Президентът към "Възраждане": Няма как да се борим срещу беззаконието с ново беззаконие

Президентът към "Възраждане": Няма как да се борим срещу беззаконието с ново беззаконие

 

Какви са възможностите за съставяне на правителство с един от трите проучвателни мандата, попита държавният глава Румен Радев в началото на срещата си днес в президентската институция с представители на парламентарната група на „Възраждане“. През вчерашния и днешния ден президентът провежда консултации с представители на политическите сили в 49-ото Народно събрание в съответствие с конституционната процедура. В срещата участва и вицепрезидентът Илияна Йотова. 

 

Държавният глава попита дали при неуспех на първия и втория проучвателен мандат за съставяне на правителство от „Възраждане“ имат готовност да предложат формула за реализация на третия мандат. В отговор на обявено от „Възраждане“ искане за предсрочни парламентарни избори, президентът поиска да разбере също как при близка до настоящата конфигурация в Народното събрание представителите на партията виждат изход от ситуацията.

 

„България ще започне да прилича на нормална демократична държава, когато всички започнем да уважаваме законите“, заяви Румен Радев, запитан от лидера на „Възраждане“ защо не е насрочил референдум за запазване на българския лев, въпреки отказа на парламента да вземе решение. Държавният глава припомни, че съгласно Конституцията за издаване на указ за насрочване на референдум е необходимо преди това да има съответното положително решение на Народното събрание. „Това че парламентът не събра смелост да уважи волята на всички хора, които се разписаха за референдум, е сериозен проблем“, заяви президентът и припомни, че многократно е заявявал, че не трябва да се погазва гласът на българските граждани, подписали се в защита на референдума, но основният закон следва да се спазва. „Няма как да се борим срещу беззаконието с ново беззаконие“, заяви още държавният глава.

 

 

 

Коментари

  • Затуй ли евроатлантиците и натовските генерали най-много от всичко ги е страх от избори и референдуми

    12 Март 2024 11:18ч.

    Влизането в НАТО и после в Европедерастията без референдуми сложи край на легитимността на петата българска държава. После това, дето натовския генерал назначи Киро гнидата с канадското му гражданство за министър вече стана техническа подробност.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Изкарвай мандата и яхвай Ф-16

    12 Март 2024 11:22ч.

    За това по-имаш умения.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • длагнест

    12 Март 2024 11:23ч.

    Не можем да допускаме и фаталната историческа грешка да ни натресат еврото и да ни обеднеят двойно и обезбългарят. Защото допускането на подобна грешка е фатално, а беззаконието не е изначално дефинирано понятие, а подлежи на дебат. понякога нещо, което не противоречи на закона, не е морално, така че дебатът трябва да се води в рамките на цялата обществена публичност, а не само в парламента и между партиите, които, като частни политически субекти, винаги отстояват първо особените си интереси, а не всеобщите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола Z

    12 Март 2024 11:26ч.

    Жалък нещастник - продажник! Сам плю на името си и ще останеш в българската история като унищожител на България!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Триморското

    12 Март 2024 11:31ч.

    двуличие отдалеч личи. Спази ли законите за Кирчовата ФАЛШИВА декларация за гражданство, байрактар роженски?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • йас

    12 Март 2024 11:37ч.

    Играта е ясна: криейки се зад формални причини правим опит да не загубим тия 600 000 евентуални избиратели, които няма как да не чувстват известно огорчение от бездействието на президента. Същото бездействие, което в крайна сметка ни докара "сглобката" и орязаните правомощия в прекроената конституция.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Няма как да се борим срещу беззаконието с ново беззаконие

    12 Март 2024 11:46ч.

    Ok, така да е. Какво е предложението тогава, как можем да се борим с беззаконието и противоконституционността? Да седим отстрани и да го гледаме безучастно как безчинства?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Дивергент

    12 Март 2024 11:49ч.

    Тоя какво се прави на ощипана госпожица. Армията ти е под контрол, же чорап. Пращай им танковете на тия вандали. Щом посолството си позволява да играе толкова грубо, пращай танковете. Да видим кой кого. Държавата скоро ще пламне, това май вече е ясно на всички. Все пак тагаренко каза: "да се готвим на война, да". Ок, готови сме. Почваме ли?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола Z

    12 Март 2024 12:00ч.

    Ще прати... тоя попита Конституцията дали може да бъде съден, че се е оакал да краде, вие чакате да направи нещо за държавата - няма държава вече! Има България до идването на румбата радеф, след него няма нищо!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Президентът можеше да направи предложение

    12 Март 2024 11:57ч.

    Президентът можеше да направи предложение до Народното събрание за произвеждане на национален референдум за еврото и да не се наложи да се събират подписи. Дори след като бяха събрани необходимия брой подписи, пак можеше да направи такова предложение, което е в правомощията му и тогава щеше да се види, че наистина и президентът подкрепя референдума за еврото. Постфактум изрази позиция, че го подкрепя, но само на думи без действия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола Z

    12 Март 2024 12:06ч.

    румен радеф служи на глобалистите: закри енергетиката на България, спря горивата, вкара електронните документи, похвали се с генетична банка, начерта пътя на България за еврозоната /те го карат референдум да прави 😄/, задлъжня страната, договаря с кристалинка георгиева дигитализацията на българите и още куп глупости... абе с една дума "глобалист"! Който разбрал - разбрал! Блажени са вярващите само 🤣🤣🤣

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • До загрижения за мнението на народа пореден президентрезидента

    12 Март 2024 12:37ч.

    Защо индивид с двойно гражданство стана министър, впоследствие министър-председател?! Пък си назначи за сътрудни/чки/ци

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • До загрижения за мнението на народа пореден президент

    12 Март 2024 12:40ч.

    Защо индивид с двойно гражданство стана министър, впоследствие министър-председател?! Пък си назначи за сътрудни/чки/ци необразовани нещастници! Парапетаджийки и пр.....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • аспди

    12 Март 2024 12:42ч.

    Румен Радев беше за гласуването с машини...Беззаконие ли е да подмениш вота, питайте го

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Няма как да се борим с оръжие срещу хора с оръжие.

    12 Март 2024 12:47ч.

    Каква глупост!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Моите имена

    12 Март 2024 12:56ч.

    За огромно съжаление Президентът Радев звучи все по-пораженчески и по-пораженчески, докато България в този вид очевидно си отива.. Но, като че ли, няма как и да е другояче от човек, бил няколко пъти на "обучения" отвъд океана.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • доц. Карачибук

    12 Март 2024 13:01ч.

    Чета коментарите и бавно се натъжавам. Колко безсърдечни и жестоки сме станали! Атлетичното тяло на о.з. генерал-майор Радев е натаралежено от стрели с отровни върхове, забили се безжалостно в плътта му. Заприличал на свети Себастиан, но това не е всичко. Още десетки лъкове са с опънати тетива, готови да пуснат отровните си стрели. А Радев мъченически мълчи и продължава да крие много истини за сполетелите ни беди. Например, малцина знаят, че не той намери и постави под сценичните прожектори пластичното дуо Кирчо и Кокорчо. Истината е, че те му бяха пробутани от Желязка. Коя е тя? - настойчиво питат читателите. Желязка или Жаси, както е наричат близките й, е заварената тъща на Радев, майка на булката му Деса. Тя имено открива и промотира харвардското дуо. Това става отдавна, преди много години. В една ранна утрин Жаси се разхожда почти гола на морския бряг около буртаското села Банево. Слънцето още не се е показало, но си личи че и днес ще го стори. Утринта е пррекрасно свежа. Будят се птиците, а техният бодър чурулик кара дори и рибите да пеят. И точно в този момент Жаси дочува тъжен детски плач. Тревожно се огллежда. На стотина метра вижда две детски телца. След миг е при тях. Те лежат на пясъка, изхвърллени от морските вълни. Как са оцелели, защо са попаднали в морето - всичко това е и ще си остане вечна загадка за науката. Жаси грабва двете момченца и веднага ги накърмя, макар млякото й да е спряло преди повече от десет години. После нещата тръгват по обичайния си път. Момчетата са предадени на приемнни семейства - едното от Пловдив, другото от Хасково. Двамата се учат отлично и отново се събират. Този път не на морския бряг, а в Харвард. Жаси следи развитието им, дори няколко пъти отива на родителски срещи в Харвард. Драго й става, когато чува похвалите на професорите. Те им предричат бляскаво бъдеще. Когато младежите се прибират в България, Жаси се обажда на щерка си Деса. Моли я да ходатайства пред Радев за Кирчо и Кокорчо. "Та те са ти като братчета, Десо! Ти трябва да ги обичаш повече дори от котарака си Чарли!" - тъй казва Жаси. Малко след този разговор Кирчо и Кокорчо са промотирани като пластично политическо дуо и са поканени да покажат гъвкавите си тела по телевизията. Това е -останалото е мълчание.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • По Дж. Д. Селинджър:

    12 Март 2024 13:12ч.

    Телата им гъвкави, главите им прости.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Човекът Ви го каза точно и ясно!

    12 Март 2024 13:23ч.

    Нали го чухте : "Вярата си е ваш проблем!", в отговор на реплика на Костадинов, че и те са изгубили вяра в институциите. То за всички се отнася!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Дивергент

    12 Март 2024 13:29ч.

    Което не го спря да ходи на депесарски ифтар, нали.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Човекът

    12 Март 2024 14:00ч.

    пробутал шарлатаните Кирчо, Кокорчо, Стефан Янев атлантика с Българския луноход какво да каже като и едно "извинявайте" не успя? Айде си заврете малоумния театър в хоризонталната цепка, разделяща физиономията ви на две.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • кольо албанеца

    12 Март 2024 13:59ч.

    Гласове, има вече статия за консултацията с Възраждане - защо ви трябва още една? Да замиете насрания гъз на радев?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Обективен

    12 Март 2024 14:40ч.

    Да,но 602 000 гласа са дори повече от избирателите на управляващите,техните права къде са

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • хамалин)

    12 Март 2024 14:57ч.

    (рукола Z 12 Март 2024 12:00ч. Ще прати... тоя попита Конституцията дали може да бъде съден, че се е оакал да краде, вие чакате да направи нещо за държавата - няма държава вече! Има България до идването на румбата радеф, след него няма нищо!) до появяването на г-н Радев (не ти е румбътъ:на жена си в кухнята шляпай тази култура и възпитание) имаше Биби,Баци, Пунтъмаръ, Приматъ, Шментикапели, бааааъеТибийку и ошти и ощи прозвища,които сами по себе си онагледяват какво сме имали като държава, да не говоримЕЕЕЕ за роско.знаеш Го:Роско му викът. добре,че днес е ф-н Радев,че не знам какво щеше да бъдем. бългърете сме самотворци на една грамадна социална шизофриния и Вие господине по начина на разговаряне тук сте ярко доказателство. бял сте като гълъбче,девствен морално,безгреше строител на алогичното ни колективно съзнание. (аз не пропускам и себе си,казвам, заштоту знам чи ште ме залаеш разбирачо на света)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола Z

    12 Март 2024 15:30ч.

    Прав си, един му вика гумен гадев /по му ходи/! Този нещастник не мога да го уважавам, сорка пич... 😜

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    12 Март 2024 16:01ч.

    Не ти плаща алименти?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • кольо албанеца

    12 Март 2024 17:16ч.

    аре па ти, не бил достоен! може да прави лицеви опори и коремно на лоста. освен това си носи потниците и не си е присадил перука! да изброявам ли нататък?? некой ше каже - ма бил карал руски самолет, начи е човек на Путин - ми да то тогава други самолети не е имало, не е като сега, кеф ти ф-16, кеф ти дугото

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи