Президентът ще връчи мандат за съставяне на правителство на ПП

Президентът ще връчи мандат за съставяне на правителство на ПП

Президентът Румен Радев ще връчи днес втория проучвателен мандат за съставяне на правителство на "Продължаваме Промяната" (ПП).

Втората по численост парламентарна група в 48-ото Народно събрание - "Продължаваме Промяната",  ще получи мандата, след като първата политическа сила в парламента - ГЕРБ-СДС, върна на Радев изпълнен мандат с имена на министри, но техният кандидат за премиер - проф. Николай Габровски - не получи подкрепа в пленарната зала. 

Акад. Николай Денков е кандидатът за министър-председател на ПП, съобщи на брифинг в Народното събрание съпредседателят на партията Кирил Петков в средата на декември. В последния работен ден за изминалата година депутатите от "Продължаваме Промяната", "БСП за България", "Демократична България" и "Български възход" обсъдиха възможните приоритети в програмната декларация, която се очаква парламентът да гласува в началото на този месец. Според кандидата за министър-председател шансовете за кабинет зависят от това има ли какво да обедини партиите.

В новогодишното си обръщение държавният глава заяви, че се надява през новата година приоритетите на българския парламент да съвпадат с тези на гражданите, а политическите партии да поемат своята отговорност за дългосрочното устойчиво развитие на България. 

Източник: БТА

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

Коментари

  • ГАГА

    03 Яну 2023 12:13ч.

    ТОЯ ще връчи мандат на ШАРЛАТАНИТЕ. Вместо да ги изгони навън.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мери

    03 Яну 2023 13:02ч.

    ГАГА 03 Яну 2023 12:13ч. Именно, Гага, пич си!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Маги

    03 Яну 2023 13:19ч.

    Най голямата беда за страната ни ще бъде, ако втори път тези лъжци и тарикати вземат властта! Направо ще затрият държавата, самите те ще се накрадат до живот и ще се изметат от страната. Това ще е краят и! Радев, защо ги докара тези използвачи, които дойдоха тук само за личните си интереси, съчетани услужливо с американските?!? И ти успя да ни излъжеш...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи