Премиерът на Нова Зеландия не е съгласен с Байдън, че Си Цзинпин е "диктатор”

Премиерът на Нова Зеландия не е съгласен с Байдън, че Си Цзинпин е "диктатор”

Премиерът на Нова Зеландия Крис Хипкинс, преди официалното си пътуване до Китай в края на този месец, заяви днес, че не е съгласен с мнението на американския президент Джо Байдън, че китайският лидер Си Цзинпин е диктатор, предаде Ройтерс.

"Не. Формата на управление, която има Китай, е въпрос, засягащ само китайския народ", каза Хипкинс пред репортери.

Запитан от репортер дали китайският народ има право на глас във тази форма на управление, Хипкинс отговори: "Ако искат да променят системата си на управление, това е техен въпрос."

Планирано е Хипкинс да посети Китай от 25 до 30 юни, начело на търговска делегация, която включва представители на някои от най-големите новозеландски компании. Той ще се срещне със Си Цзинпин, премиера Ли Цян и с председателя на постоянния комитет на Общокитайското събрание на народните представители Чжао Лъцзи.

Китай реагира на казаното от Байдън като заяви, че забележките са абсурдни и са провокация, неочаквано избухване на враждебност след опитите на двете страни да намалят търканията.

Източник: БТА

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

Коментари

  • Мъжки вариант на Джасинта

    22 Юни 2023 14:31ч.

    Същото болнаво бледо лице, същият фанатичен изцъклен поглед. Излъчване на злобен гей…Ужасно място са тези острови ??, явно от там управляват рептилите.?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • хакаист

    22 Юни 2023 16:17ч.

    Че нали са близо до дупката в озоновия слой над Антарктида, това няма как да не влияе също.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Има мнение, че напоследък враждуващите кланове, поставили Байдън на власт се ритат по кокалчетата, вкарвайки такива закачки в телесуфльора при телевизионните изяви на президента

    22 Юни 2023 14:36ч.

    Демокрация и народовластие по американски

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Истински Демократ!

    22 Юни 2023 14:51ч.

    Той и Блинкен като се запъти към Китай и започна да не подкрепя независимостта на Тайван. Целият демократичен свят на опашка към Китай.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • МЪСТ

    22 Юни 2023 15:26ч.

    ВСИЧКИ ЧАКАТ КИТАЙ ДА ИМ ПРАВИ КАФЕВАРКИТЕ ЗА КАФЕТО И ДА ИМ ДАВА ДАЖБАТА ОРИЗ, ЗА ДА НЕ УМРАТ ОТ ГЛАД, А НАЙ-ВЕЧЕ СЕДЕМТЕ ТЕНИИ ОТ Г-7

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи