Президентът на Израел се ядоса на журналист от CNN след намек за военни престъпления в Газа (видео)

Президентът на Израел се ядоса на журналист от CNN след намек за военни престъпления в Газа (видео)

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Израелските операции за унищожаване на бойците на Хамас са в съответствие с международното право, заяви израелският президент Ицхак Херцог на брифинг в Йерусалим в четвъртък, 12 октомври.

„Израел съблюдава международното право, действа в съответствие с него и всяка операция се проверява юридически с цялото дължимо уважение“, заяви Херцог, цитиран от CNN.

Той добави, че обвиненията във военни престъпления са „напълно извадени от контекста“. Репортерите попитаха Херцог и какъв е планът на Израел за справяне със ситуацията.

„Планът е да се уверим, че Хамас няма да може да направи нещо подобно отново. Трябва да се защитим. Имаме пълното право да го направим. И е време светът да го осъзнае“, отговори израелският президент.

Телевизионният канал отбеляза, че Израел е обвинен в колективно наказание на палестинците, заради Хамас. Колективното наказание е военно престъпление, напомнят авторите на материала.

Репортерът на CNN Беки Андерсън: "Колективното наказание на цивилно население се равнява на военно престъпление според международното право. САЩ предупредиха Израел да спазва законите на войната."

Президентът Херцог отговори: „Доста съм разочарован от това което питате. Не сте ли виждали престъпленията на Хамас? Видяхте, всички бяхте там.

Той продължи с отговора си, като с всяка секунда бе видимо по-ядосан.

„Така че сега започваме с реториката за военните престъпления. Наистина? Наистина, наистина, наистина? Току-що казах, че Израел спазва международното право, действа съгласно международното право. Всяка операция е защитена и покрита и преразгледана законно.“

„С цялото ми уважение, аз наистина вярвам, че темата е напълно извън контекста“, добави Херцог.

Репортерката на CBN Джули Стал попита Херцог: "Знам, че хората са ви питали, но как ще успеете да смекчите настроенията? Изведнъж всички започват да гледат към Израел, виждайки го като могъщия".

Херцог отговори: "Това винаги е трагедия на късата памет. Продължавах да повтарям отново и отново, отново и отново през последните няколко месеца, всеки ден имаше терористична атака. Всеки ден. Никой не разбираше нашето положение."

"В тази страна има много гняв, защото хората не разбраха за какво става дума. Няма оправдание за убийството на невинни цивилни граждани по какъвто и да е начин, в какъвто и да е контекст. И повярвайте ми, Израел действа и винаги е действал в съответствие с международните правила и ще направи същото и в тази битка", добави той.

Източници: allisrael.com, kritichno.bg

 

 

Коментари

  • няма лъжа

    12 Окт 2023 16:10ч.

    1941 год рассказ военнопленного: Немцы заставили нас копать яму. Когда яма была готова, нас построили. Немецкий офицер сказал: - юде выйти из строя! Евреи вышли. - юде прыгай в яму! Евреи попрыгали. - рус бери лопаты и закапывай юде! Мы переглянулись и никто не взялся за лопаты. Немец сказал: - юде вылазь! -рус прыгай в яму! - юде закапывай рус! Евреи похватали лопаты и начали нас закапывать. Когда земля дошла нам до пояса, немец остановил евреев и спросил: - ну что рус, понял, кто такой юде? История человечества (https://t.me/historic_ru) ⚡️

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • >>>

    12 Окт 2023 16:33ч.

    Израелската армия в момента унищожава цялото население в Газа. Това беше заявено официално още в началото след нападението на Хамас. Газа е оставена без ток, няма вода, няма продоволствие, има само методично заличаване, чрез масирани бомбардировки над целия населен район, в който заложници са над 2 500 000 цивилно население, на което за сега и Египет му отказва възможност за евакуация не негова територия. Това са фактите. Естествено, нищо не оправдава зверското терористично нападения на Хамас, но и израелския геноцид над цивилното палестинско населения, по нищо не отстъпва на методите на Хамас! Така че, президентът на Израел лъже най-нагло и за това е толкова изнервен...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Боги

    12 Окт 2023 16:48ч.

    Военнопрестъпник си, Херцоже, и много добре го знаеш. Журналистите също. Безполезно е да се отрича очевидното.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • горд евро-гей

    12 Окт 2023 17:08ч.

    Крайно време е Египет да си отвори границите за евакуация на цивилните палестинци.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Вижте сега, военни престъпления НЕ извършват американци, евреи, укронацисти, друга евросволочь!

    12 Окт 2023 19:27ч.

    Военни престъпления правят САМО руснаци, иранци, китайци, с. корейци и ........... евентуално българи!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • САМО ДА ПИТАМ!

    12 Окт 2023 23:15ч.

    Американци говорят за военни престъпления!? ХА-ХА-ХА!!! А Ирак!? Афганистан!? Скапаните ви секретни затвори по целия свят?! Лицемери долнопробни. Каквото и да стане в Газа- отдавна са си постлали! НИЩО не оправдава рязането на глави на бебета и деца! На изнасилените жени също ли ще им кажете, че трябва "цивилизовано отношение" към тези, които са прекършили животите им завинаги!? Ето затова ВСЕКИ веднъж в живота си трябва да отиде на мисия. Да видите, каквото съм видял аз в Афганистан, Ирак, Босна. И после да приказвате за "права" и "престъпления". Да го видите. С очите си. Ама не по телевизора. Да видите как изнасилено момиче се беси пред очите ви в спешното. С кабела на абоката. Защото не иска да живее. Да видите майка, която ви гледа с е такива очи, защото е чула, че вече няма син, баща, брат. И се опитва да ви убие. Да го видите. Да го преживеете. И тогава много да знаете. Престъпления. Виждали сте вие престъпления! На кино!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ?????(бивш Гост)

    12 Окт 2023 23:53ч.

    Около 2 000 израелски съветници и инструктори спешно напускат Украйна и се връщат в Израел. Аз все пак да попитам евреите, а не израелците - удобно ли ви е вашите сънародници да воюват заедно с бандеровците срещу потомците на хората които са освобождавали Освиенцим/Аушвиц?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи