Президентството: БГНЕС си измисли цитат от Румен Радев за Русия и газопровода, който президентът не е произнасял

Президентството: БГНЕС си измисли цитат от Румен Радев за Русия и газопровода, който президентът не е произнасял

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Опровержение
 
Уважаеми колеги,
 
Във връзка с отправени въпроси, свързани с посещението на държавния глава Румен Радев в Ниш, Република Сърбия, и публикацията на Агенция БГНЕС, че президентът е заявил: „знаете, че имаше забрана от страна на Русия към всички кандидати от ЕС за този газопровод. Така че единственото решение за него беше да се направи с Азербайджан и Армения, така че сме щастливи, че Сърбия намери решение“, потвърждаваме, че цитатът е съчинен от БГНЕС, не е произнасян от държавния глава и не отговаря на истината.
 
Президентът Румен Радев отговаря на въпрос на азербайджанска медия за подкрепата, която страната ни е изразила за Азербайджан за председателството на следващата Конференцията на страните по рамковата конвенция на ООН по изменение на климата (COP 29), при което президентът заявява дословно: „Знаете, че имаше забрана от страна на Русия към всички кандидати от ЕС, така че единственото решение беше Азербайджан или Армения, така че ние сме много щастливи, че вие намерихте решение. Това е нашата подкрепа за Азербайджан.“ 
 
Благодарим на представителите на медиите, които обърнаха внимание върху фактите. Призоваваме всички медии да се съобразяват с тях, а не да копират измисления от БГНЕС цитат и неговата манипулативна интерпретация. Призоваваме българските медии да премахнат от своите интернет-страници и от профилите си в социалните мрежи копираната по същество фалшива новина.

 

 

Коментари

 • Митето

  10 Дек 2023 17:17ч.

  Най-важното остава неизказано:Каква беше тая забрана от Русия,че вече в тая джунгла от забрани,контразабрани и реда им на въвеждане даже и с обучено куче не можем да се оправим?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • За един приятел

  10 Дек 2023 19:09ч.

  За измислени и неверни статии в западния свят могат да се осъдят виновните(медии), и то за много дебела сума. Термина на английски е "Slander". Но тук сме в евросъюза, ама откъм източната страна.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи