Президентът Радев ще се срещне с черногорския си колега Мило Джуканович

Президентът Радев ще се срещне с черногорския си колега Мило Джуканович

Снимка: БТА

Държавният глава Румен Радев ще разговаря днес на “четири очи” с черногорския си колега Мило Джуканович, съобщиха от прессекретариата на президента. Двамата ще обсъдят европейската перспектива на Черна гора, както и задълбочаването на двустранното сътрудничество в икономиката, образованието, науката, иновациите и технологиите, партньорството в сферата на сигурността и отбраната, регионалното сътрудничество в Югоизточна Европа.

Румен Радев, придружен от съпругата си Десислава Радева, пристигна вчера в Подгорица на официално посещение по покана на Мило Джуканович. Черногорският президент ще посрещне българския си колега днес в президентския дворец в историческата столица на Черна гора Цетине. Предвидени са пленарни разговори между официалните делегации, след което Радев и Джуканович ще дадат съвместна пресконференция.

Българският президент ще се срещне с председателя на парламента Даниела Джурович, както и с министър-председателя Дритан Абазович.

Президентът Радев ще открие днес изложбата "Черна гора и България 1878-1918 г.", която е съвместен проект на държавните архиви на България и Черна Гора. Тя представя исторически документи, свързани с двустранните отношения между двете държави от периода 1878-1918 г. 


Източник: БТА

 

 

Коментари

  • j.jelevban-СУ25

    11 Юли 2022 8:57ч.

    Има ли в България?Или отлетяха за Украйна?Верни триморски............адепти?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Два дебила - туй е сила!

    11 Юли 2022 11:06ч.

    Макар че и черногорският мафиот, и нашият синергетик не са точно дебили. А слуги на зли сили.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бай Милор от село Парамун социален антрополог

    11 Юли 2022 12:00ч.

    На снимката от посрещането виждаме и бай Радев, и булката му Деса, но липсва техния котарак Чарли, доцент по мишколов в НБУ. Защо не е в делегацията им? Та той копнее да види Монтенегро, да се прегърне с Мило-Драго Джуканович и да се изпикае върху опънатия червен килим.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • тралала

    11 Юли 2022 12:31ч.

    Интересно, откъде този интерес към Черна гора. Мило Джуканович е много сладкодумен, но, уви, е престъпен гений. Радев на обмяна на опит ли е в Черна гора?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мери

    11 Юли 2022 14:20ч.

    Ако не друго, черногорците поне са симпатяги. Мило не е ли черногорски шеф от 30 години! Много време!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЗИП

    11 Юли 2022 14:23ч.

    Церемониалнайсторът е във вихъра си - гюзмета,соаретаи други благинки, може и размяна на орденчета и други аксесоари.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Рошавата гарга

    11 Юли 2022 17:15ч.

    Това не са новости, изненади липсват! Тези истини вече ги знаят дори децата в България. Колкото и да има протокол и дипломатическа вежливост, защо президентът Радев си губи времето с туризъм, губи и времето на България и ненужно отлага връчването на мандатите. Кому помага с време? А защо?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Рошавата гарга

    11 Юли 2022 17:20ч.

    Триенето не отменя въпросите. Безумецът днес пак разправя лакърдии, че се шегувал да даване депутати назаем, но в момента има огромен натиск + пазарлък и на разни хора им се привижда някакво чудовище, наречено Експертно правителство, СПАСИТЕЛ, изразител на ПРАВА ВЯРА. В тази ситуация Радев има един единствен смислен и правилен ход. Избори максимално бързо.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи