Президентът приема Денков в понеделник в 11 часа

Президентът приема Денков в понеделник в 11 часа

На 5 юни, понеделник, от 11 часа на "Дондуков" 2 президентът Румен Радев ще приеме кандидата за министър-председател Николай Денков, посочен от втората по численост в 49-ото Народно събрание парламентарна група на "Продължаваме Промяната – Демократична България", на когото съгласно конституционната процедура връчи втория проучвателен мандат за съставяне на правителство. Това съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

"Продължаваме промяната - Демократична България" (ПП-ДБ) и ГЕРБ-СДС обявиха вчера на съвместен брифинг в парламента състава на проектокабинета, който ще бъде предложен в рамките на втория мандат. 

Николай Денков от ПП-ДБ и Мария Габриел от ГЕРБ-СДС планират да бъдат премиер и вицепремиер на ротация през девет месеца. В първите девет месеца министър-председател ще е Николай Денков. 

"Новината от вчера е, че имаме състав на кабинет. Новината от днес е, че проведохме разговори за това как трябва да осигурим мнозинство за конституционната реформа, днес разговаряхме за това. Само с промени в законите няма да бъде завършен целият процес, затова беше необходимо дали можем да осигурим 160 депутата за конституционна реформа", каза Денков.

Източник: БНР

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Коментари

 • КРАС

  03 Юни 2023 12:51ч.

  КАТО ГЛУТНИЦА ОТ ВЪЛЦИ СЕ ОБЕДИНИХА СРЕЩУ НАС НАРОДА – ГЕРБ, СДС , ПП, ДБ , и разбира се като капак ДПС /голямото/ . Малкото ДПС в лицето на Слави и клоуните му в момента го играят ощипани моми.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Румен Мустафа Радев

  03 Юни 2023 13:24ч.

  Минат ли тези през парламента, най-най-напред ще видим две неща: 1. Влизаме във войната – отговорник Тагарев, бенефициент НАТО, потърпевш България 2. Приемаме еврото – отговорник Василев, бенефициент мегакорпорации и световни банки, потърпевш България. 3. … някакви глупости, касаещи подобряването начина на живот на българите, които нито са спешни, нито задължителни. Българите могат да почакат. НАТО не иска да чака. Новият световен ред не иска да чака. Тагарев и Василев са активирани и готови за действие. Дали Тагарев е съгласуван с "посолството"? По-голяма глупост едва ли може да се измисли. Тагарев не е съгласуван. Той просто е командирован. Без съгласуване с българите.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мокрите сънища на Тагарев:

  03 Юни 2023 13:26ч.

  „Правителството незабавно да поиска от съюзниците да поемат контрола на въздушното ни пространство, част от въздушното пространство на НАТО, включително чрез разполагане на наша територия на допълнителни изтребители от съюзни страни.“ (Даваме си земята и въздуха на НАТО. Пълен контрол.) „Правителството да покани експерти от съюзни страни, които да оценят кои наши радиолокационни станции и зенитно-ракетни комплекси действително могат да се включат в съюзната операция, и кои трябва да бъдат спрени незабавно.“ (Да си кажат кои български РЛС и ЗРК не им харесват и ги затриваме на мига.)

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Столтенберг

  03 Юни 2023 13:30ч.

  Успех на новото обединено евроатлантическо правителство!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Уважаеми мета зомбита

  03 Юни 2023 13:56ч.

  Никой не се нуждае от подобно правителство. Това са схеми. Има измама в изборите. Основата е пясък. Сградата няма да издържи. Ще има земетресение.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • медиен експерт

  03 Юни 2023 18:50ч.

  Президентът да вземе папката и да я бутне в някое забравено чекмедже и така поне 6 месеца. Онези да си чакат.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи