През март в Тихия океан руският флот е ескортирал американска подводница в продължение на девет часа

През март в Тихия океан руският флот е ескортирал американска подводница в продължение на девет часа

Следвайте "Гласове" в Телеграм

През март 2023 г. силите на морската авиация на Русия са открили американска подводница в района на Тихия океан, съобщи в ефира на телевизионния канал "Звезда" полковник Андрей Пахомов, началник на морската авиация на ВМФ на Русия. Според него пилотите тихо ескортирали подводницата на ВМС на САЩ в продължение на девет часа. Той отбеляза, че мерките са приложени по указание на руския президент Владимир Путин.

Той заяви, че присъствието на подводницата е било установено по време на изненадваща проверка за готовността на Тихоокеанския флот.  По време на инспекцията силите на противоподводната авиация са засекли „американска подводница в определените райони“, каза Пахомов пред руския военен телевизионен канал „Звезда“.

Подводницата не е забелязала ескорта, защото самолетът е използвал пасивни средства за проследяване, защото в противен случай е щял да предприеме маневра за да избегне преследването.

От думите му не става ясно дали обявяването на внезапна тревога и най-висока степен на бойна готовност на тихоокеанския флот на Русия е било свързано с появата на американската подводница в района.

През март руските медии съобщиха, че обявяването на най-висока степен на бойна готовност съвпада с провеждане на заседание на Съвета за сигурност в Кремъл. Новината предизвика първоначално паника не само в Украйна.

Официалното съобщение на руското МО тогава гласеше, че внезапната проверка е за да се установи боеспособността и да се види как тази части могат да отблъснат потенциален противник по море. Реалната причина обаче изглежда е била появата на американската подводница опасно близо до руските морски граници.

По-рано руското министерство на отбраната съобщи за унищожаването на три военни катера, произведени в САЩ, с десантни групи на въоръжените сили на Украйна в Черно море. От ведомството уточниха, че инцидентът е станал през нощта на 10 септември, североизточно от остров Змейни. Руски самолети удариха корабите.

Източник: obektivno.com, news.ru

 

 

 

Коментари

  • Хохохо вече си имам автомат

    17 Sep 2023 21:00ч.

    Холивуд.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • divide et impera

    17 Sep 2023 21:03ч.

    Дааа,циркът е голям.Малка радост за населението.Овцете трябва да бъдат разделени на две.....на три ,на четири ако може.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • old_beggar

    17 Sep 2023 23:48ч.

    Фидел Кастро (в 1992 г.): „Следващата война в Европа ще бъде между Русия и фашизма, но фашизмът ще нарича себе си демокрация...“

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Източник: obektivno.com, news.ru

    18 Sep 2023 15:17ч.

    Да, разбира се!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Сава

    18 Sep 2023 19:27ч.

    Четох че три руски подводници са блокирали една американска под ледовете на север... от немски източник беше... ако има значение де...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи