Президентите на Полша, Литва, Латвия и Естония посетиха Украйна

Президентите на Полша, Литва, Латвия и Естония посетиха Украйна

Президентите на Полша, Литва, Латвия и Естония - Анджей Дуда, Гитанас Науседа, Егилс Левитс и Алар Карис, заедно с украинският премиер Денис Шмигал посетиха днес град Бородянка в Киевска област на Украйна, предаде ТАСС.

"Визитата на президентите на четирите държави от Европейския съюз в Киевска област свидетелства за непоклатимата международна коалиция в подкрепа на Украйна", написа в Телеграм Шмигал.

Премиерът добави, че страните са обсъждали въвеждането на "мащабни санкции" срещу Русия. Шмигал също така благодари на партньорите за оказваната на Киев помощ.

По-рано днес президентите на четирите страни пристигнаха в Украйна с влак.

Източник: БТА

 

 

 

 

Коментари

  • Doksan Dokuz

    13 Апр 2022 22:42ч.

    Тия дали си тръгнаха вече, или ще се крият като мишки от руските ракети тая нощ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Живка Павлова

    13 Апр 2022 22:59ч.

    Много модерни станаха тез разходки до Украйна. Най-гъзарско е с влак. Височайшите посетители се чувстват големи смелчаци и едва ли не участници в сраженията. Станишев и той понадзърна от границата с елитни представители на своето "социалистическо семейство“.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • не поняль!

    14 Апр 2022 14:42ч.

    И защо се допуска това? Знаят ли руските военни какво се кара с тия самолети и влакове под дипломатическо прикритие? Части за бомба или комари или хубави хапченца или некякви други золумски работи?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи