Пригожин: 95% от територията на Бахмут е под контрола на руските сили

Пригожин: 95% от територията на Бахмут е под контрола на руските сили

Около 95% от територията на Артемовск (украинско име - Бахмут) е под контрола на руските сили, останалите 5% не влияят на хода на цялата специална военна операция. Това съобщи в събота основателят на частната военна компания "Вагнер" Евгений Пригожин, предаде ТАСС.

"В Артемовск днес са превзети почти 95% от територията на града. Останалите 5% не играят никаква роля за така нареченото развитие на успеха и кампанията на "Червената армия" по-нататък на Запад. Два квадратни километра няма да повлияят по никакъв начин на хода на военната операция“, цитира думите на Пригожин пресслужбата му в канала си в Telegram.

Според Пригожин никой не се е свързал с него за липсата на боеприпаси. „А личният състав на ЧВК „Вагнер“ ще бъде запазенн за следващите операции в интерес на Русия“, каза той.

Основателят на "Вагнер" също така заяви, че няма амбицията да остане в историята като човекът, "който превзе Артемовск". Имам амбиции да съм в полза на нашия народ и държава“, добави той.

По-рано Пригожин каза, че подразделенията на Вагнер ще останат на позиции в Артемовск до 00:00 московско време на 10 май, а след това ще „отидат в тиловите лагери“, за да „ближат раните си“ там и да спасят личния състав от загуби. По-късно той потвърди готовността си да прехвърли позициите в Артемовск на специалните части на "Ахмат" в отговор на съответното предложение на ръководителя на Чечения Рамзан Кадиров.

Източник: ТАСС

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

Коментари

  • Педро

    07 Май 2023 9:32ч.

    В статията се изпуска защо напуска.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Самотният вълк

    07 Май 2023 12:11ч.

    Ами защо напуска .Напуска защото това са девет месеца без ротация .Музикантите превзеха Соледар Попасная и сега почти Бахмут .И затова имат нужда от почивка ,явно работата не във липса на снаряди ,а изтозщенията от дългите битки ,който са психологичешки и физически .Но има и друг вариант Вагнер и Ахмат да освободят заедно напълно Бахмут И ето виж защо .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Самотният вълк

    07 Май 2023 12:27ч.

    Изнасят труповете на „вушниците” с модерните натовски бронетранспортьори (ВИДЕО) Труповете на бойци от въоръжените сили на Украйна се изнасят с модерните бронетранспортьори на НАТО. Очевидно пресните кадри улавят процеса на изпращане на телата на убитите „всушници“ в боевете при Бахмут (Артьомовск) в тила на Константиновка. Источник: https://rusvesna.su/news/1683275564

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи