Пригожин похвали бойците на "Вагнер"

Пригожин похвали бойците на "Вагнер"

Евгений Пригожин, основателят на наемническата група "Вагнер", похвали нейните бойци в кратко видео, предаде Ройтерс.

В него Пригожин описа "Вагнер" като напълно независима сила със свои самолет, танкове и артилерия. "Те са вероятно най-опитната армия, която съществува в света днес", заяви Пригожин по адрес на бойците от "Вагнер". В краткото видео той не отправи критики към редовната руска армия, която в миналото критикуваше за военните й неуспехи.

В кадрите Пригожин се появи в камуфлажна униформа заедно с мъж, представен като командира на завладения Соледар и заяви, че кадрите са от пътуване, по време на което той е връчил медали на бойците на "Вагнер".

Противоречиви остават информациите относно Соледар. В петък руското министерство на отбраната заяви, че Соледар е бил превзет от русите сили, но Украйна оспори тези твърдения. Първоначално руското министерство не спомена нищо за ролята на "Вагнер" във месеците на ожесточени боеве за този малък град със солни мини, но после ведомството се коригира и  приветства "храбрите действия" на бойците на "Вагнер, като добави, че те са извършили директния щурм срещу жилищните квартали на Соледар, припомня Франс прес.

Източник: БТА

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

Коментари

  • На тоя

    15 Яну 2023 10:01ч.

    Ще трябва да се кланяте след някой друг месец.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Руските частни военни компании изпълняват престъпните заповеди на Кремъл

    15 Яну 2023 10:43ч.

    https://informnapalm.rocks/chastnye-voennye-kompanii-rossii-vypolnjaja-prestupnye-prikazy-kremlja

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • УССР-ГОЕЛРО 2023 vs. "частната собственост - свещена и неприкосновена"

    15 Яну 2023 10:50ч.

    Такава ще е тенденцията в интерес на укродекомунизацията, както и за детроцкизацията на целия Запад - частни, колкото се може повече и все по-частни непобедими руски армии...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Възхвала на глупостта

    15 Яну 2023 13:25ч.

    Частните армии са много голямо зло - много по-голямо зло от редовните армии. Това глупавите не го разбират. Частните армии подкопават държавите и именно те утвърждават десния троцкизъм на запад и на изток, който се проявява като рушене на държавите в полза на корпорациите. Корпорациите с частните им армии. Да си русофил не означава да харесваш частната армия Вагнер и да се слагаш на частния капитал, който ежедневно и ежечасно ограбва положения обществен труд. И най-вече, ограбва глупаците.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • когато научните пропозиции се превърнат в лозунги

    15 Яну 2023 15:47ч.

    Майтапът ми е двоен - и спрямо едната, и спрямо другата страна. С тая разлика, че руснаците тайничко се подсмихват, докато западащите явничко са ядосани до смърт.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Интересно,

    15 Яну 2023 11:26ч.

    Др. Шойгу и той почнал да си прави армия. Накрая др. Путин ще остане без армия, което в неговия случай означава бърз разстрел и гражданска война.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • праволинейността на фоба

    15 Яну 2023 11:51ч.

    Ти не се безпокой, ами почни да разбираш от руски намигвания към света... ама пустите коне с капаци...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Имат цял самолет?! Аз съм в потрес!

    15 Яну 2023 12:04ч.

    туй немой дъ е туй

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • j.jelevban

    15 Яну 2023 12:06ч.

    Пригожин е пряка заплаха за 100+ олигарха.Всичките създадени от Путин.Доколко Пригожин е рожба на Путин?Факт е че Пригожин изговаря не лицеприятни неща за руската олигархия.Но и Борисов говореше срещу Румен Вълка а сега се оказва че БВР му е подарила 100млн.Войната в Украйна наместо да тушира/вероятно очаквано/ противоречията в Русия ги изостри.Единствената спойваща сила в Русия днес е власта.Обикновенно това завършва зле за тоя тип държави.От друга страна това е възможност за преформатиране и ново качество на Русия.И всичко зависи само от един човек-Путин.Дали ще има време,сили и желание???

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи