Пресцентърът на Ковачевски пред Tribune: Петков ни се извини за Блинкен

Пресцентърът на Ковачевски пред Tribune: Петков ни се извини за Блинкен

Премиерът на България Кирил Петков се е извинил на македонския си колега Димитър Ковачевски, че го е премахнал от снимката с държавния секретар на САЩ Антъни Блинкън, съобщава Tribune.bg.

Медията потърси първоизточника на въпросния фотос, след като от пресцентъра на Петков обявиха, че така им бил изпратен от евроинституциите. Тъй като срещата се проведе в рамките на Мюнхенската конференция по сигурността, а и че беше публикувана в социалната мрежа на Ковачевски, породи съмнение за това кой всъщност е премахнал македонският премиер.

Tribune.bg потърси информация от пресцентъра на Ковачевски. От там отговориха изключително дипломатично предвид създалата се ситуация.

Ето какво написаха те:

Уважаеми,

Във връзка с вашия въпрос, в продължение ви изпращаме днешното изявление на премиера Ковачевски:

„Вчера имаше изявление на пресслужбата на правителството на Република България, че това е неволен пропуск, аз, премиерът Петков и нашите делегации имахме наистина страхотна комуникация в рамките на Мюнхенската конференция по сигурността и искам да вярвам, че отговорът даден от пресслужбата на Правителството на Република България е този, който е правилният и че ще продължим с успешната комуникация и занапред."

С уважение,

 

 

 

 

 

Коментари

  • Дърт мераклия

    21 Фев 2022 14:46ч.

    И тримката от снимката са страхотни! Чаровни мъжлета! А маските на лицата им, ах тези загадъчни маски - правят ги да приличат на анарна тропическа нощ! Все пак най-хубав е наш Кирчо. Как само е брендирал маската си с националното гербче! А какво ли е избродирал върху сатенените си гащички, ах? И на тримката от снимката бих им натаковал стринката!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Добре, добре

    21 Фев 2022 15:20ч.

    А на нас кога? При подаването на оставката, надявам се!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ханибал Барка

    21 Фев 2022 15:31ч.

    Извинил се!?!? За какво точно се е извинил наш Киро? Тоя пич няма ли да покаже поне малко, че е започнал да разбира поне от най-най-повърхностните принципи на външната политика. От това година досега не е спрял да се излага и да излага страната ни.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи