкретно на територията на Полша. Според него следващата "народна република" може да се появи в Силезия, където и без това през юли ще се проведе "ежегодният Марш за автономия", предава "Фокус".

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи