Премиерът на Украйна: Киев ще започне контранастъпление, когато е готов

Премиерът на Украйна: Киев ще започне контранастъпление, когато е готов

Украйна не усеща натиск на Запада относно времето на контранастъплението, то може да започне само при стопроцентова готовност за това. Това заяви премиерът на Украйна Денис Шмигал в интервю за вестник The Hill, съобщава ТАСС.

„Не чувстваме натиск от страна на нашите приятели и партньори за началото на настъплението", каза той. „Всички наши приятели и партньори ясно разбират, че за да преминем в контранастъпление, трябва да сме на 100 процента и дори повече готови за това", каза Шмигал. Както пише The ​​Hill, украинският премиер е посочил, че контранастъплението може да започне през лятото.

Шмигал подчерта, че Киев се нуждае от допълнителна помощ, за да бъде готов. "За да сме готови за контранастъпление, имаме нужда от повече артилерия, повече боеприпаси. Имаме нужда от повече ракети със среден и голям обсег, имаме нужда от танкове и имаме нужда от бойни самолети", каза украинският премиер.

Според The ​​Hill той е пристигнал във Вашингтон вчера за серия от срещи относно международната помощ за Украйна. Денис Шмигал ще участва в пролетната среща на Международния валутен и финансов комитет и Съвместния комитет за развитие на Международния валутен фонд и Световната банка.

 

По-рано вчера Шмигал проведе среща в Канада с премиера Джъстин Трюдо, след която бе съобщено, че Отава ще изпрати нов пакет военна помощ на властите в Киев, който ще включва автомати, картечници и боеприпаси. Освен това украинският премиер призова за удължаване на канадската мисия за обучение на украински военни в съответствие със стандартите на НАТО. Страните подписаха и съвместна декларация на правителствата на Канада и Украйна за модернизирането на канадско-украинското споразумение за свободна търговия.

Източник: ТАСС

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

Коментари

  • Отец Нафърфорий

    12 Апр 2023 9:45ч.

    Демек никога.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • украински изрезки

    12 Апр 2023 10:15ч.

    То и китайският президент каза на Урсулата, че ще се обади на Зеленски, когато той реши, ама на. Не му се обажда. Та и с украинските нарковански фантазии така - настъплението щеше да е есента, после щеше да е пролетта, сега ще е лятото - ама коя година не се казва. Като ги гледам и слушам тия укри, ме лови срам, че носят името "човек". А иначе може да си се снимат с пе....а на снимката колкото си искат - това няма да им помогне.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мирча Кришан

    12 Апр 2023 13:35ч.

    Или когато от Фашингтон му купят колело.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи