Президентът Радев поздрави проф. Андрей Пантев по повод 85-годишнината му

Президентът Радев поздрави проф. Андрей Пантев по повод 85-годишнината му

Президентът Румен Радев поздрави проф. Андрей Пантев по повод 85-ата му годишнина. Държавният глава изразява искреното си уважение към един от най-авторитетните съвременни български интелектуалци и изтъква значението на родолюбива му дейност като историк, университетски преподавател, изследовател и общественик с последователни позиции в отстояването на националния ни интерес.

„Поколения наши сънародници ценят високо Вашето експертно мнение и задълбочените Ви проучвания на процесите в новата история на България, Балканите, Европа и света“, подчертава държавният глава. Президентът откроява значимия принос на проф. Пантев към увеличаването на родното ни научно богатство с множеството проведени от него изследвания и написани книги, монографии и публикации. Румен Радев изразява увереност, че проф. Пантев ще продължи да буди интереса и уважението на академичната общност и на обществото като обичан събеседник с респектираща интелигентност и пословично чувство за хумор.

В поздравителния си адрес държавният глава пожелава крепко здраве, неотслабващи сили и енергия на проф. Андрей Пантев за нови научноизследователски успехи, както и обществена и гражданска подкрепа за неговата народополезна дейност.

 

Коментари

  • Мери

    26 Март 2024 10:02ч.

    И аз го поздравявам, много интересен и очарователен! Да бяха и по-младите мъже като него! Жив и здрав, г-н Пантев, още дълго време!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    26 Март 2024 10:22ч.

    На г-н професора пожелавам здраве, бодрост, оптимизъм, работоспосбност и да го виждаме, чуваме и четем, поне чат-пат!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Почитател

    26 Март 2024 13:37ч.

    Честит рожден ден на един от доайените на науката история у нас! Да е жив и здрав, още много творчески успехи!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Историк

    26 Март 2024 14:35ч.

    Професоре, дълбок поклон за всичко, на което ни научихте! Пожелавам Ви здраве и творческо дълголетие! Моля се, в България да има повече титани на мисълта и делото като проф. Пантев!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Пико

    26 Март 2024 15:36ч.

    Голям БЪЛГАРИН и родолюбец.С пожелание за много здраве и дълголетие.Ех да имаше поне още 100 историка като него,а не такива като в ,,история БГ".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Моля

    26 Март 2024 17:02ч.

    Не ни обиждайте нас историците, като наричете мнозинството от продажниците на хранилка, от истопия бг., историци!!! А на професор Пантев: крепко здраве и още много ражденни дни. Друго няма какво, защото той даже е преизпълнил "нормата си".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • МАНОЛОВ

    26 Март 2024 16:10ч.

    Честит да е Професорът! Истински българин,

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • МАНОЛОВ

    26 Март 2024 16:12ч.

    , достоен учен и мъж с главно М! Здрав да сте преди всичко, професор Пантев! И дано още дълги години сме заедно! Че сте обичан и почитан от много от нас, е ясно. :) Ето, една дама преди мен написала- ако можеше и по- младите мъже да са като Вас. А дано, ама надали. Собствената ми жена къде шеговито, къде хич не разправя, че се е омъжила за мен, щото не можела за Вас...Честит рожден ден, Професоре!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи