Президентът ще връчи третия мандат на БСП

Президентът ще връчи третия мандат на БСП

Снимка: архив

Президентът ще връчи мандат на ПГ на "БСП за България" за посочване на кандидат за министър-председател, съобщиха от президентството. Това ще стане утре в 10.00 часа на „Дондуков“ 2, посочват от президентската администрация. Това е последната възможност за съставяне на правителство в рамките на 48-ото народно събрание, съобщава БНТ.

Часове преди държавният глава да обяви избора си за партията - носител на третия мандат, Борислав Гуцанов от БСП коментира в предаването "Денят започва с Георги Любенов", че условието, което преди дни вицепрезидентът Илияна Йотова постави за третия мандат, оставя БСП извън играта.

Преди дни Йотова заяви, че продължаването на политиките на служебното правителство е сред аргументите за избор на партията, на която ще бъде даден третия мандат. Тази сутрин в студиото на БНТ Борислав Гуцанов от БСП заяви, че социалистическата партия има съществени различия с политиките на служебното правителство по отношение на оръжията за Украйна, закупуването на нови изтребители F-16 и ядрената енергетика.

"Голяма част от решенията, които се предлагат от политическите партии в този парламент и от служебното правителство противоречат на нашите виждания и на интересите на страната ни. Третият мандат има други особености по конституция. Той няма една седмица само. Действително, партията при която отива, трябва да положи усилия, за да направи контакт с всички възможни партии", заяви Гуцанов.

Източник: БНТ

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

Коментари

  • Гражданин

    15 Яну 2023 12:48ч.

    Правилно! Ако беше го връчил на друга политическа сила, щяха да направят военна коалиция и няма оттърване от войнолюбци!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • за жалост сега има огромна опасност

    15 Яну 2023 17:05ч.

    да се обзаведем с друг служебен кабинет, начело с друг старателен фулбрайтов стипендиант и всеотдаен радетел за интеграцията ни с ЕС - Наско Пеканов - https://epicenter.bg/article/Slavi-Vasilev--Sledvashtiyat-sluzheben-premier-shte-e-Atanas-Pekanov/305504/2/0 Пепел ми на клавиатурата!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Това е положението ,историята е кретенска

    15 Яну 2023 17:34ч.

    ха ха Шрлатанина сега се е хванал с него. Прав сте. ще го лансира и после пак ще постигне знание за Шарлатани втора бригада. Работата е много зле, ама много !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Шарлатания

    15 Яну 2023 12:49ч.

    глупости

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Това беше

    15 Яну 2023 12:56ч.

    най добрият вариант в момента. Ако не се направи правителство, тогава отиваме на избори, за да се разбере какво иска българският народ! Нека хората си кажат мнението с гласуване, доволни ли са от досегашните управници и какво искат.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • този провал ще се повтори

    15 Яну 2023 13:24ч.

    нищо не се е променило; какво очаква народа да се случи на едни нови избори?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • фют

    16 Яну 2023 7:21ч.

    Българският народ показа какво иска на изборите през последните 2 години.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Маймуната Дарвин

    15 Яну 2023 12:57ч.

    Загуба на време бяха тези четири месеца през които Радев протакаше и протакаше времето до новите избори. През тези четири месеца уж загубено време, американците в умрелият парламент си прекараха всички набелязани точки, атомни програми, военни помощи, всичко. Значи времето не било загубено а продуктивно но не и за българските интереси. Ама че той и радев не е много български. Триморец.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Докато сме в ЕС и ОТАН всеки ден е изгубено време

    15 Яну 2023 12:59ч.

    Остава ни само пасивната съпротива

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • no name

    15 Яну 2023 13:41ч.

    Няма как Радев да състави правителство на Парламента, след като заплатаджиите там се оглеждат само в камери и микрофони, забравили за какво са избрани/ при това не всички са реално избрани с бюлетина/.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ббббб

    15 Яну 2023 17:07ч.

    Само не пожелаха да прокарат бюджет за 2023 г., увеличение на доходи и пенсии, помощи,свързани с инфрацията, която е поне 50%, а набелязани мерки няма никави.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ще има още едни парламентарни избори есенес

    15 Яну 2023 12:58ч.

    И вероятно ще има и през 2024 още два три цикъла

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Радев,

    15 Яну 2023 13:11ч.

    съжалявам, че гласувах за тебе, ти не оправда доверието ни, излезе замаскиран проводник на чужди интереси, а не на българските! Историята обаче не забравя...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • напиши му го

    15 Яну 2023 17:08ч.

    на адрес [email protected], както много хора правят вече.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • БСП и лидерът Корнелия Нинова

    15 Яну 2023 13:19ч.

    имат историческия шанс да съставят истинско социалистическо правителство което да запази българския лев, да защити България от европейския неоколониализъм, да напусне агресивния и антиправославен съюз НАТО, да окаже всестранна помощ на руските войни участващи в Специалната Военна Операция против фашистите в киев. Ако Копейкин не подкрепи БСП, той ще се превърне в предател на руските интереси в бългърия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • баджанак

    15 Яну 2023 17:37ч.

    Ку-ку, кукувичка кука в празната ти хралупа!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Haho

    15 Яну 2023 17:52ч.

    Дрън, дрън, ярина. Първо истинска социалистическа партия няма. Второ, даже и да приемем че фалшивите социалисти са истински, пак няма да стане работата чисто математически. Освен ако фалшивите социалисти не се съюзят с евро-атлантиците.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • colibri

    15 Яну 2023 13:27ч.

    Отново Радев се опитва да спечели време. Предният път БСП проточи във времето преговорите за правителство,сега отново очаквам такава тактика от тях. Правиш едно и също нещо, а очакваш различен резултат-това е безумие!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    15 Яну 2023 13:31ч.

    БСП е по-малкото зло от останалите (без Възраждане). Надеждата ми е да няма правителство и на изборите електоратът да шкартира мравоядите и бастуните (БВ).

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Виктор

    15 Яну 2023 13:36ч.

    Правилно решение, въпреки всичко Корнелия е отговорен професионалист, и е на-вътре в държавните дела и състояние!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мери

    15 Яну 2023 13:45ч.

    Като човек с десно-центристки убеждения и винаги на работа в частния сектор първите години гласувах за измислените т.нар. десни партии. Така е, когато човек е млад и глупав, макар и предупреден от по-умните. Резултатите са налице - след 30 години държавата ни е в трагично положение., за жалките депутати от тези "десни" формирования дори не ми се мисли и говори.... Прави впечатление, че доста депутати от БСП се държат прилично и говорят по същество, затова и гласувах за тях на последните избори. Това е положението. Не мога да преценя дали г-жа Нинова трябва да се опита да състави правителство, или да върне мандата. В едно обаче съм сигурна - ще й бъде много трудно с този парламент.... Ако го приеме, желая й успех! Истината е, че много сме го закъсали! Господ да ни е на помощ!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • защото няма кой да принуди дупетатите

    15 Яну 2023 17:14ч.

    да гласуват по съвест. А то на тяхната възраст и при тяхното европейско възпитание - и съвест им липсва най-вероятно. Единствено - сляп стремеж да служиш лоялно на който ти е помогнал да се добереш (до там до където си се добрал, в главата ти)...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "Европейско възпитание" = ампутирана съвест, човещина и морал

    15 Яну 2023 17:27ч.

    След ЕС думата "Европа" и производните и ще останат като синоним не всичко най-долно и противно

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Д.Д

    15 Яну 2023 22:32ч.

    Напълно споделям написаното от вас. Желая ви добра лична 2023- та, въпреки всичко. И Бог да пази народа и Родината ни.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Santana

    15 Яну 2023 14:07ч.

    България трябва да отида на нови избори. Затова решението на Радев е такова.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Карлос,

    15 Яну 2023 17:22ч.

    не сме готови за нови избори. Трябват ни законови промени в съответствие с решението за хартиена бюлетина, които да ограничат бройката на допустимите "невалидни" бюлетини и особено на онези, при които гласоподавателите са отбелязали "по невнимание" две партии, до не повече от 5 %, и съответно - НОВИ табулатори (машини за механично преброяване) по проекта на БАН (акад. Благовест Сендов) които дори не са произведени, защото дори не са обсъдени / препоръчани от ЦИК... Иначе започваме наново старата песен на ГЕРБ/ДПС с купения вот и простотията на припаднали от преумора членове на СИК по арените... Мъка, мъкаааа!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Салвадор

    15 Яну 2023 17:44ч.

    Що за идиот би отишъл да гласува и да отбележи две партии на бюлетината, освен ако не е нарочно за майтап? Ако има такива олигофрени тогава и бюлетината е истински невалидна, няма какво да ревете за високия им брой. 80% дебили = много невалидни бюлетини и други глупости.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • forsvaret

    15 Яну 2023 14:38ч.

    Ура другари, Нинова ще държи в ръцете си мандат! Ура другари!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Моите имена

    15 Яну 2023 14:47ч.

    Чета по-горни коментари, че не вървяло и сме опитвали да едни и същи средства да постигнем различен резултат. Не е вярно, че не върви, дотук всичко идеално върви съгласно желанието и плановете на хегемона. Всички или повечето и важните за него въпроси се прокарват е НС, а правителството послушно изпълнява с мижаво мърморене от кумова срама. България е в насипно състояние във всяко едно отношение и не изисква никакви или почти никакви разходи от страна на хегемона за "поддръжка" в това състояние, още повече, че хегемонът си печата колкото му трябват... Както отлично го е казал един съфорумец по-горе - докато сме в ЕС и НАТО времето за нас е спряло.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Шарлатани сър, шарлатани

    15 Яну 2023 14:55ч.

    българските национални предатели носят историческата отговорност за унищожението на последната българска държава.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • работеща, 50-годишна

    15 Яну 2023 15:09ч.

    Ех, г-н Радев, на Вашата възраст би трябвало да познавате хората или да имате усет за тях.Вашият посочен избор на ПП стана повече от подвеждане-полет към пропаст и не спира. Не Ви припознах като президент още на първите избори и съм поласкана от усета си.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • предател на руските интереси в бългърия.

    15 Яну 2023 15:21ч.

    всеки нормален човек би се гордял, ако е такъв

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Винкела

    15 Яну 2023 15:32ч.

    Радев, Радев... така както я караш (без редовно правителство) няма кой една война да обяви на Русия като хората! Браво! Добре, че не даде мандата на Мравояда, че от Козяк (оня с обратната захапка) щеше да ги подкара под строй. Цялата измет без Възраждане.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Винкела

    15 Яну 2023 15:34ч.

    Отивам да се подпиша против гейврото.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Карачибук

    15 Яну 2023 15:43ч.

    Радев стана републикански рекордьор по брой връчени мандати. Почти сигурно е, че до края на президенстването той ще подобри постижението си. Досега българските президенти са връчили общо 34 мандата за съставяне на правителство. През първото си президентстване Радев е връчил осем мандата. През второто, досега е раздал 4, а утре предстои да омандатва за пети път. За Радев този ритуал стана рутинно действие - нещо на сутрешна гимнастика, нещо като планиран петъчен семеен скандал с Деса или пък посещението на Новогодишния концерт на Виенската филхармония. Повечето папки с мандати, които Радев благосклонно е раздал, са нощували в спалнята му. Обикновено той ги слага под възгллавницата, до пистолета или пък ги пъха под топлия задник на булката си. Само един от мандадите, този даден на Пламен Николов от ИТН, не е бил опазен от любопитния котар Чарли и той лекичко го бе препикал. Мандатите обикновено се връчват в зала 2 на президенството, но чиито стени висят портрети на исторически български личности. Любопитно е, че всички неизпълнени мандати са били връчвани в непосредствена близост до портретите на Левски, Ботев, Вазов и Бенковски. Доценти от факултета на НБУ за контагьозна магия и оракулски практики твърдят, че за да се повиши вероятността за изпълнение на мандата, то актът на неговото връчване трябва да се отмести в севарна посока, към портретите на Батенберг, Иларион Макариополски или цар Ивайло-Лахана,но да е по-далеч от масона Раковски. чиито стени са окачени портрети на български денков под левски между денков и радев

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Отец Нафърфорий

    15 Яну 2023 16:06ч.

    Погледнете от добрата страна на нещата. Че кабинет с мандат на БСП няма да има е ясно и на децата. Но и че Импексова я нафърфориха яко и отива на бунището си е повод за празник.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Някой

    15 Яну 2023 16:21ч.

    Правителство от този парламент така или иначе няма да се излъчи и президентът го знае. След скандала с Nexo той няма как да даде мандата на ДБ / слава Богу/.Трудно е да се предположи какви са истинските мотиви за този избор, но БСП ще получи бързо отказ от останалите и това ще ускори нещата. Освен това така Радев демонстрира предпочитание и одобрение към техните възгледи и политики срещу "войнолюбците".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Чудо Юдо

    15 Яну 2023 16:26ч.

    Правилно решение. Така и не разбрах защо беше тоя рев да го даде на Мравояда. И той нямаше да направи правителство, но тц

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Продължение

    15 Яну 2023 16:28ч.

    ...но така Радев щеше да се свърже с далавераджиите от ДеБъ.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Десислава

    15 Яну 2023 17:43ч.

    Имаше вероятност да даде мандата на Стефан Янев.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Tsvetan

    15 Яну 2023 17:44ч.

    Естествено, за да закопае БСП още повече. Успешен или не недоволството ще се стовари върху социалистите. При тоя дебилен народ.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 123

    15 Яну 2023 22:42ч.

    Съжалявам.че гласувах зА Радев.Излезе зъл,отмъсителен корумпиран негодяй

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи