Президентът на Унгария призова Байдън за мирно уреждане на конфликта в Украйна

Президентът на Унгария призова Байдън за мирно уреждане на конфликта в Украйна

Каталин Новак отбеляза, че на 22 февруари е разговаряла с американския президент по време на посещението му в Полша.

Унгарският президент Каталин Новак призова американския си колега Джо Байдън за мирно разрешаване на конфликта в Украйна. Тя е разговаряля с американския лидер вчера по време на срещата му с лидерите на девет страни от Централна и Източна Европа във Варшава.

„Разговарях с американския президент за войната и подчертах, че мирът е необходим възможно най-скоро, унгарците искат мир“, написа Новак на страницата си във Фейсбук. Тя допълни публикацията със снимки от срещата си с Байдън по време на срещата във Варшава на "Букурещката деветка" (България, Унгария, Латвия, Литва, Полша, Румъния, Словакия, Чехия и Естония).

Унгарското правителство многократно е заявявало, че възможността за постигане на мир в Украйна до голяма степен зависи от позицията на Съединените щати, които оказват основната политическа и военна подкрепа на Киев. Будапеща смята, че преговорите за уреждане на украинския конфликт трябва да се водят не само между Москва и Киев, но и между Москва и Вашингтон, припомня ТАСС.

Източник: ТАСС

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

Коментари

  • Не може да има мирно решение. Може да има втора Тридесетгодишна война, този път в цял свят

    23 Фев 2023 12:34ч.

    Алтернативата е едночасов конфликт с най-висока интензивност между Русия и САЩ.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Грешиш

    23 Фев 2023 12:58ч.

    Никоя от ядрените държави няма да остане непожалена, а неядрените ще изгорят дори само затова, че биха останали относително по-силни, както гласи ядрената доктрина на САЩ.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Аз не твърдя, че ще има пожалени

    23 Фев 2023 13:23ч.

    Твърдя, че може да има игра на "Всичко коз". Щраусианците, дето управляват САЩ са достатъчно ниско образовани и още повече високо ненормални за целта.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Глас

    23 Фев 2023 13:02ч.

    Ако не се търси мир, ще имаме война. Права е Каталин Новак. Трябва да се настояват за мирни преговори и нашите полинтици, а не да се кланят. Народа ни е против война.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Доста добро

    23 Фев 2023 13:32ч.

    Щото Новак директно е казала на Байдън, че войната си е на САЩ срещу Русия с Украйна като прокси. Не, че е нещо, което не знаем.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • маке лове

    23 Фев 2023 13:35ч.

    нот вар

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • То добри желания, моме Калино, ама май е късно либе за китка!

    23 Фев 2023 13:46ч.

    Путин започна СВО като реалист. Нищо повече. Но година по-късно ситуацията се промени. Стана ясно, че Русия е във война срещу съвременната западна либерална цивилизация като цяло, срещу глобализма и ценностите, които Западът налага на всички останали. Този обрат в разбирането на Русия за световната ситуация е може би най-важният резултат от цялата СВО.Русия промени своята парадигма от реализъм към Теорията за многополюсния свят, директно отхвърли либерализма във всичките му форми и директно предизвика съвременната западна цивилизация – открито й отрече правото на универсалност.Путин вече не вярва на Запада. И нарича съвременната западна цивилизация „сатанинска“. Това лесно може да се разпознае като пряко обръщение към православната есхатология и богословие, както и като намек за конфронтацията между капиталистическата и социалистическата системи от сталинската епоха.Цялото управление на Путин до 24 февруари 2022 г. беше подготовка за този решаващ момент. Но по-рано тя остава в рамките на реализма. Тоест западният път на развитие + суверенитет. Сега, след година на тежки изпитания и ужасни жертви, които Русия понесе, формулата се промени: суверенитет + цивилизационна идентичност. Руски път.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • читател

    23 Фев 2023 13:47ч.

    Браво! Точно

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Добре казано!

    23 Фев 2023 13:56ч.

    Подкрепям!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Плагиат

    23 Фев 2023 15:20ч.

    "Путин започна СВО като реалист. Нищо повече. Но година по-късно ситуацията се промени. Стана ясно, че Русия е във война срещу съвременната западна либерална цивилизация като цяло, срещу глобализма и ценностите, които Западът налага на всички останали. Този обрат в разбирането на Русия за световната ситуация е може би най-важният резултат от цялата СВО.Русия промени своята парадигма от реализъм към Теорията за многополюсния свят, директно отхвърли либерализма във всичките му форми и директно предизвика съвременната западна цивилизация – открито й отрече правото на универсалност.Путин вече не вярва на Запада. И нарича съвременната западна цивилизация „сатанинска“. Това лесно може да се разпознае като пряко обръщение към православната есхатология и богословие, както и като намек за конфронтацията между капиталистическата и социалистическата системи от сталинската епоха.Цялото управление на Путин до 24 февруари 2022 г. беше подготовка за този решаващ момент. Но по-рано тя остава в рамките на реализма. Тоест западният път на развитие + суверенитет. Сега, след година на тежки изпитания и ужасни жертви, които Русия понесе, формулата се промени: суверенитет + цивилизационна идентичност. Руски път." Голям срам! Тъкмо го написах това и ... кво да видя?! Същите тези неща - едно към едно ги е писал Дугин днес по повод на годишнина от войната (буквално дума по дума). Как се е случила тази работа :)))) Е, аз с Дугин не мога да се меря, така че прочетете по-добре направо оригинала. Има го на много места - примерно тук: https://epicenter.bg/article/DuginRusnatsite-nyama-da-napravyat-nikakvi-otstapki-sled-vsichko--koeto-se-sluchi-i-shte-stoyat-do-Pobedata/309243/11/0 Ех, как ме е яд - тъкмо дадох полет на творческите си способности и ... хоп натъкнах се на Дугин :)))) Съвпадение бе, хора! Аз иначе не съм толкова лош човек!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи