Президентството: Разглеждаме предложението на ВСС за отстраняване на Гешев

Президентството: Разглеждаме предложението на ВСС за отстраняване на Гешев

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Предложението на Пленума на Висшия съдебен съвет за предсрочното освобождаване от длъжност на главния прокурор е заведено днес в деловодството на Администрацията на президента и се разглежда. Това съобщиха от „Дондуков” 2.

Припомняме, че в понеделник главният прокурор беше освободен от поста си. Това стана с подкрепата на 16 членове на Висшия съдебен съвет, против гласуваха четирима - двама от Съдийската и двама от Прокурорската колегия.

Днес дойде и първият лаконичен коментар на Гешев: „Ще изчакам решението на Радев и на Конституционния съд и, каквото имам да кажа, ще го кажа в България”, поясни обвинител номер 1 от Страсбург.

Решението на ВСС се изпраща на президента, който трябва да издаде указ за освобождаването. Държавният глава няма срок, в който да го подпише. По Конституция Радев има право веднъж да откаже. След това ВСС трябва да прегласува решението си.


Източник: NOVA

 

 

Коментари

  • истината

    13 Юни 2023 18:42ч.

    ДПС сложи цар.чето, то сложи тик.вата, тя сложи синергетика, той сложи ПП, а всички ги финансира посолствоТо и сорос…, къде са ИТН и ДБ, възраждане - малки соросови патерици на синергетика с една и съща цел- доунищожаване на изгубената страна

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • патологичен русофоб

    13 Юни 2023 18:44ч.

    Гешев се оказа патологичен русофоб. След като психодесните обявяват Радев за русофил, няма логика Радев веднага да подпише освобождаването на Гешев, докато не се разкрие или опровергае дали наистина има и кои са агентите на Путин, задействали неговото отсраняване от длъжността. С бързите си действия Радев ще потвърди, че наистина по нареждане на Путин е отстранен.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Антоний Ъ.

    13 Юни 2023 18:44ч.

    Г-н Радев, ако Иван Гешев наистина такива ги е ръсил в Страсбург, то тогава веднага подписвай за отстраняването му, за да не берем повече срам. Какъв Путин, какви пет лева? Страхливецът гледа да спаси кожата, защото бат’Бойко не прощава. А ние си надахме, че в Страсбург ще им натрие мутрите… Поредният нагаждач.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • орден Стара планина

    13 Юни 2023 19:15ч.

    Берлускони умря в деня на Русия, но врачката му е жива!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи