Президентът на Аржентина: Латинска Америка не мисли да изпраща оръжия на Украйна

Президентът на Аржентина: Латинска Америка не мисли да изпраща оръжия на Украйна

Аржентина и други страни от Латинска Америка не планират да доставят оръжие на Украйна или други зони на конфликт. Това съобщи в събота президентът на Аржентина Алберто Фернандес, предаде ТАСС.

„Аржентина и Латинска Америка не мислят за изпращане на оръжия в Украйна или друга конфликтна зона“, каза той на пресконференция в Буенос Айрес след среща с германския канцлер Олаф Шолц.

Според Фернандес по време на разговора той е "споделил идеите си за разрешаване на конфликта" в Украйна. Аржентинският лидер отбеляза, че осъжда военната операция на Русия, но се въздържа от оценка на действията на европейските страни. "Не мога да изразя гледната си точка за това какви решения взимат държавите. Но знам, че канцлерът и аз най-вече искаме възстановяване на мира, възможно най-скоро, и в това мненията ни съвпадат", добави Алберто Фернандес.

Във вторник президентът на Колумбия Густаво Петро потвърди, че Съединените щати са поискали да прехвърлят съществуващи руски и съветски оръжия на Украйна, но страната му е отказала да го направи. В петък бразилският вестник Folha de S.Paulo съобщи, че Бразилия също няма да прехвърли на Киев боеприпаси за германските танкове "Леопард", въпреки искането на Берлин.

Източник: ТАСС

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

Коментари

  • рукола Z

    29 Яну 2023 10:07ч.

    Въх, що тей... ти нъл си "наше" момче? Ей го на, Лулата от Бразилия посочи с пръст Путин и сега чакаме да видим, колко тенекя ще прати, па ти се излагаш! ???

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • хаха

    29 Яну 2023 10:12ч.

    е те са почти фалирали и с 95% инфлация за 2022 и чакат подаяния от МВФ, какви оръжия ще пращат

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • rover

    29 Яну 2023 11:57ч.

    верно ли? това е причината, че са фалирали? ех, мъко, евро... таквоз... знаете си!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Проблемът на Аржентина

    29 Яну 2023 13:25ч.

    Не е толкова инфлацията, а в популисткото управление, което се прави на “социално”. Официалният курс на песото се държи изкуствено ниско, в момента е около 185 песо /$ . Реалният курс е 400 песо /долар. Икономиката е сива , всеки гледа да докопа валута и да я крие в дюшека. Банките им спряха отскоро да разкриват сметки на чужденци… Аржентина в момента е нещо като България 1996, ама в по- лош вариант.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • И ЗАТОВА ЩЕ ОЦЕЛЕЕТЕ

    29 Яну 2023 15:46ч.

    Ние можехме също да оцелеем, но Кирил, Асен и Корнелия, а след това Борисов, Иванов и Карадайа ни подписаха смъртната присъда. Не е лесно да живееш с греховете си. Лошото е, че ги плащаме всички.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи