Президентът проведе среща с шефовете на службите заради ситуацията в Червено море

Президентът проведе среща с шефовете на службите заради ситуацията в Червено море

Президентът Румен Радев проведе среща с ръководителите на Държавна агенция „Разузнаване“ Антоан Гечев, на Държавна агенция „Национална сигурност“ (ДАНС) Пламен Тончев и на Служба „Военно разузнаване“ бригаден генерал Венелин Венев, във връзка с актуалната среда за сигурност в региона на Червено море. Това съобщи прессекретариатът на държавния глава.

По време на срещата от ръководителите на службите за сигурност беше направена оценка относно възможните рискове за ескалация на напрежението в региона, както и върху развитието на ситуацията с българските граждани, част от екипажите на отвлечените в края на 2023 година кораби Galaxy Leader и „Руен“. 

Беше обсъдена и ситуацията по линията на сигурността в Близкия Изток, сигурността на корабоплаването, както и дипломатическите действия и координацията с партньорите на страната ни за гарантиране на сигурността на българските граждани в региона.

САЩ и Великобритания нанесоха удари от въздух и море срещу военни цели на хусите в Йемен в отговор на атаките на групировката срещу кораби в Червено море, предаде Ройтерс по-рано днес.

Източник: БТА

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Коментари

  • Е сега вече арабите го закъсаха. Върховния главнокомандуващ на натовската сила ще изпрати имперския експедиционен корпус да въдвори ред в Близкия, Средния и другите видове Изток

    12 Яну 2024 14:15ч.

    Дано само не праща самолетоносачите и атомните ни подводници, че има и други войни наоколо.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Алиса

    12 Яну 2024 19:35ч.

    Закъсали сме го ние бе, ахмак!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи