При обработени 86.85% протоколи: ГЕРБ-СДС - 26.59%, ПП-ДБ - 24.54%, "Възраждане" - 14.48%. ИТН влиза в парламента

При обработени 86.85% протоколи: ГЕРБ-СДС - 26.59%, ПП-ДБ - 24.54%, "Възраждане" - 14.48%. ИТН влиза в парламента

При обработени 86.85 % от протоколите от СИК в РИК на първо място е коалицията ГЕРБ-СДС с 26.59 % подкрепа (567 208 гласа), следвана от „Продължаваме промяната – Демократична България“ с 24.54 % или 523 425 гласа. Това сочат данните на Централната избирателна комисия (ЦИК) към 9 часа.

Партия „Възраждане“ е трета с 14.48 % или 308 888 гласа, а четвърта е „Движението за права и свободи“ с 13.05 %, 278 353 гласа.  

„БСП за България“ събира 9.00 % от вота на избирателите (191 942 гласа), а „Има такъв народ“ 4.21 % или 89 733 гласа. 

Под необходимия 4-процентен праг остават „Български възход“ с 3.13 % (66 823) и „Левицата!“ с 2.25 % (48 093 гласа). 

Опцията „Не подкрепям никого“ са избрали 93 429 души. 

Източник: БТА

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

Коментари

  • българите искат мир

    03 Апр 2023 10:11ч.

    Възраждане е Българската партия. Германската партия ГЕРБ се подържа от целия германски бизнес ,хранителни търговски и производствени вериги на германия у нас. Двете германски фондации създадоха тази партия ,което е нарушение на закона,но тази партия винаги ще е подкрепяна от германия,другата на САЩ тя е съвсем сбъркана и остава единствено Възраждане ,която милее все пак за България и Българите и православните ценности. пак добре,че има българи

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Да ни е Честита

    03 Апр 2023 10:19ч.

    "евроатлантическата синергия"! Новата пландемия и новите намордници. Чипирането, хакването на ДНК-то ни. Човекът без пол. Умните градове. Социалният рейтинг. Цифровият концлагер. Каменарските чукове и паметниците. Пренаписването на учебници и история. Трасджендърството и ЛГБТ - толерантност. Ядрено гориво, фърчила, санкции, правоверни медии и цензурата на "свободата на словото". Потрудихме се доста вчера, пот ни изби на челата от напрягане....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Седларов

    03 Апр 2023 10:29ч.

    Да, да - ето визуализиране на Честитката, после да няма: - Мяу! https://www.youtube.com/watch?v=vWkepoLUZfs Финалът е много оптимистичен!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мари

    03 Апр 2023 10:35ч.

    Набутаха и ИТН да ударят едно рамо на евроатлантизма.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Педро

    03 Апр 2023 10:47ч.

    От 1.9 млн дрйствителни гласа по-горе посочени около 520 хил. са с турско и циганско самосъзнание. ГЕРБ са администрацията на хранилка, ПП/ДБ са планктона при чуждестранните инвеститори и остават около 600 хил. български гласоподаватели. Е затова Козяк води.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Eisblock

    03 Апр 2023 11:09ч.

    Къде са процентите на гласувалите въобще и какво е числото на населението с право на глас?! Тогава могат да се изчислят и реалните проценти на "победилите" в избора и колко са подкрепящите ги. И ако се приложи схемата за валидност на резултати - валидни са само над 4%, то ще видим, че в същност няма никакви "победители" и всичките тези са без всякаква реална подкрепа от народа или са почти на ръба!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • фонфон

    03 Апр 2023 11:30ч.

    От тия обявени 35% гласували, поне 5% са фалшиво вписани - това са фантоми. Остават 30%, от които, както правилно се отбеляза, имаме 15% партийни ядра и малцинствен вот за бира и кебапчета. Останалите 15% са някакви доверчивци, които не осъждам, защото някои от тях са наистина почтени и интелигентни хора, но те фактически легитимират цирка на малоумниците, защото продължават наивно да приемат политическата система у нас за нормална и способна да се справи с властта и управлението по принцип, а тя отдавна не е такава. Истината трябва да си я кажем: 70% от населението на България не приема циркаджилъците, които се разиграват с тая колониална демокрация. Така че изборите са нелегитимни, управлението изобщо няма да бъде демократично представително и ако нещо трябва да се прави, това е на първо място да се приеме закон, който не допуска легитимен вот, при условие, че нямаме събрани 50% + 1 от гласовете, както това бяха направили сърбите преди 15 години.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Отворени сетива

    03 Апр 2023 12:34ч.

    Прогледнете и вижте очевидната и проста истина. Случилото се не може да бъде определено като ИЗБОРИ! Тесните партийни клики (крадци, корупционери и на строг нашийник, държан от посолства), користни "фенове", веригите и обръчите около предните, семейни членове, храненици и прислужващи около предходните, уж "гласували". В допълнение прибавяме купен, контролирани корпоративен вот, който по своята природа е упражняване на НАСИЛИЕ върху хора в беда и нужда. И ... ОТВРАТИТЕЛНА, ПОГНУСЯВАЩА ПРОПАГАНДА! Отдавна са известни по списък - кои политолози и журналисти от КОГО ВЗЕХА! Най-отвратителните дори си позволяват да тържествуват ... заради "победата". Иначе уж умни и начетени хора станаха бледи сенки на самите себе си! Защитават си възнагражденията! Четете тук дорде още може, че всеки момент ще се случи пришествието на отвратителните. Харалан се чуди, как да включи някое подчинено изречение в иначе напоителната и безспирна мисъл, че да словохвали неговия вожд. Гого и Нойзи - те пък при другите, леле! А пък кака ви Калина, ле-ле! Само да знаете какви ги е наредила?! Всичко, което не е герб е некадърен, омърлушен и отвратителен девиант! Отвратително е! Мирише, не си запушвайте носовете, не си затваряйте очите!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • forsvaret

    03 Апр 2023 12:35ч.

    Киртака лъжеца и Кокорчо лъжеца ся кво ще крякат? А Коминтерн Бойкикев с ген. Гном? Собраха се 5 партии и 200 граждански сдружения и.... Баце ги изплющя като маче у дирек!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Сабрутко Сабрутев от сабрутчетата на киро и кокоро

    03 Апр 2023 13:38ч.

    Понеделник, Дес, дали е ден за посещение на Боко в Козяк?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи