Президентът не приема оставката на главния секретар на МВР

Президентът не приема оставката на главния секретар на МВР

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Президентът Румен Радев не приема подадената оставка от главния секретар на Министерството на вътрешните работи Петър Тодоров. Това съобщиха от "Дондуков 2".

"Националната сигурност и МВР не могат да стават заложник на кратковременни конюнктурни политически амбиции", е позицията на държавния глава, след като се е запознал с внесените в президентската институция документи от Министерството на вътрешните работи и с депозираната оставка от Тодоров.
 
Президентът посочва, че не приема главен комисар Петър Тодоров да понесе отговорност за натрупаните през изминалите години проблеми в системата на МВР, за преодоляването на които работи от назначението си през август 2021 г.

"Професионалното ръководство на МВР не си затваря очите пред проблемите и не се опитва да ги прикрие, а работи за тяхното решаване", допълват от президентската институция.

В парламента главният секретар на МВР Петър Тодоров благодари на президента за доверието, което му гласува. Моите усилия ще бъдат съсредоточени в тези обновителни процеси, които сме започнали и текат в МВР, те да бъдат още по-активно движени с цел осигуряване сигурността и спокойствието на гражданите, както и сигурността и защитеността на служителите, които работят в полза на обществото. Това каза Тодоров пред журналисти, по повод съобщението от президентството, че държавният глава Румен Радев не приема подадената на Тодоров оставка след случилите се последните месеци няколко инцидента с полицаи при борбата им с мигрантския натиск, предаде БТА.

Главният секретар и вътрешният министър Иван Демерджиев бяха изслушани днес в ресорната парламентарна комисия. Те посочиха, че голяма част от проблемите в МВР са натрупвани с години и се работи по решаването им.

Източник: БНР, "24 часа"

 

 

 

Коментари

  • Главния ни циркаджия е о.з. генерал

    24 Ное 2022 18:18ч.

    Да се пукат от завист в цирк Буш

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Трагедията на подмандатната ни територия е, че интелигентността на инсталираната от чичо САМ туземна колониална администрация е с порядък по-ниска от интелигентността на обитателите Й.

    24 Ное 2022 19:04ч.

    https://afera.bg/%d0%a2%d0%aa%d0%9f%d0%90%d0%9a%d0%aa%d0%a2-%d0%a0%d0%a3%d0%9c%d0%95%d0%9d-%d0%a0%d0%90%d0%94%d0%95%d0%92-%d0%98-%d0%9c%d0%92%d0%a0-%d0%a1-%d0%a2%d0%aa%d0%9f%d0%90%d0%a6%d0%98%d0%a2%d0%95-%d0%9c%d0%a3/

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ха ха

    24 Ное 2022 19:12ч.

    Грешно решение ! Но лошо няма,нека шоуто да продължи ! Да видим,кога и къде ще е следващата гонка ? Има една комисарка шефка на гранична полиция, тя ни пази жената по цял ден е на браздата ?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Румвн Мустафа Радев и неговите Кирчо$Кокорчо са за машинния вот.

    24 Ное 2022 20:11ч.

    МАШИННИЯТ ВОТ: СХЕМА ЗА МИЛИОНИ https://www.youtube.com/watch?v=iW8IhAmGiLY‍

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи