Пригожин обяви превземането на Бахмут

Пригожин обяви превземането на Бахмут

Над администрацията на Бахмут е издигнато руско знаме, заяви основателят на частната военна компания "Вагнер" Евгений Пригожин, съобщи ТАСС.

"Сега е 2 април, точно в 23:00 ч. Зад мен е сградата на градската администрация [на Бахмут]. Това е руското знаме - [на Владлен Татарски, който загина в неделя при бомбен атентат в Санкт Петербург]. На това знаме пише "Ще те помним с добро". Юридически ние взехме Бахмут", каза Пригожин, чиито думи са цитирани в канала на пресслужбата му в Телеграм.

Собственикът на "Вагнер" допълва, че командирите на частите на руските войски, които са превзели градската администрация и целия централен квартал, "ще носят и издигат знамена".

По думите на Пригожин в западните квартали на Бахмут все още има украински войски.

Източник: БТА

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

Коментари

  • Аман от юридически победи.

    03 Апр 2023 8:46ч.

    Започвайте ги фашугите фактически и категорически.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Kubis

    03 Апр 2023 9:21ч.

    Натикайте ги в миша дупка тези укро нацисти, убийци на деца, жени, мъже! Пратете ги при батка Бандера, там им е мястото! Няма невинен украинец след като са допуснали фашизиране на цялата страна, след като са се продали на Империята на злото – САЩ!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • За кой ли път

    03 Апр 2023 9:31ч.

    го превземат тоя Бахмут?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • възпалено въображение

    03 Апр 2023 9:42ч.

    Пусни линк, да видим кога са го обявявали за превзет.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Никога не е обявяван за превзет. Този по-горе лъже като продападен предател

    03 Апр 2023 12:34ч.

    Единственият начин да бъдеш прозападен е да лъжеш непрекъснато, започвайки от себе си.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • По-точно от кога рашистите се опитват да превземат Бахмут

    04 Апр 2023 0:42ч.

    От август 2022 г. и все не успяват:) Или "Хотели как лучше, а получилось как всегда", както казваше Черномирдин.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • DimDan

    03 Апр 2023 9:42ч.

    Абе, тоя Бахмут не е важен. ,Ся като почнем контраофанзивата ша освободим Велика Украйна и ша сринем Московия до основи. Само да ни дадат ония самолети дето им се свидят на американците.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кадиров

    03 Апр 2023 9:47ч.

    Днес и Авдеевка! Млатене по китарата фашистка!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Дано да е вярна

    03 Апр 2023 10:12ч.

    тази новина!От колко месеца я превземат тая никаквица?Да бе Ватутин или Рокосовски да бяха е забравили досега и на първият месец от мурабето да бяха избесели ордата на Зеленски начело с него!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бай Тръмп

    03 Апр 2023 12:19ч.

    Ако си мислите, че може лесно да се превземе отбранителна линия градена 8 години само с конвенционални оръжия, дълбоко се лъжете.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Su38

    03 Апр 2023 12:57ч.

    Да, Ватутин и Рокосовски по-бързо са се справяли, но знаете ли цената за това??? При това при съвсем други условия - светът е бил с тях и срещу германците, сега точно обратното. Освен това, ако се справят бързо и окупират Украйна, какво ще правят с тия, дето ни се водят, ни се карат, а само песни за Бандера пеят???

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Американците като превземат градове

    03 Апр 2023 10:19ч.

    После няма къде да забият знамето, всичко е руини!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Затова Америка ще иде да прави компания на Картаген на оня свят

    03 Апр 2023 12:35ч.

    Заедно с Англия

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • путлер

    03 Апр 2023 10:47ч.

    Браво юнаци!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • old_beggar

    03 Апр 2023 20:59ч.

    да не повярва човек: у нас сашо дончев и валери найденов се оказаха най-върлите подръжници на фашизма в украйна и в гейропа...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • От август 2022 г. рашистите все превзимат Бахмут:)

    04 Апр 2023 0:20ч.

    Сега Пригожин хем е превзел Бахмут, хем по неговите думи "... в западните квартали на Бахмут все още има украински войски" :) Пригожин и преди е отправял твърдения, че вагнеровците му превзели това или онова селище, които след това са се оказвали преждевременни и само лъжи. Украйна заяви, че руските сили са "доста далеч" от това да превземат Бахмут и около сградата на градската администрация, над която "Вагнер" твърди, че е било издигнато руското знаме, се водят сражения. "Те са вдигнали знамето над някаква тоалетна. Те са го закрепили за кой знае какво, провесили са своя парцал и казаха, че са превзели града. Добре, нека си мислят, че са го превзели", заяви говорителят на източното украинско военно командване.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • По-интересно е защо Пригожин лъже, че са превзели Бахмут

    04 Апр 2023 0:37ч.

    Какво прикрива Пригожин с това представяне, че уж напредва, а всъщност фронтовата линия е "замръзнала" на едно място?! Известно е, че както украинците, така и рашистите имат недостиг на боеприпаси. Разходите на изстреляните снаряди при руснаците не могат да се покриват от произведените и доставките. И това си личи по намаленото количество спрямо миналата година. Миналата година руснаците изстрелваха в началото по около 20-30 хил. снаряда на месец, към края на годината - 15 000, сега - 10 000 и лятото може би най-много по около 5000. Самият Пригожин преди време каза, че за битката войниците му се нуждаят от минимум 10 000 тона муниции всеки месец, а сега цялата руска армия, всичките й части разполагат с толкова. Преди време стана известен и факта, че руснаци се оплакваха във видео до Путин, че поради недостиг воюват... с ЛОПАТИ. Никой не им обърна внимание след няколкото последователни видея. През последните седмици недостигът на артилерийски боеприпаси в Русия се е задълбочил до степен, в която снарядите са строго ограничени на много фронтови участъци. Най-вероятно това е основната причина нито една руска част да не е успяла да започне значителна офанзива напоследък. Русия включва и много стари модели подвижна техника във войната. Сред тях - бронетранспортьорът БТР-50, чието производство започва през 1954 година. Унищожените бойни танкове вече месеци наред се заменят със стари модели Т-62. От лятото на 2022 г. досега от складовете са извадени около 800 Т-62. Набирането и попълването на руската армия с нови мобилизирани също не върви. Ами, няма как руснаците не само да започнат офанзива, ами и да напреднат съществено със стари снаряди и танкове от музеите. Остават им само напудрените лъжи на "Готвача", което е признак, че всичко ще свърши по-скоро.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Сградата на градската администрация е напълно унищожена (вижте ан картата)

    04 Апр 2023 1:18ч.

    Сградите в центъра на Бахмут са разрушени или силно повредени. Според DeepState сградата на градската администрация е напълно унищожена. Украински военни анализатори сравниха кадри от хеликоптер, публикувани от руските канали Telegram, със сателитни снимки на района и установиха, че градският съвет на Бахмут, разположен в центъра на града (на улица Мира 44), е разрушен до основи. >>> https://t.me/DeepStateUA/16160

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • По-късно се появи видео от центъра на Бахмут

    04 Апр 2023 1:20ч.

    https://www.youtube.com/watch?v=NfQdwXz2HDI

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Военният експерт Александър Коваленко обясни, че изявленията за монтирането на знамето от Пригожин са „симонянство“ и поредния пиар трик

    04 Апр 2023 1:25ч.

    Маргарита Симонян каза: „Украйна може да бъде превзета за два или три дни“. Такъв дълбок изчерпателен анализ:) След време същата Маргарита Симонян заявява: "Е, ние вече превзехме Киев, но стоварихме нашите войски в Гостомел." Според нейното разбиране десантът в Гостомел всъщност е превземане и контрол на Киев. И ето същата симонянщина в действията на Евгений Пригожин, тъй като град Бахмут не се контролира на 100% не само от ЧВК Вагнер, но и от части на руските окупационни войски. Същата административна сграда на Бахмут, за която Пригожин говори във видеото си, е зад него, на стотина метра. Не беше на покрива, не беше на главния вход. Той стоеше с някакво знаме на разстояние от него през нощта и говореше за факта, че правно?! Бахмут вече е под контрола на ЧВК Вагнер. Има вече някои парадоксални термини, използвани от руснаците... Е, аз не мога да нарека Пригожин военачалник, защото той дори няма военно образование, но такива полеви командири използват някакъв местен жаргон, който е много далеч от реалността . Така че аз приемам демонстрираното от Пригожин като пиар трик. Той отново се опита да привлече вниманието към ЧВК Вагнер.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Военният експерт Коваленко отбелязва, че според много руски "експерти" Бахмут е бил обкръжен от дълго време, но ако използваме езика на военните понятия, то обкръжение там няма

    04 Апр 2023 1:29ч.

    Поддържа се логистика по маршрути О0506 и О0504, непрекъснато се извършва логистика. "Дори да говорим за настъпление на руските части по река Бахмутка, по десния й бряг, руснаците нямат особен успех в това отношение", отбелязва военният експерт, "тъй като преди няколко седмици беше поставена цел южната група от ЧВК Вагнер да се придвижат на север по десния бряг на Бахмутка, за да се сближат с групата, която се намираше в северния сектор, тоест в индустриалната зона. Така, на десния бряг трябваше да възникне късо съединение, което да прекъсне достъпа на украинските въоръжени сили до десния бряг. Това би позволило на руските окупационни части да настроят процеса на форсиране на Бахмутка. Но дори това не е изпълнено до днес", казва Коваленко, "защото десният бряг все още е под контрола на украинските въоръжени сили. В северния сектор завчера ракети 9М79 - това е оперативно-тактическият ракетен комплекс "Точка-У" - поразиха промишлената зона, където бяха разположени подразделенията на ЧВК "Вагнер", което значително повлия на тяхната боеспособност при движение от север на юг".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи