Пригожин обяви пълното превземане на Бахмут

Пригожин обяви пълното превземане на Бахмут

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Основателят на частната военна компания “Вагнер” обяви, че Бахмут е изцяло превзет. 

„Днес по обяд в 12 часа Бахмут, последният участък от така наречената „висока сграда-самолет“, беше напълно превзет. Операцията по превземането на Бахмут, “Бахмутската месомелачка”, започна на 8 октомври 2022 г. и продължи 224 дни…. За да оставим изтощената руска армия да се възстанови“, каза Пригожин във видео, разпространено от неговата пресслужба.

Украинските военни обаче не потвърждават превземането на Бахмут от Пригожин.

"Това не е вярно. Нашите части продължават да се бият в Бахмут. Наши подразделения остават в западната част на града, отбраняват нашите позиции и дават на врага да ги овладее”, каза за “Ройтерс” Сергей Черевати, говорител на Източната група на въоръжените сили на Украйна. 

„Има тежки битки в Бахмут. Ситуацията е критична,” написа в Телеграм зам.министърът на отбраната на Украйна Анна Маляр. Тя твърди, че ВСУ държат отбраната в Бахмут в района на паметника със самолета. „Днес нашите защитници контролират определени индустриални и инфраструктурни съоръжения в тази област и частния сектор“, написа Маляр.

Пригожин не за първи път представя желаното за действителност - многократно е правил изявления за превземането на някои украински селища от “Вагнер”, които впоследствие не бяха потвърдени.

Пригожин посвети повече от половината от сегашното си изявление на нови нападения срещу командването на руската армия и лично срещу военния министър Сергей Шойгу и шефа на Генщаба Валери Герасимов. Той обяви, че “Вагнер” напуска Бахмут на 25 май и предава всички позиции на фронта на частите на руската армия. От думите му следва, че "вагнеровци" няма да се появят на фронта повече, докато "Родината отново не ни призове".

Пригожин веднъж вече заплаши да напусне Бахмут в началото на май, но така и не го направи. Тогава каза, че Генералният щаб го е заплашил с обвинение в „предателство на Родината“, ако напусне позицията без заповед.

Пригожин специално отбеляза, че само “Вагнер” е воювала в Бахмут, а думите на представители на Министерството на отбраната, че редовната армия е помогнала, не отговарят на действителността.

По-рано британското Министерството на отбраната съобщи, че през последните няколко дни командването на руските войски с голяма степен на вероятност е прехвърлило най-малко няколко бойни единици в посока Бахмут. Превземането на Бахмут, очевидно, все още изглежда като ключова тактическа задача за руското командване, тъй като това ще позволи на Москва да "декларира поне някакъв успех" на фронта.

Бахмут остава най-горещият участък на фронта в Украйна с голям брой жертви и от двете страни. Боевете за града се водят повече от девет месеца - от август миналата година. Въпреки постепенното настъпление, руските сили не успяха да превземат напълно града през цялото това време.


Източник: segabg.com, БНР

 

 

 

Коментари

  • Ретранслатора

    20 Май 2023 17:02ч.

    М-даа! На това му се вика ефективно контранастъпление на украинската армия!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тихомир Томов

    20 Май 2023 20:18ч.

    Духът на Манщайн вече може да се успокои. 224 дни за едно градче !!!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • годишнина

    20 Май 2023 17:16ч.

    Паметен ден - на днешния ден преди една година беше превзет Мариупол и бяха пленени 2300 неонацисти от Азов, прочути със зверствата си в Донбас и чиито зверства така и не бяха осъдени от българските колониални правителства. Тази вечер от 18 до 20 часа в бившия вече Бахмут ще има тържествена церемония по издигане на флага на Руската федерация.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Митето

    20 Май 2023 20:38ч.

    И част от тези добри нацисти-изверги добрия либерал Путин пусна,т.е. размени.Вместо да ги прати в урановите мини или зад Полярния кръг да си подобряват кармата.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЗИП

    20 Май 2023 17:19ч.

    Сега следва Северск, Краматорск и Славянск. И Пригожин да не се праи на улав. Върховният Лидер му даде картбланш да разреди затворниците, които поне да бъдат полезни по някакъв начин за държавата.Герасимов си пази армията непокътната за идващата ТСВ! :))

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • viva

    20 Май 2023 17:25ч.

    Когато си на лов за едър дивеч не е ясно в кой момент ловецът се превчръща в жертва... Интересно какво ще прави Пригожин в обкръжен Бахмут? Добре е да се огледа в ляво и в дясно какво се случва в последните дни.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    20 Май 2023 17:29ч.

    От кого е обкръжен Артьомовск? Напомняш ми един герой на Ч. Чаплин, който сам обкръжил една германска рота в ПСВ

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Заеби го Бахмут

    20 Май 2023 17:31ч.

    Ами гледай колко е висок газовия пламък на Мостовая и как нелегални, стари и незастраховани корита изнасят уралс на половин цена.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • viva

    20 Май 2023 17:39ч.

    Артьомовск не знам къде е, но по фланговете на Бахмут се случва това-онова.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    20 Май 2023 17:46ч.

    То много неща не знаеш.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • viva

    20 Май 2023 18:16ч.

    Винаги е така - колкото по-вече знаеш, толкова по-вече не знаеш! Казал го е още един от древна Елада. Но Вие от къде да ги знаете тези неща...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бахмут той же Артьомовск

    20 Май 2023 18:54ч.

    СлучваШЕ се не по фланговете на Бахмут, а по фланговете на разположената ОКОЛО Бахмут армия на РФ. Става дума все пак за по–широко пространство от територията на самия град и прилежащите околности.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Вивчо, ма си и "ентелегенген", както казва ... някой си!

    20 Май 2023 19:05ч.

    Вивчо, момче евроджендърче недоклатено, жълтопаветниче некъпано, не си ти за сий форум, не си! Иди в ПИК, мик, дир, капитал, медиапул! Тамо са идиотите, подкрепящи укрофашистите! Ще сте си лика-прилика и лесно ще намерите общ език! И козяк, незачет! Опорките и днес много нефелни, бе! Не може ли нещо по-друго! То верно, че за евроджендърския планктон са супер, че даже и дупер! Ама ...! И, вивчо, не се напиняй, козяшки лебец нема да има за тебе днес! Анадънму??

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Горе долу си прав....че незнаеш.

    20 Май 2023 19:22ч.

    ЦИТАТ.. "АЗ ЗНАМ,ЧЕ НИЩО НЕ ЗБАМ..

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Пешо

    20 Май 2023 19:30ч.

    Вива ли си Пинокио ли си? Повече се пише бре козяшки папагал, повече. Къде ви правиха, къде ви садиха?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Su38

    20 Май 2023 19:45ч.

    Вива, пак говориш неподготвен. За колко дни ВСУ успяха да вземат първата линия окопи и там заседнаха? Очевидно е, че това "настъпление" вече буксува. За това време следваше Лртьомовск вече да е обкръжен. Вярвате на мисирски партенки. Ще ви се фронтът да се е разпаднал, да има дълбок пробив с навлизане в тила на руските войски, но това, струва ми се, го няма още. А дали ще го има, е спорно. Щото сега Еленски е в Япония. Върховният главнокомандващ не е в страната. Планът на Сирски трябва да се променя. Как да стане без Еленски? Залужни се плацика в Кипър, а е главнокомандващ. Явно нещо се тресе в машината на Еленски. Така че е рано да се веят победни байрация. Това, разбирам, идиотите най-добре могат да правят, но от него полза няма.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • обкръжен Бахмут

    20 Май 2023 20:27ч.

    Обкръжена ти е милиционерската чотура с изпарения от нискокачествена парцуца.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • viva

    21 Май 2023 1:44ч.

    Изненадани ще сте от това, което предстои. Това прозира зад глупостите, които пишете. Бахмут отдавна е ловушка. Колко войска ще липсва там където ще е нужна поради преместването й към Бахмут. Както се видя нито в Изюм, нито в Херсон се водиха улични боеве. Паднаха като круши. И така ще е занапред.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Квазиакадемика Денков Молеца ( вредител)

    21 Май 2023 2:09ч.

    Офффф, аман от Джендъри и техните фантазии . Аз пък вяр2ям най- вече на него . Като си спомням така беше и със Соледар и със Мариопул. Презеха си ги , а краинците все опровергаваха и Лисичанск и Северодонецк ... те пък си върнаха Херсон Юзум Купянск ееее война е и ясноне че Русия е помсилна от Украйна. Целия запад се е обединил в опит да ги спре нека гледаме и да видим какъв ще е края . Язъкм за толкова много убити и от двете страни

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Това е на плашипутарника

    20 Май 2023 17:24ч.

    Сталинграда. На пропадналите държави и победите им са такива.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    20 Май 2023 17:27ч.

    "Върховният Лидер " да си наляга парцалите - Вагнерите може да тръгнат и към Кремъл, и няма кой да ги спре. Бог да прости загиналите и слава за живите!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • продължението

    20 Май 2023 17:45ч.

    Украинските източници съобщават за мощни експлозии на украинските военни обекти в Славянск и Краматорск. Това е своеобразна празнична заря, с която руските войски отбелязват осбождението на Бахмут, който от днес е Артьомовск и началото на продължението на СВО в посока Славянск и Краматорск.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Еврокомисар

    20 Май 2023 17:48ч.

    Забравихте как копахте траншеи и пълнихте чували при битката за Москва, е задава се повторение.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • комисарю,

    20 Май 2023 19:07ч.

    Е, да де, ама войната взе, че завърши някъде другаде!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Супер ниска ефективност

    20 Май 2023 17:47ч.

    Украинците изстрелвали по 30 000 снаряда на ден, а руснаците по 60 000. Правете сметка какво прави това за 224 дена. И какво, та това са 20 160 000 снаряда общо. Ако приемем, че един снаряд поразява средно по един войник (ако ли не, защо изобщо е изстрелян), това са 20 милиона войници. А то, нищо и половина. Че ако всеки град се превзема за 200 дена, къде ще му излезе краят? Това е тъпо! Войни не бива да се водят повече. Това е кретенизъм! Айде всички да си седнат на задниците и да си гледаме работата, че ми писна от простотии, Гешевци, Мешевци и украински тюрлюгювеч!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • viva

    20 Май 2023 18:33ч.

    Имате ли представа за какво пишете? Допусканията Ви показват, че нямате предства за какво иде реч. Ще се опитам да изкоментирам посочените от Вас данни по много по-обективен начин: ако на ден се изстрелват по 90 000 снаряда от двете страни на фронт от 900 километра, какво се получава? По 10 /десет/ снаряда на 100 метра! Колко украински и колко руски - сметнете сами! Колко войника може поразят 10 снаряда на 100 м? Имате ли представа? Ако са и в укрития? Сега сериозно - не е толкова важно само количеството, а и наинът, по който се използват. Далеко сте от истината, да Ви кажа.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Su38

    20 Май 2023 19:36ч.

    Стреляте с топ по врабци. Въобще артилерията не е за всеки. Тя е една от причините да се създаде теоретичната механика. Щото не всеки снаряд уцелва целта. Има много причини за това - вятър, атмосферни условия, неточност на прицелната система, различни партиди снаряди с различни свойства, една част от тях негодни... Въобще, каквото си помислите. А голяма част от тях отива за разрушаване на укрития. Голяма част. Затова и в голямата част, артилерийският огън, особено от стволни системи, е масиран, за да се изпълнят законите на статистиката.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • добрата стара практика на западащите

    20 Май 2023 17:51ч.

    Сега медиите на укрохунтата и "свободния свят" свободно ще отричат очевидното, както се случи зимата със Соледар. Слава на непобедимото руско оръжие!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Освобождението на Артемовск.

    20 Май 2023 17:56ч.

    1. Режимът на Зеленски нарича Бахмут - "Крепостта Бахмут". Днес тази "крепост" падна въпреки всички усилия на повече от 80 хиляди групи, които действаха в тази посока, без да се броят прехвърлените резерви от направленията Харков, Сватовски, Краснолимански, Запорожие. Врагът се съпротивлява яростно до самия край въпреки големите загуби, но не успява да удържи града. 2. Понесохме и значителни загуби по време на боевете за града. И ЧВК "Вагнер" и въоръжените сили на РФ. Въпреки радостта от победата, спомнете си днес за падналите през тези месеци в и около града, за да стане тази победа възможна. 3. Въпреки всички трудности, проблеми, загуби - Артемовската настъпателна операция завърши с нашата победа. Противникът загуби един от ключовите градове в Донбас, претърпя чудовищни ​​загуби в жива сила и техника, беше принуден да коригира плановете за други операции и в същото време получи мощен имиджов удар. 4. Разбира се, решаваща роля за освобождаването на Артемовск изигра ЧВК "Вагнер", чиито щурмови самолети в най-трудните условия пробиха ешелонираната отбрана на врага и смазаха врага от града до днес. Сега Вагнер има 3 значими победи - Попасная, Соледар и Артемовск, без да броим Светлодарск, Углегорска ТЕЦ и др. Случаят, когато мощният PR е подкрепен от мощни дела, за които не се срамувате. Както всички разбират, сега ЧВК Вагнер е №1 на пазара на частни военни компании не само у нас, но и в света. Държавата разполага с много сериозен инструмент и би било много желателно търканията в апарата или личните амбиции да не попречат на по-нататъшното му използване в интерес на постигането на победа във войната. "Вагнер" от 25 май излизат на почивка от Артемовск - те напълно го заслужават. 5. Според законите на ДНР Бахмут отиде в историята - от 20 май 2023 г. градът вече фактически и юридически е Артемовск. След войната жителите ще имат възможност да се върнат към обсъждането на името на града, но засега празнуваме освобождението на Артемовск. Колкото и банално да звучи, но освобождаването на Артемовск е изпълнението на една от съставните задачи на 2-рия етап на НВО, свързана с освобождаването на ЛНР и ДНР. Задачата все още е далеч от решение - предстоят тежки битки с наемната армия на НАТО, която няма да предаде толкова лесно други окупирани руски градове. 6. За Русия битката при Артемовск се превърна в една от най-кървавите и най-продължителните след Великата отечествена война. Колкото по-ценна е постигнатата победа. Честит ден на освобождението на Артемовск на всички.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЗИП

    20 Май 2023 18:05ч.

    Затворниците свършиха добра работа.Направиха на дроб сърма най-боеспособната част от украинската армия.Сега Пригожин изчезва и вече е крайно време Герасимов да покаже защо иска да бъде маршал! Иначе един поздрав от най-големия руски поет след Пушкин за пандизчиите.... https://m.youtube.com/watch?v=6yymhfz7bNg&pp=ygU00LLRi9GB0L7RhtC60LjQuSDRiNGC0YDQsNGE0L3Ri9C1INCx0LDRgtCw0LvRjNC-0L3Riw%3D%3D

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Гост

    20 Май 2023 19:26ч.

    ЗИП-е стига се прави на ощипана госпожица. Липсваш. Ти знаеш къде.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кой питаше къде е Залужни?

    20 Май 2023 18:13ч.

    Продолжают распространяться слухи вокруг внезапного исчезновения главкома ВСУ Валерия Залужного. Будучи медийной личностью Залужный постоянно находился в объективах украинских и западных СМИ. По интенсивности мелькания на телеэкранах он уступает разве что самому Зеленскому. Вместе с тем, начиная с 8 мая никто Залужного не видел. На всех мероприятиях, требующих личного участия главкома, присутствует генерал Наев. Даже на очередной встрече глав военных ведомств в Рамштайне, где обсуждались критически важные для Украины вопросы поставок вооружений и боеприпасов, необходимых для предстоящего контрнаступления, главком Залужный не участвовал даже в онлайн формате. По информации от нашего источника в руководстве ВСУ, генерал Залужный жив, но находится в критическом состоянии в главном военном клиническом госпитале, где продолжается борьба за его жизнь, в т.ч. с участием иностранных специалистов. 8 мая Залужный получил тяжелое ранение, находясь на одном из пунктов управления Восточной группировки ВСУ в Днепропетровской области, когда проводил проверку готовности соединений и частей к контраступлению. В ходе нанесения ракетного удара по объектам военной инфраструктуры в Днепропетровской области, данный пункт управления был поражен точным попаданием российской крылатой ракеты. В результате погибло и ранено большое количество высокопоставленных украинских военных, в т.ч. генерал Залужный. Информацию о ранении Залужного косвенно подтверждает и то, что 10 мая его жену Елену, видели подъезжающую со стороны Новогоспитальной улицы к киевскому военному госпиталю, в котором она провела более четырех часов. Для предотвращения паники среди руководства ВСУ и украинских военнослужащих, информация о тяжелом ранении и критическом состоянии здоровья Залужного скрывается. Украинским спецслужбам поставлена задача, всячески демонстрировать активность Залужного, пока идет борьба за его жизнь. Отсюда и появление в СМИ всяких «бестолковых» интервью, якобы записанных недавно или фото с отдыха главкома на Кипре. Согласитесь, не очень удачное время для отдыха, когда идет полным ходом подготовка к предстоящему контрнаступлению. Да и потеря Бахмута тоже не очень ситуация.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Питаха Пригожин

    20 Май 2023 19:04ч.

    дали знае нещо за съдбата на Залужни и той с необходимото, макар и тетатрално, уважение спомена трите му имена, което прозвуча малко или много като при оповестяване на смърт, та каза, че, да Залужни около 11 май се е намирал в обсега на атаките на РФ, но няма сигурна информация какъв точно е резултатът. Преди това имаше запис от сватба, където той уже кумувал, после снимки как плува, а от вчера и снимка как е с някакви хора и позира, но дори за мен беше ясно, че фонът е обработен. Снимката не е актуална.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • forsvaret

    20 Май 2023 19:07ч.

    Самая непобедимая.... за три дни щеше да превземе Киев, после Варшава, Берлин и след седмица да мие танковете на Ламанша..... толкова много пътища има, за какъв дявол им трябваше да минават през Бахмут?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Гост

    20 Май 2023 19:23ч.

    Не е самая непобедимая, но за една година смели оръжията на бившия Варшавски договор подарени на Зеленски. И засега успешно мели и НАТО-вското оръжие. Питай Патриота.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Su38

    20 Май 2023 19:55ч.

    Нещо пак до гроздето опряхме, май?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Иди и виж

    20 Май 2023 21:15ч.

    Кои пътища минават през Артьомовск. Това глаголно време, дето го използваш, ще рече, че свидетелстваш как Путин казва: целите на СВО са превземане на Киев, Варшава, Берлин; в някои други фолклорни варианти : Молдова?!, Румъния с всичките й милиони цигани и т.н.Въображаемата картина не включваше в нито един от вариантите България, което е интересно от гледна точка на психология на фантазността. Путин обяви друго и ние всички чухме това. Нямаше и готови нови оръжия, трябваше да ги произведе. Какви танкове и какъв Берлин освен за ефекта на омаловажаването? Той знае, че няма нужда да ходи никъде, враговете му сами ще му дойдат на волето, което и става. Удари от въздуха, за съжаление не е красиво като във футбола.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • За хората и СВО–тата

    20 Май 2023 21:26ч.

    Вярно е, че СВО–то на Русия в Украйна не е толкова зрелищно като СВО–то на САЩ в Ирак, ако това имаш предвид, че нещо бавно се точат нещата.Да, и в двата случая наричаме това война, но то е лаишко. Коректното е СВО.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • j.jelevban

    20 Май 2023 19:28ч.

    Както по-горе пише Заслужни е в критично състояние в болница.Той беше твърдо против всякакви преговори.Отстраняването му открехва вратата за преговори.Мисля до седмица ще ги обявят.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Внезапното изчезване на главнокомандващия на въоръжените сили на Украйна Валерий Залужни породи много слухове.

    20 Май 2023 20:01ч.

    И сега има нова информация. Позовавайки се на източник от ръководството на въоръжените сили на Украйна, Руденко съобщава, че „генерал Залужни е жив, но е в критично състояние в главната военна клинична болница, където продължава борбата за живота му, включително с участието на чуждестранни специалисти." На 8 май Залужный беше тежко ранен на един от постовете за управление на Източната група на въоръжените сили на Украйна в Днепропетровска област, когато проверяваше готовността на съединенията и частите за контранастъпление, пише военният командир в. телеграм канал. - При ракетен удар по обекти на военната инфраструктура в Днепропетровска област този команден пункт е поразен с прецизно попадение на руска крилата ракета. В резултат на това бяха убити и ранени голям брой високопоставени украински военни, вкл. Генерал Залужни. Косвено информацията за тежкото раняване на Залужни се потвърждава и от факта, че на 10 май съпругата му Елена е видяна да се качва с кола от улица Новоспитальная към Киевската военна болница. Тя прекара там над четири часа. В Киев, за да не се сее паника в редиците на украинската армия, критичното състояние на главнокомандващия се крие от войниците.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Американският институт за изследване на войната се оказа някаква украинска тьотя

    20 Май 2023 20:34ч.

    Всеки път, когато Пригожин обявеше поредната липса на снаряди и псуваше по Шойгу и Герасимов, на следващия ден Вагнер тръгваш в атака и пробиваше поредния укреп-район. Мотрофанова ви го каза : - не слушайте глупостите по средствата за дезинформация и пропаганда, а гледайте какво става реално на бойното поле, ама вие пак рупате пропагандни марули.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • логото

    20 Май 2023 20:52ч.

    Войната е изкуство на полевата измама. Затова се правят специални мероприятия по маскировка и прикриване. Хаплювците от диваните да лапат мухи. Поклон пред подвига на братушките, унищожаването на нацизма продължава.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • j.jelevban

    20 Май 2023 21:04ч.

    Реално очаквайте оставката на Шойгу.Или съдбата на Залужни т.е. ракета.Шойгу не може да си подаде оставката сам, защото криминално разследване вече е до него.Изгърмяха генерали,разсипия за милиарди $ вкл. за системи остро необходими на фронта сега.Пари от бюджета/огромни пари/ са потъвали в пясъците.За ПВО,за ракети,за програмно осигуряване,за безпилотници,за команден център.Очевидно Путин знае и е дал зелена светлина за разследване и съд.Не е ясна и ролята на Пригожин.Прибра под крилото си ген.Мизинцев ,един от корупционерите.Все по-вероятен става сепаративния мир и чистка по армейските върхове на Русия.Възможен е и опит за преврат в Русия.Би било самоубийствено за генералитета но нямат голям избор.Войната не могат да спечелят,Путин вече е наясно и е бесен.Сепаративния мир без разстреляни генерали ще и негов край.Та нещата отиват към ''договорняк''+ разтрел на генералитет.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бай Тръмп

    21 Май 2023 8:34ч.

    Не трябва да се забравя, че Большой театр е създаден преди създаването на САЩ. Пригожин явно е и добър актьор.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • j.jelevban, невероятно компетентен си и си вътре в нещата

    20 Май 2023 21:46ч.

    Признай си. В коя организация в Русия работиш.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Десния бек

    20 Май 2023 21:52ч.

    Жельобан е единствено невероятно дървен философ! Друго нищо. Ще има договорняк, ама като падне Славянск и се открият пътя към Киев и Одеса.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • керкор

    21 Май 2023 0:41ч.

    за последните 100 - 200г. практиката за прикл. на воините с Русия е не в неината столица. Тук ще е интересно как ще е с Киев?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Та нещата отиват към ''договорняк''+ разтрел на генералитет.

    21 Май 2023 8:18ч.

    Чул си нещо. Ама не било компютри, а компоти... "Договорнякът" не е състояние, а процес. Войната е динамика от която печелят две страни /даже три/ - САЩ с неговия процъфтяваш ВПК , Русия - икономически ръст и износ както никога на въглеводороди. Печелят разбира се и страни като Китай, Индия, които не са преки участници в "Договорняка". Затова войната от една страна е лимитирана, "странна" , от друга страна не спира и не спира... Имало е 100 годишни войни. Тази едва ли ще продължи толкова , но още известно време ще продължи. Времеви репери - тази есен и старта на предизборната кампания в САЩ. 2024 и самите избори. Глобалният сатанистки елит е гъвкав и хитър. Нищо чудно да направят "крачка назад" и да имаме Президент Десантис. Глобалният сатанистки елит вече е правил такива крачки назад, да си спомним техният агент Владимир Улянов - Ленин и мо/та/мо същия му слоган, когато обяви НЭП...Кой разбрал-разбрал.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи