Пригожин: Контролираме Ростов на Дон

Пригожин: Контролираме Ростов на Дон

След като руската частна армия "Вагнер" и нейният командир Евгений Пригожин тази нощ тръгнаха да свалят военното командване на официалната руска армия и обявиха, че контролират Ростов на Дон, днес те поставиха условия. Пригожин призовава руския министър на отбраната Сергей Шойгу и началника на генералния щаб на руските въоръжени сили Валерий Герасимов да дойдат в Ростов на Дон и да се срещнат с него, предаде Ройтерс.

"Ние дойдохме тук. Ние искаме да приемем началника на генералния щаб и Шойгу", казва Пригожин. "Докато те не дойдат тук, ние ще останем тук, ще блокираме град Ростов и ще се насочим към Москва", допълва той.

Самият той настоява, че негови сили са отцепили административна сграда в Ростов на Дон. "Водят се сражения на тези места, където военното ръководство дава лъжлива информация на бойците и затова се случват сблъсъци. Там, където войниците се срещат с нас, Росгвардия и милицията, те радостно ни махат и мнозина от тях казват: Искаме да отидем с вас. Има 60-70 души, които са се присъединили към нас, макар да сме изминали малко. Мисля, че половината армия е готова да тръгне с нас."

Кадри от Ростов на Дон в събота сутрин. 

Пригожин казва, че сред контролираните от него и неговите бойци военни обекти там има и летище. "Ние сме в генералния щаб, сега е 7,30 ч. сутринта", казва Пригожин във видео, разпространено в Телеграм.

"Руските военни обекти в Ростов са под контрол, в това число и летището", допълва той, докато зад него минават мъже с униформи.

Ростов на Дон е ключов град за руската инвазия в Украйна, припомня Франс прес.

Очаква се обръщение на руския президент Владимир Путин. Според прессекретаря на Кремъл Дмитрий Песков то предстои съвсем скоро, а самият Путин непрекъснато бива информират за ситуацията. Пред него представител доклад по случая с наказателното дело срещу Пригожин и генералният прокурор Игор Краснов.

Вчера Пригожин обвини руското военно ръководство, че е бомбардирало тилови лагери на "Вагнер" и са убити много бойци. Той каза, че заедно с 25 000 души от "Вагнер" тръгва, за да свали Шойгу като военен министър.

Ако Пригожин установи траен контрол над Ростов, това означава да бъде прекъсната основната линия за снабдяване на цялата руска армия в Украйна, която ще стане негов заложник.

Според публикуваните днес в социалните мрежи снимки и видеа "Вагнер" са превзели сградите на централното управление на Министерството на вътрешните работи, управлението на Федералната служба за сигурност, градската администрация и едно от полицейските управления в Ростов на Дон. Центърът на града се контролира с картечници без опознавателни знаци. ТАСС официално нарече въоръжените хора, обкръжили административните сгради в Ростов, бойци на ЧВК "Вагнер".

"Вагнер" контролира всички военни обекти в Ростов, в това число летището и щаба на Южния военен окръг. Началникът на щаба избяга, само като ни видя, че идваме към сградата", твърди Пригожин.

Медиите на Пригожин съобщават, че военни колони на "Вагнер" се движат от Ростов към Москва. Колоната на ЧВК "Вагнер" е засечена да преминава през ГКПП Новошахтинск, а дължината й е около 50 км. На ГКПП Волошино ситуацията е подобна, но там дължината на колоната е 80 км. Военна полиция и гранична охрана не пречат на движението на колоната. „Първо 2 танка се приближиха до Новошахтинск, "музикантите" излязоха, разговаряха с граничарите, казаха да не се намесват, върнаха се в танковете и потеглиха“, съобщава РИА ФАН, която е свързана с Пригожин.

Танкове по улиците на Ростов на Дон

Пригожин заяви, че на няколко места се е стигнало до престрелки, а вагнеровците са свалили хеликоптер, който е открил огън по конвой на ЧВК. Документално потвърждение на това няма. "Боевете се водят на онези места, където военното ръководство дава невярна информация на бойците и поради това възникват престрелки. Там, където ни посрещат войниците, Националната гвардия и полицаите, те махат радостно с ръце и много от тях казват: „Искаме да се присъединим към вас“. Вече има 60-70 души, които се присъединиха към нас, но все още сме извървели кратък път. Мисля, че половината армия е готова да тръгне с нас," каза Пригожин в поредното си аудио обръщение. Той заплаши, че бойците на ЧВК ще го „възприемат като заплаха и ще унищожат всичко наоколо“. Какво точно ще се възприеме като заплаха също не се уточнява.

Руските власти въведоха план "Крепост" в много големи руски градове, включително в Москва и Ростов на Дон. По улиците бе изкарана тежка военна техника и започнаха масови проверки на документи и автомобили. Губернаторът на Ростовска област призова хората да не напускат домовете си и да се въздържат от пътуване до центъра на града. "В Москва се предприемат антитерористични мерки за засилване на мерките за сигурност, въведен е допълнителен контрол по пътищата", каза кметът Собянин. Затворена е магистралата, която води от Ростов към Москва.

Руските генерали започнаха да убеждават Евгений Пригожин да „размисли“, „да спре“ и да се „подчини на волята“ на президента Владимир Путин. Първо бившият командир на Обединената групировка на войските, главнокомандващ на ВКС Сергей Суровикин записа видеообръщение, в което призова Пригожин да разреши всичко "по мирен начин". "Обръщам се към ръководството, командирите и бойците на ЧВК „Вагнер“. Заедно с вас изминахме труден, труден път. Борихме се заедно, поемахме рискове, претърпяхме загуби, победихме заедно. Ние сме от една кръв. Ние сме воини. Призовавам ви да спрете“, каза Суровикин, който е смятан за един от най-близките хора на Пригожин.

След него към Пригожин се обърна първият заместник-началник на главното разузнавателно управление на руския Генерален щаб генерал-лейтенант Владимир Алексеев. Той нарече наемниците от ЧВК "Вагнер" "братя". „От първия ден на съществуването на организацията изпълнявам бойни задачи с вас. <...> Само президентът има право да назначава висшия команден състав на въоръжените сили. И вие се опитвате да посегнете на властта му. Това е държавен преврат. Моля ви да промените решението си“, каза генералът.

ФСС вече образува наказателно дело срещу Пригожин за организиране на въоръжен метеж (чл. 279 от Наказателния кодекс). Заплашват го от 12 до 20 години затвор. "Призоваваме бойците на ЧВК да не правят непоправима грешка, да прекратят всякакви силови действия против руския народ, да се изпълняват престъпните и предателски заповеди на Пригожин. Взети са мерки за неговото задържане", се казва в изявление на ФСС, публикувано в "Интерфакс".

"Изявленията и действията на Пригожин всъщност са призиви за започване на въоръжен граждански конфликт на територията на Русия и са удар в гърба на руските военнослужещи, които се сражават с профашистките украински сили", се казва в съобщението.

Службата също така отбелязва, че разпространените от руското министерство на отбраната изявления за ударите срещу ЧВК "Вагнер" са неверни и представляват провокация.

Министерството на отбраната, ФСС, МВР, Руската гвардия докладват денонощно на Путин за мерките, предприети след указанията на държавния глава във връзка с опит за въоръжен бунт.

Засега не е ясно как бунтът ще се отрази на ситуацията на фронта. Министерството на отбраната на Русия заяви, че възползвайки се от хаоса, украинските войски са преминали в настъпление в Бахмут. Снощи украинското министерство на отбраната също коментира събитията в Туитър с думите: "Наблюдаваме".

 

Източник: "Сега", "24 часа"

 

Коментари

  • Евгени Василев

    24 Юни 2023 11:28ч.

    Както казах преди време, русия не може да спечели войната, а това ще е началото на гражданска война в русия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Аха

    24 Юни 2023 11:31ч.

    Ще ти се. Но дори и това да стане, на власт ще дойде нов Путин, а не някакъв западен либерал.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Аха++

    24 Юни 2023 12:00ч.

    "на власт ще дойде нов Путин"? По-вероятно ми се струва да дойде нов Сталин, защото на Русия ѝ трябва нов Сталин.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ким Чен Ун

    24 Юни 2023 12:13ч.

    Само на вас дъртите комунета ви трябва нов Сталин щото сте робски душици и все на някой трябва да се кланяте.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ким Чен Ун

    24 Юни 2023 12:15ч.

    Да се надяваме да няма гражданска.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Williamwah

    24 Юни 2023 12:46ч.

    [url=http://www.youtube.com/watch?v=FH7KN9y11Qg]free iayze type beat[/url]

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Соня

    24 Юни 2023 13:42ч.

    Такива като теб ще работят в слънчава Колима за здраве и просперитет.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Това лайно, без заплащане не работи

    24 Юни 2023 13:54ч.

    Колкото и да са се изръсили американците, все едно няма да е жив за да си ги харчи. Русия не търпи предатели!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Евгени Василев

    24 Юни 2023 14:08ч.

    Соня, спокойно, няма, да отида в Комина, такива като мен ги канят да помогнат дори и враговете им.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Гражданин

    24 Юни 2023 14:08ч.

    Ало, Василев ли си какъв си, единствените, които никога не могат да спечелят война на терен, са ясни на цял свят. Силни са в интгригите, подготовката на преврати, лъжи и манипулации. Всичко е до време!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Евгени Василев

    24 Юни 2023 14:16ч.

    Гражданин, разбирам Ви и аз съм преживявал крах на илюзии, трудно е, но се преживява!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Женя содомитче розово и фашистко

    24 Юни 2023 14:56ч.

    И къде я видя тази гражданска война бе? Това че пригожин се оказа един долнопробен изменник ,е ясно от тези събития коио се случват днес във Русия .Пригожин няма шанс срещу цял един народ .До момента истинските му момчета , а не затворниците му напускат Ростов и се отправят към местата на дислокация на Вагнер

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Женя содомитче розово и фашистко

    24 Юни 2023 15:00ч.

    Ти за нищо не ставаш бе и отгоре на всичкото си и нагъл .Даже враговете ти те канели да помагаш . Ти можеш да помагаш на враговете си само и единствено като каторжник във Сибир . А вечер във във съблекалнята да танцуваш танца бели пеперудки .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Евгени Василев

    24 Юни 2023 15:22ч.

    Женя содомитче розово и фашистко, пиите си по-редовно лекарствата и няма да сте ядосан още от утринта! :)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Евгени Василев

    24 Юни 2023 15:26ч.

    https://www.facebook.com/100003208032044/posts/6313329402117265/?mibextid=rS40aB7S9Ucbxw6v

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "...такива като мен ги канят да помогнат дори и враговете им.

    24 Юни 2023 16:10ч.

    Гробар?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • С червеното знаме със сърп и чук:)

    24 Юни 2023 16:13ч.

    "Комунистите", поддръжници на Пригожин са тръгнали да освобождават Кремъл от клептократите на путьо. Известно е, че пръв приятел на Пригожин през последната военна година е Сергей Миронов, лидер на системната опозиционна "Справедлива Русия - Патриоти - За истината!"/СРПЗ. "Системна опозиционна" партия е такава, която се води опозиционна, но де факто поддържа режима в Кремъл. Сергей Миронов много си пада по живота, хапването, пийването, жените, партита и се готви за пети брак - това е същият политик, на когото Пригожин подари варията на ЧВК "Вагнер". СРПЗ е лявоцентристка социалдемократическа политическа партия. Тя е създадена на 28 октомври 2006 г. със сливането на левите партии Родина, Руска партия на живота и Руска партия на пенсионерите, начело с тогавашния председател на Съвета на федерацията Сергей Миронов. През 2007 г. партията е сред организациите, издигнали кандидатурата за президент на представителя на 'Единна Русия' Дмитрий Медведев, но през следващите години често се противопоставя на правителството на Владимир Путин. Може би гледаме театрално шоу Царят е добър - болярите лоши" за преразпределение на властта и в същото време разигравания военен преврат ще послужи за оправдания на загубената СВО в Украйна и "достойно" измъкване на путьо пак сух от водата. Пряката цел на шоуто е въвеждане на военен режим в Русия, а основната - оставане на хунтата в Кремъл на власт.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Преди няколко дни Муратов/"Новая газета" прогнозира ддържавен преврат без смяна на властта, Русия става Северна Корея

    24 Юни 2023 16:17ч.

    Дмитрий Муратов: "Сега предстои борба за бъдещето. Води се битка за това какво ще бъде... Води се битка за това какво ще бъде обществото. Кой ще победи - хунтата или свободните граждани. Програмата на хунтата е формулирана от може би най-популярния ръководител на частна военна компания, милиардер, супермениджър Евгений Пригожин. Припомняйки своята програма, той я изложи: 'Край на строителството на мостове и театри. Цяла Русия трябва да работи в заводите за отбрана. Русия трябва да се превърне в Северна Корея за известно време. Върнете децата на елита от чужбина в Русия. Проведете обща мобилизация. Затворете границите.' Да, това е програма на военната хунта. Искам да ви кажа, че това ще бъде нов тип хунта. Тя ще се осъществи без сваляне на действащия президент. Това ще бъде държавен преврат без смяна на властта. Веднага мога да ви кажа - когато казват колко много хора подкрепят Путин, като че ли никой не го подкрепя - това не е вярно. По-старото поколение подкрепя Владимир Путин. По-старото поколение е неговата база за подкрепа. Той има на кого да се опре. Това е поколение от изоставени стари хора, които искат отново да изпитат живота, които искат отново да допринесат за величието на родината. Путин прекрасно усеща това. Така че кой се противопоставя на евентуална хунта, тези въоръжени мъже. По ирония на съдбата само способността да се говори истината може да се противопостави на въоръжените мъже, които претендират за власт.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Eвгени Василев

    24 Юни 2023 16:23ч.

    .такива като мен ги канят да помогнат дори и враговете им., за последно помагах с чистене на мини, но ми се иска да помогна и с чистенето на глупаци, и то най-вече в Родината си. :)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • но ми се иска да помогна и с чистенето на глупаци

    24 Юни 2023 16:28ч.

    Огледай се за въженце?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Евгени Василев

    24 Юни 2023 16:32ч.

    но ми се иска да помогна и с чистенето на глупац, въже цетл не става за гарота, кордата върши по-добра работа, когато е необходимо ....! Ако искаш да ми наденеш въженце, прати координати и ще си ги премерим, нямаш проблеми. :)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Дадох ти полезен съвет как да почнеш чистенето

    24 Юни 2023 16:44ч.

    ти ме каниш да ти пратя координати, вероятно да се бием и душим? - с което показваш, колко съм бил прав.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Евгени Василев

    24 Юни 2023 16:59ч.

    Дадох ти ...., освен, че си глупав с и бъзльо .....:)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Женя, родената без скротум,

    24 Юни 2023 17:04ч.

    пак се прави на мъж..☺️

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Евгени Василев

    24 Юни 2023 17:10ч.

    Женя, родената без скротум, заповядай на гости, за да провериш лично дали се првя на мъж, но съм сигурен, че няма да пием по едно, а че сте глупаци е ясно, нищо от това, което пишете няма нищо общо с поста ми.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бре,

    24 Юни 2023 17:16ч.

    Ти си бил чувствителен.. Има, начи няква надежда...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Евгени Василев

    24 Юни 2023 17:21ч.

    Бре, чакам да ми кажете, кога ще ми гостувате, за да се уверите лично дали сте прав, путьовските приказки е ясно, че ги знаете, дори и през екрана миришете на мухльо

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Женя содомитче розово и фашистко

    24 Юни 2023 17:31ч.

    Не бой се и това ще стане ,ще ти по гостуваме и то много скоро ,за да те арестуваме и изправим пред народният съд .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Евгени Василев

    24 Юни 2023 17:37ч.

    Женя содомитче розово и фашистко, кога точно, за да съм си във вкъщи, ти наистина ли смяташ, че ще ти стиска да получиш един по кордата, не мисля

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Гражданин

    24 Юни 2023 17:50ч.

    Вного сте елементарен и е губене на време да се дискутира с персони като Вас!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Евгени Василев

    24 Юни 2023 18:05ч.

    Гражданин, елементарен, или не, редицата от гара, като Вас, чиито демони са се разбудили, е дълга като салам кучешка радост. Не знам за Вас, но аз съм тук за забавление, с калъфи, не дискутирам.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Женя,

    24 Юни 2023 18:50ч.

    Споделете, къде бих могъл да ви погостувам, и с удоволствие ще долетя, за да ви причиня няколко оргазма, щом сте тук заради кефа..

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Василев, "аз съм тук за забавление, с калъфи, не дискутирам."

    25 Юни 2023 0:27ч.

    Е, сега да те пазим с калъф няма да стане. Пропадна забавлението.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЗИП

    24 Юни 2023 11:33ч.

    Засега е начало на масирани бомбардировки над Украйна.Цяла нощ летят ракети от Лвов до Харков. Путин май най накрая стопли, че трябва да ускори процесите. А ако Пригожин не играе роля, която му е написана в Кремъл не го чака нищо добро в скоро време. И Ернст Рьом така се беше самозабравил.... :))

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • viva

    24 Юни 2023 12:32ч.

    Да, а шефа на Рьом взе отрова... Това ли следва?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • По-добре да бомбардират Ростов

    24 Юни 2023 13:55ч.

    Украйна може да почака.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • По-добре да бомбардират Ростов

    24 Юни 2023 13:55ч.

    Украйна може да почака.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Иван

    24 Юни 2023 11:42ч.

    И в България разни мутри през годините, понеже им позволиха да забогатеят, решиха, че са някакъв фактор, но хората, които движат нещата доста бързо ги отстреляха. Когато спре оръжието и мунициите от Русия, с какво ще воюва Пригожин- ще избива руснаци с американско оръжие и танкове с кръстове, а те от благодарност ще го изберат на мястото на Путин.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЗИП

    24 Юни 2023 11:54ч.

    Ексклузивно! След малко върховният лидер Путин ще направи изявление! Залагайте.Извънредно или военно положение, ядрена ескалация или нещо трето? :))

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Vukovan

    24 Юни 2023 11:55ч.

    Дали Путин не го ползва да се отърве от генералитета в МО? Знаем за децата на Шойгу и така наречената 5та колона, Може на Путин да му е писнало от генерали либерасти...?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ким Чен Ун

    24 Юни 2023 12:00ч.

    На тоя трябва да се кланяте вече рубладжиите. Путиноидите ще напълнят пандизите, таман са празни.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Коментарът издава подобие на човек

    24 Юни 2023 12:15ч.

    с ниска култура, нисък морал и нисък интелект. Някои са мазохисти, обичат да се излагат публично (макар и анонимно). Психолозите обясняват това явление със стремежа на човек да прояви истинската си същност, което е улеснено от условията на анонимност.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ким Чен Ун

    24 Юни 2023 12:31ч.

    Айде броячите на украински трупове да не ми четете лекции по морал. До вчера му лизахте подметките на тоя криминал Пригожин, като тръгна срещу вожда ви го намразихте.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Никой не би си направил труда да чете лекции на дървена глава

    24 Юни 2023 12:39ч.

    Иначе е достойно да имаш за идол един севернокорейски лидер - много по-достойна и по-горда личност наистина от нашите евроатлантически "елити".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Много е достойно да имаш за идол един севернокорейски лидер

    24 Юни 2023 13:59ч.

    Особено от десетина хиляди километра разстояние и с разрешен от държавата интернет.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ти си прост като свински цървул

    24 Юни 2023 15:07ч.

    На теб трябва да ти се обяснява писмено щото си малоумен да разбереш какво ти се говори . И друго нямак да бройм труповете на укрофашистите ,даже те вече не ги броят .А ги оставят да гният по бойните полета и така са се умирисали на мърша че Руските войници ходят вече със противогази .За да не хванат някоя алергия от разложените украйнски трупове .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • „кражба“, „грабеж“, „измама“…

    24 Юни 2023 12:09ч.

    още от детството. Днес Пригожин показва, че по тоя път се стига далеч. Или по-скоро до никъде. Предстои да видим. Независимо от милиардите му, очаквам да се потвърди поговорката "Пази боже сляпо да прогледне" - да беше си останал в сферата на обслужването!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Наблюдател 13

    24 Юни 2023 12:10ч.

    Това е Русия. В гените им е да правят метежи и революции.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Santana

    24 Юни 2023 12:16ч.

    Руската история има достатъчно примери на самообявили се лъжецаре, повярвали си и тръгнали на бунт срещу самодържеца. Каква е била съдбата им е известно. Такава ще е и на Пригожин. Гражданска война ли? Не няма да има, за съжаление на тези на Запад, обявили ситуа;ията за такава. Но след края на Пригожин (най-вероятно не физичиския) ще започне истинския ужас за режима в Киев и стоящите зад него. Дойде моментът "или вие или ние". А това ще засегне и нас.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Отличен анализ

    24 Юни 2023 12:49ч.

    Но и песимистичен - наистина ще ни засегне сериозно и нас. Впрочем вече сме засегнати много негативно. И това започна не с началото на войната, а с обявяването на ЕС и НАТО за свещени крави и за наш "цивилизационен избор". Пълно извращение - западната цивилизация ни е много чужда и трябва да се гордеем с това, защото тя се проявява като все по-отвратителна.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Самарин

    24 Юни 2023 12:21ч.

    Контролирай си празната кратуна,докато все още имаш време.Прикалил си с водката и си се сазабравил,но скоро ще изтрезнееш.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Еврокомисар

    24 Юни 2023 12:26ч.

    Както е тръгнало танковете ще стигнат Москва преди зимата.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Че вие

    24 Юни 2023 15:12ч.

    Еврокомисарите ,всичките сте джендъри ,содомити и зоофилистици бе .Явно за теб е гордост да си обратен и затова се наричаш джендър евроомисар .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Че то е наистина еврокомисар!

    24 Юни 2023 16:47ч.

    И ти да си еврокомисар, ще ти омръзне да си чешеш излишните органи и от скука ще тръгнеш да пишеш по сайтовете.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Стефан

    24 Юни 2023 12:48ч.

    Режимът на Путин загуби легитимност още след сделката с нацистите от Азов. След този момент не знам кой нормален ще продължи да вярва на "денацификацията".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Да, за съжаление, …

    24 Юни 2023 12:55ч.

    навсякъде, където управлява задкулисието (олигарсите), се губи човешкото. Но още по-перверзна е реалността, когато олигарсите и политическият "елит" се ръководи от външни сили, както е в много по-голяма степен у нас.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Почна късането

    24 Юни 2023 13:05ч.

    На рубашки.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Помнещ

    24 Юни 2023 12:50ч.

    Умните хора в Русия казваха, че появата на частни армии е опасно. Самият Путин на въпрос: защо има различно заплащане на участниците в СВО каза, че това се определя от местните губернатори и централната власт нямала да се меси. Това е път към създаване на собствени "военизирани храненици" във всеки регион и стъпка към обевяване на отцепване. Сега Путин да си сърба попарата за приетите съвети от неразбиращи експерти. А Прихожин е такъв образ както ние имахме един кмет в село Галиче. И са прави онези, които казваха, че Русия ще загуби войната само от вътрешния враг. Интересното е как американците ще реагират. Според мен, ако ситуацията се усложни ще спрат Зеленски, защото Путин им е по-удобен отколкото, ако дойде на власт някой психо подобен на Пригожин.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Долой разруху

    24 Юни 2023 12:56ч.

    И какво стана? От Киев за 3 дни до Ростов за 1 ден. Пока. Следва Воронеж. Ха-ха-ха!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • изкуствен интелект

    24 Юни 2023 13:04ч.

    Цялата работа мирише на виртуална реалност. Дадена ли е "роля" на Пригожин ? Не зная, но е вероятно в повече от 50 %. Какво се цели ? Разкарване на некадърниците като Шойгу и Герасимов ? Че защо да трябва военен метеж, Путин има цялата власт да ги разкара и до сега ! Спонтанен бунт на недоволни военни от това как се води войната ? Може, ама бунтът би трябвало да се насочи не срещу Шойгу и Герасимов, а срещу "Върховния главнокомандващ"... Ако такъв има ! Хайде сега да се върнем на "конспиративната" хипотеза /която изглежда хич не е конспирация/ , че "Путин" е ОБРАЗ. Че истинският ВВП е изчезнал /ликвидиран/ преди много, много години /2007, 2008, 2011...?/ и Русия се управлява от група олигарси ! Че зад привидния образ на Президента кипи вътрешна борба между групировките. Че със СВО в Украйна тази борба се е изострила , и това води до неефективно воюване на руснаците в Украйна, до многобройните признаци на ДОГОВОРНЯК с врага ... И всичко си идва на мястото. Нещата са по-зле отколкото изглеждат и огромната Русия с нейната най-голяма ядрена триада в света в момента няма единен и солиден властови център ! Задкулисната борба се изражда в открито стълкновение. Кой е Пригожин ? Пригожин е мошенник от времето на късния СССР , осъждан от съветския съд. Пригожин изглежда да е реален човек, но противопоставянето му на "виртуалния Путин" не ме вдъхновява. Руснаците са наивни като българите, те обичат лъжепророците. Накъде ще тръгнат нещата зависи не само от действията на Кремъл но и от заявленията на "частниците". Ако последните декларират "край на договорняка и истинско воюване в Украйна" - Кремъл е техен ! Ако се фиксират върху борбата за власт , сегашните управляващи ще ги подавят и смажат. Този който предложи ИСТИНСКО ВОЮВАНЕ - той ще спечели властта !! Възможно ли е "Путин" да разчиства либералите чрез Пригожин и така да приключва с договорняка ? Възможно е , и това значи че зад образа "Путин" превес са взели "силоваците". Това е най-вероятният сценарий.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Стефан

    24 Юни 2023 13:12ч.

    Егати глупостите си написал. Истината е, че Русия ГУБИ войната и това създава напрежение. Къде ще избие това напрежение е друг въпрос. И Франция имаха такъв момент по време на Алжирската война.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Когато си глупак

    24 Юни 2023 13:20ч.

    Всеки по-сложен текст ти изглежда глупав. Плувай ...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • erkek

    24 Юни 2023 13:05ч.

    Путин лесно спря опълченците още 2015-2016 да се разправят с хунтата в Киев...Даде време на режима в Украйна да се окопити...Един по един бяха убити всички лидери на ДНР и ЛНР...Пусна азовци и какви ли не още фашистка измет...Договорняшка му работа...Тук ще му е малко по-трудно...Изявлението на договорняка нещо се бави...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Cicero

    24 Юни 2023 13:05ч.

    Руските драматурзи надминаха себе си с новата постановка. Ще оберат всички театрални награди.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Гражданска война

    24 Юни 2023 13:15ч.

    в РФ би била чудесна новина за Европа.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Войната е добра новина само за изветрели глупаци

    24 Юни 2023 16:46ч.

    с графомански напъни.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЗИП

    24 Юни 2023 13:17ч.

    Мълния! Върховният лидер Владимир Путин: Издавам заповед лидерите на метежа да бъдат ликвидирани незабавно! :(( Готвача си е готвач явно.Толкова му е пипето... :))

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Така става когато конят се опитва да замени царя

    24 Юни 2023 16:32ч.

    на шахматната дъска...и не само там.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ако ликвидират Пригожин

    24 Юни 2023 13:25ч.

    Ще му създадат ореол на "мъченик". А всяка мерзост на договорняка с врага ще поражда коментари "Виждате ли, затова ликвидираха Пригожин..." Ако това стане, договорнякът е бетониран и "СВО" ще се влачи толкова време, колкото е наредила Глобалната Дълбока Държава - на Белия Дом и Кремъл. План 2030 в действие.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Хулиганчето си остава хулиганче

    24 Юни 2023 13:26ч.

    и ще свърши като хулиганче.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Куци Коньов

    24 Юни 2023 13:28ч.

    А възможно ли е дълбоките джобове на американците да са изиграли роля в този "бунт"? Американците да го бутат на преден план, използвайки егото и амбициите му. Подобно на наш Боко и посланик Байърли - "Егото на Борисов може да е най-силният ни лост за влияние върху него - той жадува международно внимание". А частните армии си имат този голям недостатък - алчността. Още от античността има случаи на предателства и бунтове от страна на биещите се "под наем".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • А възможно ли е ?

    24 Юни 2023 13:41ч.

    Едва ли. Американците имат сметка да знаят с кого си имат работа в Кремъл. За тях "Путин" е определеност. Пригожин е една голяма неяснота. Ами ако Русия, ръководена от ... Пригожин тръгне да играе играта самостоятелно ? Истински суверенно ? Със 700 МКБР , 15 000 ядрени заряда, със стратегически подводници без ясен политически команден център... Не мисля че това търсят американците. Дали Пригожин е "пробит" от американците и сега започва да изпълнява основната си мисия на ПРЕДАТЕЛ на руските интереси ? Не. Цялата му досегашна кариера е вредила на Запада и западните интереси по света. И все пак нищо не може да се изключи...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Разбира се , че е възможно

    24 Юни 2023 16:50ч.

    Американците редовно си имат работа с "наши кучисинове"

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Царство

    24 Юни 2023 13:34ч.

    Русия е централизирана държава , нищо че се води "Федерация". Който държи Центъра - Кремъл, Москва, той управлява Русия. Последният път когато врагове са владели Москва (за кратко) е преди 211 /двеста и единадесет/ години ! Докато Пригожин не застане в Кремъл и не направи изявление по централните медии като нов Властелин на Русия, всичко останало да се смята за драматургия. Вестите от Ростов за момента говорят че всичко е спокойно. Така че имаме драматургия, на къде ще тръгне пиесата ще видим до една седмица. На 1-ви юли изтичаше срока за прекратяване съществуването на ЧВК-та и задължителното им вливане в редовете на руската армия, под шапката на МО.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Наблюдател

    24 Юни 2023 13:49ч.

    Излезна изявлението с ала-бала. Шойгу и Герасимов ще продължат ликвидацията на православния етност като истински малтийски масони.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Това че "Путин" се изказа

    24 Юни 2023 13:58ч.

    Само против "метежниците" , но и дума не обели за воденето на СВО и проблемите там, показва че "договорняковците" държат контрола в Москва. Без метеж в самата Москва , пригоженците нямат никакъв шанс. Москва /както и СПБ, Нижни.../ са мегаполиси-галеници на Кремъл. Московчани живеят охолно и безметежно, хипермаркетите пращят от стоки, ресторантите са пълни, улиците светят... Опърпаните и омирисани на барут "музиканти" нямат шанс да получат масова подкрепа в Столицата.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • С немалката помощ на "ултрапатриоти"

    24 Юни 2023 16:41ч.

    кои искрени, кои - платени и неплатени агенти, беше повалена Русия през 1917. "Договорняк" имало, императрицата издавала военни планове на немците и пр и пр. "Глупость или измена" - вижте кой, кога и защо излиза с тази реч в Думата.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мечо Кух

    24 Юни 2023 17:14ч.

    Пригожин като Спартак, в бунта на гладиаторите.. Края, го знаем.. Както и да се развие ситуацията обаче, накатализираха ги нещата.. Темпото на конфликта бурно ще нараства..

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тълпа от ростовска съпротива, за която се предполага, че подкрепя войските на Вагнер, които окупират града

    24 Юни 2023 19:07ч.

    https://twitter.com/WarMonitors/status/1672591055127019521?cxt=HHwWgoC89f2snrYuAAAA

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Абитуриентка от Ростов се снима на фона на танк Т-90С на ЧВК Вагнер

    24 Юни 2023 19:09ч.

    https://twitter.com/WarMonitors/status/1672589918588092416/photo/1

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • РИА Новости: Путин подписа закон, позволяващ 30 дни арест за нарушаване на режима на военно положение

    24 Юни 2023 19:17ч.

    Може би това е една от целите, както и Пригожин го заяви - Русия да премине във военен ражим. Сега да очакваме укази целият руски народ да дава пари, събира запаси, шие униформи, произвежда оръжия денонощно за фронта, всичко за фронта. Не че и сега ги няма разни ентусиасти, които карат дори децата да леят свещи за осветяване на окопите и да си дават ученическите раници, а майките им шият гащи, партенки и приготвят колети с храна и водка за руските войници, щото нямали.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи