Президентът на Мексико: Липсата на родителски прегръдки за децата е причина за кризата с фентанила в САЩ

Президентът на Мексико: Липсата на родителски прегръдки за децата е причина за кризата с фентанила в САЩ

Президентът на Мексико каза вчера, че американските семейства носят вината за кризата със свръхдози фентанил, защото не прегръщат достатъчно децата си, предаде Асошиейтед прес. Изявлението на президента Андрес Мануел Лопес Обрадор е най-новото от поредица провокативни негови коментари за кризата, предизвикана от синтетичния опиоид фентанил. Фентанилът е пренасян нелегално от мексикански картели и е причина за около 70 000 смъртни случаи годишно в САЩ, предизвикани от свръхдоза.

Лопес Обрадор каза, че семейните ценности в САЩ са разрушени, защото родителите не позволяват на децата си да живеят в семейния дом достатъчно дълго. Лопес Обрадор отрече и това, че Мексико произвежда фентанил.

На вчерашен брифинг мексиканският президент каза, че проблемът е бил предизвикан от „липса на прегръдки, на приласкаване“. Има голям разпад на семействата, много индивидуализъм, липса на любов, на братство, на прегръдки и приласкаване, каза Лопес Обрадор за кризата в САЩ.

Ето защо те (американските длъжностни лица) трябва да отделят средства за справяне с причините, заключи Лопес Обрадор. Държавният глава многократно е изтъквал, че дълбоко вкоренените семейни ценности в мексиканските семейства са ги спасили от вълната със свръхдозите фентанил. Според експерти, мексиканските картели в момента печелят толкова много пари от американския пазар, че не виждат необходимост да продават фентанил на вътрешния пазар.

Картелите често продават метамфетамини в Мексико. Там дрогата е по-популярна, защото се смята, че позволява на хората да са по-работоспособни.

САЩ настояват Лопес Обрадор да определи мексиканските наркобанди като терористични организации. Някои американски републиканци подкрепят идеята да бъде използвана армията на САЩ за разбиване на мексиканските картели.

Американските власти смятат, че повечето незаконен фентанил се произвежда в нелегални мексикански лаборатории с използването на китайски прекурсори. Относително малък процент от фентанила на черния пазар идва от отклоняване на медицински фентанил, използван за упойка в хирургията и при други процедури.

Източник: БТА

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

Коментари

  • рукола Z

    18 Март 2023 8:51ч.

    Кризата с фентанила е държавна политика на САЩ... питайте Ювал Харари ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Президентът на Мексико каза вчера, че американските семейства носят вината за кризата със свръхдози фентанил,

    18 Март 2023 8:53ч.

    в някой щати е страшно положението с наркоманията. буквално в зомбита са се превърнали американците: https://www.youtube.com/watch?v=gmZyNPJK4I8

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Всичко е точно

    18 Март 2023 9:22ч.

    Само зомбиран американец може да гласува за зомбирания Джо.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Американска мечта

    18 Март 2023 10:03ч.

    Руското пиянство в калта е като детска игра на фона на амеракнската наркомания.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • jjelev

    18 Март 2023 11:42ч.

    Проблема е и нас.И той е мащабен.Аз който имам ограничен кръг познати/живея на изолирано място/познавам наркомани,един бере вече душа,други след година две ще го последват.Все повече родители казват "Сина ми е наркоман".В града за месец виждам места където се събират,виждам дрогирани,все млади

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Коба

    18 Март 2023 14:56ч.

    Ами прав е президентът!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Helleborus

    18 Март 2023 20:08ч.

    Адвокатът на полицая обвинен в убийството на Джордж Флойд твърдеше, че смъртта му се дължи на голяма доза фентанил, а лекарят направил аутопсията свидетелства, че ако не е гледал кадрите, щял да заключи, че починалият е взел свръхдоза фентанил. Фентанилът е разпространен и по причина, че го смесват с други наркотици. За семейните ценности е прав, но те трябва да не ти позволят и износ на дрога.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи