При въздушна тревога германският президент влезе в бомбоубежище в Украйна

При въздушна тревога германският президент влезе в бомбоубежище в Украйна

Следвайте "Гласове" в Телеграм.

По време на посещението му в Корюковка, близо до границата с Беларус, се включиха сирените за  въздушна тревога и Щайнмайер трябваше да прекара около час в близкото бомбоубежище. "Първия час и половина прекарахме в противовъздушното убежище", каза Щайнмайер. "Това ни даде особено ясна представа за условията, при които хората тук живеят", добави германският президент.

Германският президент Франк-Валтер Щайнмайер посети Украйна за първи път от началото на войната. По време на срещата си с президента Владимир Зеленски Щайнмайер обеща страната му да предаде на украинските въоръжени сили допълнителна партида системи за противовъздушна отбрана германско производство във възможно най-кратък срок, предаде Би Би Си.

Допълнителните ракетни установки "Марс II" и четири самоходни гаубици "ще бъдат предадени на Украйна през следващите няколко дни", увери Щайнмайер журналистите на съвместна пресконференция след срещата.

Двамата президенти обявиха и създаването на програма за партньорство между двете страни на общинско равнище. Според тях по такъв начин германските общини ще участват още повече във възстановяването на украинските побратимени градове, отколкото в рамките на сегашната помощ, предоставяна на федерално ниво.

Според съвместното изявление на Зеленски и Щайнмайер предложената форма на сътрудничество "полага основите на едно общо бъдеще" и "изпраща ясно послание на Москва: вашата война няма да може да ни раздели, тя ще сближи още повече европейците - германци и украинци".

Понастоящем в Украйна и Германия има 107 двойки побратимени градове, като около една трета от тях вече са подписали споразумения за сътрудничество след началото на войната.

За да даде пример на останалите, Щайнмайер символично покровителства проектите за развитие и възстановяване в Черниговска област, която посети преди срещата си с Володимир Зеленски.

Преди да се срещне със Зеленски, германският президент беше заведен в северната част на страната, за да му покаже град в Черниговска област, който наскоро е бил освободен от руските войски.

Според германската телевизия A Ер Де Щайнмайер е изразил шока си от разрушенията, които е видял там, и от разказите на местните жители. "Нещата са много по-страшни, отколкото ние в Германия си представяме", каза той след посещението.

По време на посещението му в Корюковка, близо до границата с Беларус, се включиха сирените за  въздушна тревога и Щайнмайер трябваше да прекара около час в близкото бомбоубежище. Сирените принудиха  президента Щайнмайер, кмета Ратан Ахмедов и група граждани да се укрият в убежището, посочва ДПА. "Първия час и половина прекарахме в противовъздушното убежище", каза Щайнмайер. "Това ни даде особено ясна представа за условията, при които хората тук живеят." 

Източник: БТА

 

 

Коментари

  • смело другари в гювеча

    26 Окт 2022 8:17ч.

    Сирените са включени с рекламна цел да се заснеме поредният героичен клип ! Атаки не е имало тогава.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • im Voraus

    26 Окт 2022 8:34ч.

    Още преди да завият сирените Щайнмайер, като всеки предвидлив германец, е бил обут с памперси с цел прикриване на националния резил.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Вметка

    26 Окт 2022 10:02ч.

    Посещението му беше планирано за преди десетина дни, но го отмениха с цел безопасност. Явно господатите го натиснаха да отиде, за да не правят промени в сценария. Шоуто на престъпните сатанисти трябва да продължи.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ?????

    26 Окт 2022 10:22ч.

    Ха ха. Добра постановка са му направили украинците. И той като балък им е повярвал.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • без имена

    26 Окт 2022 10:25ч.

    Да не са започнали да пишат сценария на "Да разлаеш кучетата" 2?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Читател

    26 Окт 2022 10:28ч.

    Хубав театър са му представили.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Славин

    26 Окт 2022 11:06ч.

    Не разбирам защо този президент се натиска да ходи в Украйна. Предишния път му бяха казали, че е нежелан гост. Явно е там по американска заръка. Германия си е окупирана от САЩ страна.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • съждител

    26 Окт 2022 11:29ч.

    Правилно, първо се започна с международен дипл. скандал. Чуха се обидни думи. Последваха две отлагания и сега зорлем се прави принудено посещение, с чисто демонстративна цел. Дали е зададен основният въпрос? Някой някога канил ли се е въобще да изпълнява Минските? Има ли нещо вярно в СЛУХА, че Г. участва нарочно в многоходова завера за провал, защото има кръгове, които са искали войната??!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи