Премиерът на Люксембург, който е открит гей, защити ЛГБТ и разкритикува Унгария

Премиерът на Люксембург, който е открит гей, защити ЛГБТ и разкритикува Унгария

Според Ксавие Бетел, който се омъжи за съпруга си преди осем години, Унгария не е в крак с много от останалите страни членки на ЕС.

Премиерът на Люксембург защити правата на ЛГБТ общността в Европейския съюз, предаде Асошиейтед прес. От подиума на Европейския парламент вчера Ксавие Бетел, който е открит гей, разкритикува Унгария, която иска въпросът за хомосексуалността да има по-малко отражение в училищата и в медиите, отбелязва агенцията.

"Ако в този парламент има някой, който смята, че се става хомосексуалист от гледане на телевизия или слушане на песен, тогава вие нищо не сте разбрали. Най-трудното (нещо) за един хомосексуалист е да възприеме сам себе си", каза днес Бетел по време на пленарна сесия в Страсбург, Франция.

Бетел често говори са своята сексуална ориентация, а през последните две години е особено критичен към Унгария, посочва АП.

През 2021 г. той се обяви срещу Будапеща, когато тя одобри закон, забраняващ обсъждане на хомосексуално съдържание или смяна на пола с лица под 18-годишна възраст в програми за сексуално образование в училищата, филми или реклами. Освен това ЕС обвинява популисткия премиер на Унгария Виктор Орбан в погазване на правата на ЛГБТ общността, отбелязва агенцията.

Според Бетел, който се омъжи за съпруга си преди осем години, Унгария не е в крак с много от останалите страни членки на ЕС. Той заяви, че е наясно, че в прекалено много държави извън ЕС ако някой обяви публично, че е хомосексуалист, се излага на опасност.

"Може да се озова в затвора с доживотна присъда, а може би скоро в държава членка на ЕС ще мога да говоря за това само под секрет, защото ако говоря открито ще бъда обвинен в развращаване на младото поколение", добави той.

"Срам ме е, госпожо Президент, че някои колеги искат да спечелят гласове за сметка на малцинства. Това сме го виждали вече в нашата история", каза Бетел.

Премиерът на Люксембург често има силна позиция по въпроса. По време на среща на високо равнище в Египет между ЕС и страните от Арабската лига през 2019 г. Бетел каза на арабски лидери, че е омъжен за мъж и че заради това вероятно го грози смъртно наказание в много от арабските държави, припомня АП.

Източник: БТА

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

Коментари

  • рукола Z

    20 Апр 2023 9:29ч.

    Чехия иска напускане на НАТО https://twitter.com/i/status/1647758087401422848 И ние също, а като гледам как некви сектанти завземат ЕС и той ще артиса!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тихомир Томов

    20 Апр 2023 12:05ч.

    Откога ли се е пръкнало това гнездо на педали ..................

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола Z

    20 Апр 2023 9:31ч.

    Източна Европа не се вписва в еврогейпедофилското общество... съжалявам! ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Според Ксавие Бетел, който се омъжи за съпруга си преди осем години, Унгария не е в крак с много от останалите страни членки на ЕС.

    20 Апр 2023 10:14ч.

    Според маджарките, които се омъжват за съпрузите си преди, Педерастът от ЕС не е в крак с много елементарните общочовешки християнски ценности.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "че е омъжен за мъж"

    20 Апр 2023 9:35ч.

    Пак добре, че не е за жена, това вече щеше да е перверзия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Зашо

    20 Апр 2023 9:40ч.

    С две думи: кръгъл идиот.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • кръгъл идиот,

    20 Апр 2023 9:42ч.

    ама со паре.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • smb

    20 Апр 2023 10:01ч.

    Колко трябва да си сбъркан, за да смяташ, че дрегите хора се интересуват от твоя сексуален или какъвто и да е личен живот. Ксавие, на нинкой, освен на теб и на изчаткалия ти мъж не му пука дали обичаш да го поемаш отзад или харесваш да смучеш космати топки. За абсолютно никого това не е тема, освен за извратените комплексари, които имат емоционален и психологически проблем с приематето на самия себе си. Обърни се към Бог, поживей сам в планината, отглеждай две години ряпа на село... каквото искаш прави, но не ни навирай своите извратени, комплексарщини в лицето!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Асан Кокорев

    20 Апр 2023 13:58ч.

    На мен ми пука !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мери

    20 Апр 2023 10:05ч.

    Всичко си има граници. Хора, с подобна ориентация не бива да заемат държавни постове. Нека да пеят, да свирят, да рисуват, да шият дрехи, но да ми се мотаят по паради и на високи държавни позиции вече не се търпи!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 20 Апр 2023 10:05ч. Всичко си има граници.

    20 Апр 2023 10:14ч.

    Точно!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "Смъртно наказание в арабски страни" ти е сравнително малък проблем в сравнение с много по-сериозен проблем, който дори не само ти имаш.

    20 Апр 2023 10:05ч.

    И там вятърничева педерастка апологетика няма да устои и няма ти помогне. Това тук наоколо и у теб не си го измислил ти, нито е твое, нито ти е отредено да определяш (или да "възприемаш") как е добро или правилно да бъде. Има действителен изход от ситуацията ти, но той не е в безпътни и безполезни опити да казваш на кривото право. Дано да го намериш преди да е станало вече късно.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рязка подмяна на дискурса

    20 Апр 2023 10:12ч.

    В руската ежедневна преса вече съвсем редовно си говорят, че се води война със содомитите от Кукуев и останалата (западаща) част от човечеството.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Да, престъпление е

    20 Апр 2023 10:40ч.

    Ако учиш децата, че е хубаво и нормално мъж да ... "забременява" мъж или жена да направи майка друга жена.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Боби

    20 Апр 2023 10:40ч.

    Хомосексуалността е болест на мозъка, трябва да се лекува

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Цък

    20 Апр 2023 14:00ч.

    Неизлечима е.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Такава е в 1% от хомосексуалците. По-лошо е, когато почне по подражание,

    20 Апр 2023 15:23ч.

    по "мода", а още повече - за облаги. В някои среди (не само художествени) смяната на резбата е гаранция за определена кариера...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Оле Отвори Очички

    20 Апр 2023 23:56ч.

    Цък, излечима е, и не са малко хората които сами са потърсили помощ и са се отървали от това заболяване. Дори в мрежата има такива групи. Потърси. Това психическо изкривяване води до нещастен живот и самоубийства за тези които страдат от него. А за последиците за душата на човека и обществените - няма смисъл да се говори отново.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • хохол

    20 Апр 2023 10:44ч.

    Еми да,понеже Ксавието няма с какво друго да заблести,та затова се прави на много смел и "често има много смела позиция" по хомо-въпросите.То само това истински ги вълнува и там са в стихията си.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Това не е новина!

    20 Апр 2023 10:59ч.

    Щеше да е новина, ако този гей НЕ беше защитил ЛГБТ-тат си! ............ И луеко с ръчичката!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Минчо

    20 Апр 2023 11:20ч.

    Щом некой е "омъжен" - значи има мъж, ако е "оженет" - има жена.. Ксавието за да е екзактен требе да каже че е "огейчен", и има гейче!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • доц. Карачибук

    20 Апр 2023 11:50ч.

    Ако в този парламент има някой, който смята, че се става хомосексуалист от гледане на телевизия или слушане на песен, тогава вие нищо не сте разбрали - казва Ксавие Бетел и продължава - Хомосексуалист не се става и от един път. За подобна трансформация трябва пословична отдаденост и денонощна работа. Най-трудно е в началото, когато трябва да се трудиш къде ли не: по гари, тоалетни, мазета и тавани пълни с цвъртящи мишки, върху премръзналите в паака пейки под оголените клони на дърветата, на последните редове в киноселоните, в асансьори, а понякога и върху опънато над земята въже. Но когато си упорит и последователен, идва жадуваният миг. Тогава ще чуеш да казват "Ecce homo". Да, един уверен глас изрича това, един показалец, отрупан с брилянти сочи към теб. И ти разбираш, че ненапразно си живял и вече си се инкарнирал във вируозен и жадуван педал!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • объркан свят

    20 Апр 2023 11:53ч.

    Ето това са гейовете - нагли, отвратителни и безочливи, считат, че всеки трябва да се съобразява с техните задници. Затова всички ги мразят. Считат, че останалите трябва да се съобразяват с тях, че са изостанали, и представяте ли си, че не били в крак с нормалното. Е, длъжен съм да им кажа обратното - те не са в крак с общочовешките ценности, с биологичните закони и с нормалността. А за проповядване на гей извращения в училище и пред малолетни, директно трябва да се влиза в затвора. Браво на Унгария.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Вася Илиева

    20 Апр 2023 14:11ч.

    В Арабския свят са го гледали като ненормалник, оставен на свобода и на мира. Нужен е на шейховете контраст на правотата на управлението им според Корана. Такъв като този арогантен извратеняк им идва 'добре дошъл' за непоканена критика на 'либерални ценности'.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • бай Ставри

    20 Апр 2023 12:22ч.

    ехх, тая ксавиера да има късмет да ми

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • >>>

    20 Апр 2023 14:04ч.

    Баси жалкия пУдел... Жалко и за страната, която си го е избрала за премиер!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • STARец

    20 Апр 2023 14:30ч.

    Как да им обясня че ако си ГЕЙ не си Гений... Не , не си!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Педеросов

    20 Апр 2023 15:07ч.

    Кой го ебе тоя, бе?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • malart

    20 Апр 2023 15:27ч.

    Освен да се хвали наляво и надясно, че е содомит, друго нещо полезно върши ли в Люксембург?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • И аз това се запитах

    20 Апр 2023 21:02ч.

    С какво друго е извесетн премиерът на Люксембург освен с това че е "открито гей" ? Да си открито гей не е професия, това е сексуална ориентация. А този е премиер на една страна и не би трябвало това да е професията му...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • малко извратен

    20 Апр 2023 15:37ч.

    Аз обичам да гледам как пукат циреи и да излизат течности, но трябва ли да искам хората масово да си предизвикват циреи за да ми угодят?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • бай шиле

    21 Апр 2023 0:53ч.

    Тъжно или не, но по TLC наистина има точно такова предаване. Един път видял, заветно се убедих че, изроди с крайни умствени изкривявания властват..

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи