При обработени 81% протоколи: ГЕРБ-СДС - 26.67%, ПП-ДБ - 24.68%, „Възраждане“ - 14.58%. ИТН влиза в парламента

При обработени 81% протоколи: ГЕРБ-СДС - 26.67%, ПП-ДБ - 24.68%, „Възраждане“ - 14.58%. ИТН влиза в парламента

При обработени 81 % от протоколите от СИК в РИК първа политическа сила е ГЕРБ-СДС - с 26.67 % подкрепа (521 814 гласа), а втора - коалицията „Продължаваме промяната – Демократична България“ – с 24.68 % от гласовете на избирателите (483 057 гласа). Това сочат данните на Централната избирателна комисия (ЦИК) към 8 часа. 

На трето място е „Възраждане“ с 14.58 % (285 407 гласа), следвана от „Движение за права и свободи“ с 12.69 % (248 356 гласа). 

На пето място е „БСП за България“ с 9.03 % или 176 780 гласа. Шестата политическа сила, която е минала необходимия праг от 4 % от вота на избирателите, е "Има такъв народ" с 4.25 % или 83 086 гласа. 

Под чертата остават "Български възход" с 3.07 % (60 032 гласа) и "Левицата!" с 2.28 % (44 591 гласа). 

Опцията "Не подкрепям никого" са избрали 85 966 души. 

Източник: БТА

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

Коментари

  • Проф. Румяна Коларова: Искат да изкарат, че Борисов е малоумен, както и цялата му партия. Не е така!

    03 Апр 2023 9:13ч.

    Малоумен е българският народ, който за пореден път избира Борисов. Какъвто народа, такъв и Борисов. Коларова също! Нека да сме честни.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • както е казал мъдрецът

    03 Апр 2023 9:15ч.

    “Аз съм прост и вие сте прости”. Какво да го умуваме повече? Аз вярвам на това самопризнание.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ама ти наистина ли

    03 Апр 2023 9:35ч.

    си мислиш, че българският народ избира?! Избират Козяк и Московска а не народа и съвсем скоро това ще стане дори и за наивните слепи очевидно. ГЕРБ и ПП/ДБ няма да съставят коалиционно правителство, защото това директно ще убие ПП/ДБ. На место това ще видим програмен Франкенщайн зад който ще се опитат да се "скрият" и Тиквата и ПП/ДБ, че уж нямат общо но в името на България и алабалализми. На една сбирка на членовете на ГЕРБ в един малък град около В. Търново, Томислав Дончев директно е казал, че едно посолство всячески ги натиска за разни неща, които на народа никак няма да им харесат и този народ има голяма вероятност да полудее и да чупи глави наред. Томислав каза, че не искат да са техните глави. Така, че КОЗЯК си мисли, че управлява но все още последната дума е в българският народ, който или ще стане най-сетне или ще докаже, че е МЪРША!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Е как да не го харесваш?

    03 Апр 2023 9:23ч.

    Борисов е сбъднатата мечта на дребния селски хитрец - да стане голям градски тарикат. Поне милион българи искат същото. И това е резултата. Няма нищо за чудене.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • авввв

    03 Апр 2023 9:34ч.

    просто герб са се сраснали с властта , както е и в други държави

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • либерална цензура

    03 Апр 2023 9:51ч.

    Гласувалите (независимо за кого) не са абсолютната представителна извадка за българския народ. Познавам поне десетима изключителни с качествата си личности, които са срещу статуквото и именно заради това не гласуваха. Има такъв термин: протестно негласуване като израз на активна гражданска позиция. Но това няма как да го разберат хора, според които политическото винаги трябва да води гражданското за носа. Направете единен антифашистки фронт срещу системата, както го препоръчва Георги Димитров. Излезте с обща бюлетина, в която ще се играе насигурно с три-четири най-нужни за оцеляването на родината ни лозунга, ЗА Русия и против войната... и ще се знае изначално кой кой е и за какво се бори. С такова разпиляване на силите чрез роене на партийки в това смутно време резултатът се наглася предварително от ония, които поръчват музиката. Знаете ги кои са, знаеше се как ще приключи и поредния им маскарад. Изборът на чиста съвест е по-важен от всякакъв конюнктурен избор, представляващ преливане от пусто в празно.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рот фронт

    03 Апр 2023 10:58ч.

    Най-много да направим партизански отряди, да оберем някоя и друга мандра и да се приберем по къщите, щото тоя път няма да дойдат вече руските танкове. За руските ракети не съм сигурен. Ще им трябват за Украйна.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Доволен

    03 Апр 2023 9:53ч.

    От коментарите ви виждам, че не можете да четете функционално, че не познавате хората и не знаете, че само умният иронизира себе си. Има надежда, хората не следват модерни, натрапени клишета, защото сме готини и със софт скилс. Нито готини, нито скилс. Браво за коментара на Ал.Йорданов, Волгин и Н.Недялков.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи