Президентът Георги Първанов в подкрепа за „ЛЕВИЦАТА!“: Държавата може само да спечели от участието на „ЛЕВИЦАТА!“ в парламента

Президентът Георги Първанов в подкрепа за „ЛЕВИЦАТА!“: Държавата може само да спечели от участието на „ЛЕВИЦАТА!“ в парламента

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Фундаменталната работа на „ЛЕВИЦАТА!“ е насочена към възстановяване на държавността и диалога между институциите, заяви в Русе президентът Георги Първанов по време на публична лекция в Русенския университет. По думите му, трябва да се върви към реформа на политическия модел.

„Никога държавността в България не е била в такава криза – криза на отношенията между институциите, криза на самите институции. И каквото и да се случва на тези избори, една от най-важните задачи е в институциите да влязат хора, които могат да си говоря, без агресия, без омраза“. 

Президентът отбеляза, че държавата може само да спечели от участието на „ЛЕВИЦАТА!“ в законодателния орган и подчерта, че за „ЛЕВИЦАТА!“ властта не е самоцел.

Георги Първанов отново постави акцент върху последователната позиция на „ЛЕВИЦАТА!“ за незабавно прекратяване на военните действия между Русия и Украйна и започване на мирни преговори. Той е категоричен, че страната ни не бива да се намесва по никакъв начин в конфликта.

Президентът Георги Първанов подкрепи листата на „ЛЕВИЦАТА!“ в Русе, водена от проф. Красимир Ениманев.

 


 

 

 

Коментари

 • Първан Добрев или Добри Първанов продаде и продаде всичко

  25 Март 2023 19:56ч.

  А кое е лявото в ЛЕВИЦАТА?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи