Президентът на Казахстан: Пушенето на електронни цигари е заплаха за нацията

Президентът на Казахстан: Пушенето на електронни цигари е заплаха за нацията

Използването на електронни цигари и устройства за вейпинг в Казахстан е напаст, която застрашава здравето на нацията, заяви президентът на републиката Касъм-Жомарт Токаев в град Туркестан, предаде ТАСС.

"Трябва да изкореним производството и разпространението на наркотични вещества. В противен случай бъдещето на страната ни е неясно. Аз съм много загрижен по този въпрос. Синтетичните наркотици станаха широко разпространени в нашата страна. Престъпните групи активно въвличат младите хора в тази престъпна дейност. Така наречените вейпове и различните видове електронни цигари се превърнаха в още един бич, застрашаващ здравето на нацията. За съжаление, употребата им се превърна в мода сред тийнейджърите. За това допринасят широката им достъпност и агресивната реклама за тяхната предполагаема безвредност", каза той.

Според държавния глава на Казахстан в действителност младите хора се излагат на сериозна опасност, защото "вейпингът е вреден сам по себе си и го дели една крачка от истинските наркотици. "Трябва да предприемем спешни системни мерки за борба с това опасно явление, само забраните няма да помогнат. Полицията трябва да бъде по-ефективна в тази област. Ще държа този въпрос под специален контрол", заяви Токаев.

Президентът заяви, че в близките дни правителството ще приеме документ, който да регламентира борбата с наркотиците.

Източник: БТА

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

Коментари

  • Ще се с етим

    17 Юни 2023 13:39ч.

    Че "европейските" ценности отдавна не са това, което са били. Даже имам и съмнение, че и са били, защото най-големия разврат открай време идва именно от запада, под формата на "култ-ура" и мода.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    17 Юни 2023 14:09ч.

    Секи е башка луд.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Птибурдуков

    17 Юни 2023 14:55ч.

    И това е вярно. Но американската баскетболистка, арестувана неотдавна в Русия, носеше тревата си (по-точно есенция/масло от нея) точно под такава форма. Да не говорим за всички други неща, които могат да се разпространяват под прикритието на "никотинови капсули".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тоя не отиде на форума

    17 Юни 2023 15:39ч.

    В Питер, поканили го, а той им казал, че това е някаква шега.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола Z

    17 Юни 2023 17:32ч.

    Обикновените цигари са най-вредни от всичко, но печалбите от тях и високата смъртност - нямат равни, та затова електронните цигарки са нежелани за всички правителства ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи