Президентът Румен Радев лично поздрави патриарх Неофит за именния му ден

Президентът Румен Радев лично поздрави патриарх Неофит за именния му ден

Следвайте "Гласове" в Телеграм

На своя имен ден Негово Светейшество Българският патриарх Неофит прие президента Румен Радев, който лично дойде, за да го поздрави по повод личния му празник. Приемът се състоя в Софийската света митрополия, съобщиха от Българската патриаршия.

Президентът Радев пожела на патриарх Неофит здраве и сили във високоотговорното служение, като предстоятел на Българската православна църква и изрази задоволство от сътрудничеството по различни обществени въпроси между Църква и държава.

Президентът сподели още, че делото на Българската православна църква се оценява високо не само в страната, но и извън нея. Той отбеляза, че трите ставропигиални манастира - Рилски, Бачковски и Троянски, са притегателен център за всички, които желаят да се докоснат до православната ни духовност, история и култура.

В срещата участваха Техни Преосвещенства Мелнишкият епископ Герасим - главен секретар на Светия синод, Белоградчишкият епископ Поликарп - викарий на патриарха, протодякон Деян Коруноски, Теодор Атанасов - началник на кабинета на българския патриарх, Иван Димитров - директор на дирекцията "Протокол", и Ангел Младенов - секретар на Софийската митрополия.

 

Източник: dariknews.bg

 

 

 

Коментари

  • old_beggar

    21 Яну 2023 15:13ч.

    в древността български свещенослужители са разпространили българската азбука и православното християнство в Киевската Рус. сега украинските фашисти (които вече надминаха дори хитлер), забраниха руския език (българския език също), 9 години планомерно унищожават рускоезичното население в източна украйна, а в момента унищожават и православието – нападат манастирите и църквите, горят иконите и църковни книги, бият и арестуват свещениците и изнасилват монахините. не очаквам, поставилият се в услуга на сатанистите р. радев и неговата „кохорта“ че ще осъдят тези изверги. надявах се, че поне патриархът и светият синод ще изразят възмущението си срещу тези нечестиви човекоподобни, но това не се случи – изглежда и те са в „синергия“ с американското посолство...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи