Превозвачите: България остава без транспорт на 10 май

Превозвачите: България остава без транспорт на 10 май

"При тези цени на тол таксите всеки български гражданин ще плаща по 500 лева на година", прогнозира изп.-директор на международните превозвачи
 

"Още от 10 май всички превози спират, автобуси, товарни автомобили. След като правителството действа така арогантно, ние съответно няма да отстъпваме. След скандалната пресконференция на "Продължаваме промяната" вече смятаме да предприемем действия от 10 май. Решенията ще се вземат от всички в бранша, най-накрая трябва да бъдем чути и да има резултати. Искаме оставка на трима министри, вицепремиерите Асен Василев и Гроздан Караджов, както и на транспортния министър Николай Събев, не на цялото правителство, искаме не само да ни чуят, но да има и резултати", това каза в "Денят на живо с Наделина Анева" по NOVA NEWS Йордан Арабаджиев, Изпълнителен директор на Съюза на международните превозвачи.

"От два месеца уж сме в комуникация с правителството и предлагаме пакет от мерки, които да помогнат да се овладеят инфлационните процеси. Предложихме премахване за шест месеца на био добавката и намаляване акциза на горивата. Дори и държавите членки, които са на минимални ставки, могат да намалят акциза. Правителството не прави нищо, но автомобилния бранш е изцяло обединен, предлагаме и тол такси да не се искат за второстепенните пътища", заяви още Арабаджиев.

"Бяхме убеждаване, че България не може да намали акциза си, което се оказа, че не е вярно. Министър Василев сведе дебата на ниско ниво, истината е, че всички превозвачи плащат, и то на момента. На фона на криза да се налага тол такса на второстеренните пътища е алогично", категоричен е той.

"При тези цени на тол таксите транспротната услуга ще се повиши и всеки български гражданин ще плаща по 500 лева на година", прогнозира Йордан Арабаджиев.

Източник: NOVA TV

 

 

 

Коментари

  • Гладните Игри (Hunger Games)

    02 Май 2022 19:42ч.

    И бавно и полеко - започна The Great Reset!, и не само в Украйна, но и у нас! И това късогледо управление с един единствен камък утрепва 2-3 врабчета: 1. Вносните храни и изкуствените торове - ще почакат. 2. Икономиката спира. 3. Депопулацията си върви с ускорени темпове, независимо от пЛандемията. 4. Момчетата от Давос (още познати като 'Младежките Лидери на Бъдещето') - доволни!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • България ще я има ли още в първия ден на следващата година?

    02 Май 2022 19:47ч.

    Не сме абонирани за бъдеще

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Да започнем от А, Б...

    02 Май 2022 20:03ч.

    Крайно време е за пълна блокада до сваляне на правителството. Няма какво да си играем на дребно с протест за всяко нещо поотделно. Необходимо е да се състави екип от експерти и дипломати, които да ни преведат през кризата с далновидност. Колкото повече рамки се начупят, за да се намери решение, толкова по-добре за нас. Хора не мислете в матрица, разбийте я, дявол я взел.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • утре

    02 Май 2022 20:10ч.

    Радев да излезе от президентството с вдигнат юмрук и да поведе протеста. Толкова е виновен, че не може да се крие и ослушва. Всеки ден това правителство нанася непоправими вреди на България и народа. Кирил и Асен стават все по-нагли и по-безпардонни, дори не се опитват да прикрият факта, че работят против интересите на България. Оставка на продажниците!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кирата и асенката са на мерник.

    02 Май 2022 21:24ч.

    Кирата и асенката са на мерник. Ще бъдат сгащени така, че никой съд няма до може да си затвори очите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • smb

    02 Май 2022 20:17ч.

    Ам не ве, търсим млади, учили в чужбина мишки, дето хал- хабер си нямат от реална икономика, щото бедещето е в техни ръце... Хубаво щеше да бъде, ако е в главите им малко има, ма късмета ни такъв, ко да прайм...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Дек

    02 Май 2022 20:22ч.

    Оставка на харвард тъпаците!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • bodar4uk

    02 Май 2022 20:42ч.

    E, как Асенчо ще намали акциза, въглеродните емисии и ДДС, то няма откъде да цуцка приходи и да вади положителни резултати, без нищо да прави, ама важното е да сме на излишък .А кво става и с тоя пакет МОБИЛНОСТ, май и там с перката на Карлсон?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • няма да отстъпвате!

    02 Май 2022 20:46ч.

    Спрете транспорта, нека да има поне едно решително действие. Ние сме с вас!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Покажете им среден пръст на тия

    02 Май 2022 20:47ч.

    харвардски идиоти!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Давайте пълен напред!

    02 Май 2022 21:17ч.

    стига толкова Терор от недоносчетата и педалите от харвард! Арогантни, нагли, алчни, гледат ни отвисоко, те са дошли да ни отворят очите, с тъпи манипулации и "анализи" си мислят , че е ни държат а т***ките....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Искаме още от същото.

    02 Май 2022 21:26ч.

    Искаме още от същото. Всички да блокират държавата включително и армията.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Христо

    02 Май 2022 21:32ч.

    Киропро100то и Асенчо розовото(ака педеразчето) пони са новия "ОРЕШАРСКИ"...НА БУСТЕР

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Сбогом

    03 Май 2022 0:01ч.

    Пропутински ватенки, харесвате скотовете от Московията и като тях мислите, затова като тях ще живеете.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Дай боже всеки му

    03 Май 2022 2:24ч.

    "Сбогом" за продажниците простокиро и Кокорчо и лакийсктото им правителство

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • good riddance

    03 Май 2022 10:18ч.

    Сбогом с удоволствие!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • През 80-те години в Канада

    03 Май 2022 0:53ч.

    повишили рязко цените на бензина (нещо както билетите на Софийски Транспорт преди няколко години (от 1 лв. на 1:60 лв.). ВСИЧКИ хора изкарали колите си и ги паркирали на уличните платна, заключили ги и блокирали цялата пътна мрежа. В резултат - след седмица цените били наямалени в рамките на нормалното. Май че и ние ще трябва да ги принудим да търсят паяци ис целия ЕС...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Минало бешело

    03 Май 2022 10:24ч.

    Сега какво стана с протеста на шофьорите на камиони в канада? -- Арестуваха ги, конфискуваха много камиони, закриха им застраховки, без които не могат да работят, КОНФИСКУВАХА паричните помощи дадени им от хората, направиха черен списък с донорите кото са дали пари за помощи, замразиха им банковите сметки, прокараха нови закони за 100% цензура... и още, тук няма място

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Грух

    03 Май 2022 1:38ч.

    Високите цени на горивата са в цяла Европа .В Кралството най-евтиният дизел е 1.87£, а бензин 1.65£.Който може да си го позволи ,кара.Бизнесът трябва да продължи. Не виждам фалирала бензиностанция в БГ,а билетчето в София е на цената на една боза.Това го няма в Европа ,0.80 €цента за метро от единия край на София до другия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • МЕТ груп =

    03 Май 2022 2:18ч.

    Гуша за просто и Кокорчо + гювеч за ЦРУ.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Събев еконт>БГ Пощи

    03 Май 2022 9:08ч.

    Този щом още е министър, си заслужаваме всички гаври, които ни се стоварват. 2 седмици българските пощи не работят, което не е било и през световните войни. И никой гък не казва.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Наведен народ търпелив

    03 Май 2022 11:15ч.

    е нашия и за това търпи да не работят пощите. Две седмици! Смятайте каква печалба е реализирал Събев, избил е министерското място, че и отгоре е направил. Представяте ли си да саботира така Дойче Пост някой немски министър?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи