Пригожин към руските олигарси: Колкото по-скоро всичко ви бъде отнето, толкова по-добре

Пригожин към руските олигарси: Колкото по-скоро всичко ви бъде отнето, толкова по-добре

Ръководителят на частната армия "Вагнер" Евгений Пригожин (вдясно)Снимка: ЕПА/БГНЕС

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Евгений Пригожин, който е приближен на руския президент Владимир Путин и ръководител на наемническата група "Вагнер", разкритикува руските олигарси и други заможни хора в страната, предаде ДПА. Критиките бяха отправени в интервю на Пригожин за телевизия Ар Ти, излъчено днес, съобщава БТА.

Пригожин, който рядко се появяваше в миналото на обществени места, защитава идеята за лишаване на олигарсите от тяхното състояние, за да ги принуди в крайна сметка да окажат подкрепа за руските военни на фронта в Украйна.

"Те (олигарсите) са уплашени. Те харесва комфорта си. Те искат да се гмуркат в отоплявани плувни басейни вечерта и да се наслаждават на живота си", заяви 61-годишният Пригожин.

"Човек трябва в даден момент да осъзнае, че трябва да се раздели от всичко, което притежава, от примамващия свят, от ресторантите, СПА-центровете, вилите, басейните. Колкото по-скоро всичко това бъде отнето от вас, толкова по-добре", заяви Пригожин по адрес на руските богаташи.

На Запад Пригожин е възприеман също като руски олигарх. Той е обект на западни санкции заради ролята си в подкрепа на руската инвазия в Украйна чрез групата си "Вагнер". 

А ФБР постави Пригожин в списъка си на най-издирваните хора заради намеса в изборите в САЩ.

В последно време Пригожин бе видян да набира руски престъпници да участват във войната в Украйна с обещанието, че те ще бъдат амнистирани заради това. Той също така става все по-критичен към руските военни заради начина, по който те водят войната.

Вчера Пригожин се появи в Санкт Петербург на погребение на боец на "Вагнер" и това привлече медийното внимание. Преди това той избягваше да бъде сниман. Боецът, който беше погребан вчера, бе осъден престъпник. Той получи правото обаче да бъде погребан в парцела с гробове на военни на гробището, след като властите първоначално бяха против това. На погребението Пригожин описа мъжа като истински патриот и подчерта, че всички са равни на фронта.

За "Вагнер" се твърди, че е активна в Източна Украйна от 2014 г. и че после е замесена в конфликтите в Сирия, Либия, Централноафриканската република и Мали. Срещу нея бяха отправени и обвинения за участие във военни престъпления. Неотдавна групировката бе начело на руския щурм по източния украински град Бахмут, според анализатори.

 

Източник: БНР

 

 

 

Коментари

  • у дома си е най-сигурно

    25 Дек 2022 19:49ч.

    Изостават братушките, псевдодемократичният Запад отдавна им отне силово активите. Замирише ли им на кражба, западняците нямат равни и бързи в експроприацията.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • CMEXXX

    25 Дек 2022 19:54ч.

    А на нашите олигарси кога ще им олекне джоба ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Минаващ

    25 Дек 2022 20:23ч.

    Наскоро известният руски икономист Михаил Хазин коментира ситуацията на загиващия либерален капитализъм и ролята на Олигарските в този цивилизационен катакллизъм. Според икономистът бъдещето на „след-либералния“ капитализъм до голяма степен прилича на едновремешния феодализъм и неговите политически правила. И тогава Олигарсите СЕ ОБЕДИНЯВАТ около Царя- представляващ дадената цивилизационна структура и АКТИВНО Я ЗАЩИТАВАТ. Тези олигарски, които не защитават своята цивилизационна структура се определят като КОМПРАДОРСКИ и са обречени на УНИЩОЖЕНИЕ, било от собствената държавност (като предатели), или от външната държавност(като неуспешна инвестиция за преразпределяне чрез присвояване на активи , поради простия факт, че те не са изпълнили заръката на външната държавност – да унищожат тяхната собствена държавна такава). Напоследък има куп илюстрации на унищожаването (икономическо, че дори и физическо) на ред руски олигарски, изселили се за Запад след многогодишно грабене на Русия. По мас-медиите непрекъснато се говори, че техните богатства щели да бъдат експроприирани от Запада и дадени на УКраина – за да продължи войната й срещу Русия. Сам по себе си този факт е убийствено фатален за самия Либерално-капиталистически запад – кой новоизлюпен богаташ ще се юрне да си носи парите в западните банки след примера с руските богаташи изнесли трилион долара от Русия и определени за „изяждане“ от западно-либералния аеропаг? В този контекст и предходни послания на Путин („ще се уморите да гълтате прахта в западния антируски либерализъм“) и на Пригожин (Де факто неговото послание: „дайте да се обединим, ЗА ДА СЕ ЗАЩИТИМ“!) . Но за горното се изисква и добро познаване на историята на цивилизациите и техните икономически основи, и малко смелост за правилното вземане на позиция в историята, а не просто обикновенна лакомия и разбойническа наглост на болшинството съвременни „олигарси“...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • кой новоизлюпен богаташ ще се юрне да си носи парите в западните банки

    25 Дек 2022 21:48ч.

    Ако не е евреин или руснак, няма от какво да се притеснява.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Принцовете от Саудитска Арабия защо искат да си сменят авоарите в юани???

    25 Дек 2022 22:02ч.

    Всички пари са ПРИТЕСНИТЕЛНИ! А Англосаксонците са на ПРЕЦЕДЕНТНО ПРАВО! Веднаж като сгазиш лука - и става правило... От тук нататък забрави за вноски на милиарди в американски или английски банки... Лошото е , че по край тях си отиват и Евробанките - Говори се за световни валути на Сащ, Китай, ИНдия, Русия, че и Бразилия... НО НЕ СЕ ГОВОРИ ЗА ЕВРОПА :-(( Как си представяш ДСК да ти отваря левови и юанови сметки ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • без име

    26 Дек 2022 20:05ч.

    в този контекст са и всички войни до сега. нашите олигарси с/у чуждите ....същото е сега.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Време е за геноцид

    25 Дек 2022 21:14ч.

    Всички, забъркани в приватизация и реституция, плюс каквито техни роднини могат да бъдат установени, плюс останалото обкръжение. В България същото.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Време за юбилейна година

    25 Дек 2022 22:22ч.

    "Това бе година, в която страната Израел е трябвало да спазва принципа за съботния ден през цялото време. След това следвали седем съботни години относно земеделието, разпределени в период от 49 години. Петдесетата година, юбилейната година, била връхната точка от тези съботни години за страната, която Йехова бе дал на своя народ, израилтяните, за да изпълни обещанието, спрямо техният прадеда Авраам, „приятелят на Йехова“ (Яков 2:23; Исаия 41:8). По случай юбилейната година в цялата страна била провъзгласена свобода. Това означавало свобода за всички израилтяни, които поради дългове били попаднали в робство. Друг белег на юбилейната година се състоял в това, че всички наследствени имоти, които били продадени (обикновено по финансови причини), се връщали обратно (Левит 25:1–54)."

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ина

    26 Дек 2022 2:21ч.

    олигарсите създадени от елцин за една нощ след грабителска приватизация, рязко обедняване на народа и бандитизъм в страната, 10 години кръв и мизерия, за да се чувства елцин като император, бомбардировките в Сърбия му показаха какво готвят на Русия, подаде оставка и предаде властта на Путин

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мдаммм, беше неизбежно

    26 Дек 2022 5:42ч.

    А Вовата не може повече да продължава нито да седи на два стола, нито да държи Набиулини и Грефове да управляват, нито Песков да го представлява, нито да плюе болшевиките къде седне и стане, нито да драпира мавзолея. А за неотбелязването "от Кремъл" на 100-годишнината на СССР трябва да си посипе главицата с пепел.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Анонимен робот

    26 Дек 2022 5:53ч.

    А дано да съм жив да го видя и в България. Само тогава е възможен възход. Крадливите копелета заслужават само куршум след като им се отнеме каквото е артисало от разгулния живот за чужда сметка.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Наблюдател13

    26 Дек 2022 7:50ч.

    Интересен факт от историята на създаването на олигарсите в Русия е и че Алла Пугачова е била всред 160 физически лица на които им е било дадено правото да изнасят нефт. Спомням си как американския конгрес реагира на разгрома на Юкос и ареста на Ходорковски. Толкова по въпроса за войната в Украйна от мен.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Феликс Едмундович

    26 Дек 2022 8:23ч.

    Героите на капиталистическа Русия. Погребват ги с почести или им разбиват главите с чук пред камера. Мутрите са си мутри, дори когато их там нет.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ПРИГОЖИН

    26 Дек 2022 9:24ч.

    продължавай да громиш американските гои до крак

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Helleborus

    26 Дек 2022 9:50ч.

    Едно е да кажеш дарете за войната, друго е да се отнасяш с такава злост и заплаха, те в какъв строй живеят?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Олигарсите живевят в паразитен строй

    26 Дек 2022 17:23ч.

    Както и всички богаташи по света.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Gen Gurko

    26 Дек 2022 11:30ч.

    Подписвам се с две ръце под изявлението му.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ивайло

    26 Дек 2022 14:32ч.

    Абсолютно ! На тия еврейски грабители , не само всичко трябва да им бъде отнето, а самите те трябва да лежат по затворите - до живот !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • На руските (а и не само на руските,

    26 Дек 2022 16:06ч.

    а на всички видове световни) олигарси ТОВА, КОЕТО ТРЯБВА ДА СЕ ОТНЕМЕ НЕЗАБАВНО, е паразитния им живот. Червеи никому не са потребни…

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи