Премиерът на Швеция: Положението с бежанците е много сериозно, убийствата се увеличиха драстично

Премиерът на Швеция: Положението с бежанците е много сериозно, убийствата се увеличиха драстично

Следвайте "Гласове" в Телеграм

„Швеция се намира в много сериозно положение“, каза министър-председателят Улф Кристершон - 58-годишен консерватор, който е на премиерския пост от средата на октомври, след като получи подкрепа от крайнодясна партия.

Той нарисува нерадостна картина за ситуацията в страната в първото си коледно обръщение към нацията, като особено наблегна на заплахите за обществената сигурност, предадоха ДПА и БТА.

Кристершон посочи три кризи, които според него подкопават сигурността на скандинавския народ: рязкото увеличаване на случаите на насилие, войната на Русия срещу Украйна и енергийната криза в Европа.

Въпреки че в очите на света Швеция изглежда като мирна и спокойна държава, всъщност случаите на насилие с използване на огнестрелно оръжие в нея са най-много в ЕС, каза той.

 "Имаме вътрешна криза на сигурността и безопасността, като остър симптом е честата употреба на оръжие. 

Смъртоносното насилие с оръжие бележи ужасни рекорди и до голяма степен е криза, изцяло причинена от самите нас - шведска криза. Никоя друга държава в ЕС не се доближава до нашите нива. От 1 януари до 15 декември 60 души са били убити и 104 ранени - при 378 стрелби в Швеция. В Дания четирима са убити, в Норвегия четирима и във Финландия двама.

Досега тази година само в община Сьодертеле, Стокхолм са били застреляни толкова, колкото в цял Лондон. Това е толкова ужасяващо, че е трудно да се приеме. Убити и ранени са предимно млади хора. Също така много млади хора убиват и нараняват. Почти винаги в рамките на организирани престъпни групи, почти винаги с чужд произход.

Насилието с огнестрелно оръжие често се случва на публични места и създава несигурност и липса на свобода - най-вече за 500 000 души, които живеят в социално уязвими райони. И застрашава способността на държавата да управлява най-основните си задачи."

Улф Кристершон наследи на поста на министър-председател социалдемократката Магдалена Андершон и управлява с трипартийна коалиция, която без подкрепата на крайнодясната партия „Шведски демократи“ не би имала мнозинство в парламента.

Обществената подкрепа за "Шведските демократи" с тяхната популистка и антиимиграционна платформа, се увеличи, благодарение на това, че те превърнаха борбата с престъпността в свой приоритет, отбелязва ДПА.


Източник: regeringen.se

 

 

 

Коментари

  • ама как бе

    27 Дек 2022 15:44ч.

    Меркел каза че са все учители, лекари, инженери...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Премиерът на Швеция: Положението с бежанците е много сериозно, убийствата се увеличиха драстично

    27 Дек 2022 17:47ч.

    Както казват немците: Selbst schuld! или както казваме ние българите: Сèтила са Мара да се побара!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • mathur

    27 Дек 2022 15:51ч.

    Що ги поканихте тея примати, а сега ревете бе???? Нищо ви няма.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • forsvaret

    27 Дек 2022 16:01ч.

    " Почти винаги в рамките на организирани престъпни групи, почти винаги с чужд произход." Така е, прибрахте маймуните и сега ще страдате. Още преди 10 г умни хора в Швеция ви предупредиха. Четете: "Швеция- изнасилената страна".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • когато сам си сложиш таралеж в гащите

    27 Дек 2022 16:01ч.

    Тоя Улф е много улаФ, ако си е мислел, че добрите мигранти ще му копаят градината. Какво нещо е да нямаш връзка с реалността. Уж напредваме в технологиите - 4G, 5G, но май се е скъсало някъде 1G.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЕееЕ

    27 Дек 2022 16:03ч.

    Приехте ги с отворени обятия, за да се мултикултуризирате! Черни шведи няма, но вече ще са масовост И там! Вижте в Швейцария какво е - почерняло е, вижте в Белгия - дори в националния им отбор по футбол имаше 1 бял! Вижте пък в Канада и в националния им отбор по футбол - 1 бял! Всичко навсякъде почерня! Във Франция мароканските престъпления бяха зловещи, но нямаше арестувани, всичко беше само за показ и изпотрошиха всичко по пътя си - като стадо животни! Но и не искате - нито шведи, нито швейцарци, нито белгийци, нито канадци да изгоните чужденците, а само се оплаквате! Ако самите се запитате защо ги приехте - дори не знаете защо, но ей така - да сте "солидарни" с други убийствени за европейската цивилизация решения!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ОО на Джордж Сорос

    27 Дек 2022 17:44ч.

    предвижда свобода на предвижването на хора и стоки, правото да си намериш щастието (най-правилното място за работа и лична изява), толерантност към всичко, и особено към алтернативните стилове на живот и пр. Само не е ясно, защо тези ценности не се прилагат в обществото на родината на предците му... Всички приказки за европейски ценности са за другите с едничката цел ефективна ПОДМЯНА на коренното население, разбиване на националното съзнание, изтриване всички понятия за национална принадлежност, обща история и в крайна сметка - редуциране на световното население. Те не важат за тяхната държава, където имат апартейда, всякакви ограничения за бракове, и социална норма (колко деца трябва да роди всяка жена)... Ти ме слушай какво ти говоря, не ме гледай какво правя... И после евроотимистите ни се оплакват - 'Тоя тъп народ, не отиде да се ваксинира като цивилизованите народи, ами ще доморят лекарите ни, или ще ги изгонят насила в чужбина'...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Циганин

    27 Дек 2022 16:24ч.

    Когато им правиха градински секс - не възразяваха, а сега са недоволни. Те това са евроценностите, ако не ви харесва вървете в РФ.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • шведите били потомци на викинги

    27 Дек 2022 16:48ч.

    Ама няма да ги изгоните, нали? В растящия брой и заемащи по-голяма площ анклави ще влизате само с виза.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бай Иван

    27 Дек 2022 20:09ч.

    Как ще ги изгонят, та нали веднага ще ги обявят за путинисти!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • badfinger

    27 Дек 2022 17:43ч.

    Преди 35г. те си внесоха 2000 мексиканци за увеличаване на прираста . Какво се оплакват . То няма само хубаво .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ами това не е от вчера!

    27 Дек 2022 18:05ч.

    Чак сега ли се усетихте? Е, да държиш първенство в джендеро-либерастията иска жертви!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 27 Дек 2022 18:05ч. Чак сега ли се усетихте? Е, да държиш първенство в джендеро-либерастията иска жертви!

    28 Дек 2022 9:22ч.

    В Европа започнаха да свършват парите и вече е пусната програма по търсене и намиране на отдушник за социалните вълненията, които предстоят и най-удобният клапан разбира се са имигрантите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола Z

    27 Дек 2022 18:43ч.

    Там изнасилват децата им от години, те чак сега забелязаха... смрадове нещастни!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Срамувам се

    27 Дек 2022 20:21ч.

    Предполагам, шведите, немците, белгийците и т.н. няма да се извинят на онези, които наричаха расисти и биготи, когато казаха, че това е грешка. Те сега ще твърдят, че и те са били мислили така. Швеция беше много хубава държава. Много хубава. Но трябва да се има предвид, че най-радикално настроени и най-опасни стават 3-то и 4-то поколение мигранти. Ай, честито!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ваксиниран Веган

    28 Дек 2022 7:25ч.

    Сетила се Мара...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кофти матрял

    28 Дек 2022 7:40ч.

    От години много руси шведки боядисват косите си тъмни, не защото е модерно, а за да не бъдат разпознати като шведки и отвлечени в мюсюлманските райони, където полиция не влиза и където ако се разминат само с няколко групови изнасилвания се чувстват щастливки. Присъди за такива престъпления няма - няма свидетели, жертвите не могат да си намерят адвокати, които биват обвинявани в расизъм. Назначават им служебни адвокати, които по същата причина гледат работата си през пръсти, съдиите тоже... Като гледам филми за викингите нещо не ми се вярва днешните шведи да произхождат от тях...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • тотю

    28 Дек 2022 9:55ч.

    това е положението шведски трансове бивши били не били викинги; сега ислямоидната сган ще я храните а тя ще ви чука жените и децата; това искахте това получихте

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ивайло

    28 Дек 2022 13:35ч.

    Това заслужава еврогейската измет , изнасилвания , и убийства.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ивайло

    28 Дек 2022 13:40ч.

    Само така мюсулмани, убивайте , изнасилвайте , грабете , и тероризирайте по всякакъв начин скандинавската измет.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи