Премиерът игра волейбол с ученици и призова депутатите да мислят за личния пример

Премиерът игра волейбол с ученици и призова депутатите да мислят за личния пример

Не искам да коментирам сблъсъците в парламента, не трябва да има такива неща. Моят призив е: винаги мислете какво правите, защото това се вижда по телевизията и се вижда от хората. Не са приемливи тези неща. Всеки трябва да си носи отговорност за действията си. Това коментира премиерът Николай Денков във връзка с покачването на напрежението днес между народните представители.

Премиерът и министрите на спорта, образованието, транспорта и туризма Димитър Илиев, Галин Цоков,  Георги Гвоздейков и Зарица Динкова се срещнаха тази вечер с учениците от 68 СУ "Акад. Никола Обрешков" в столичния жк "Дружба".

Николай Денков поигра волейбол, докато министър Динкова се хвана на хорото, а след това се включи и в занимания по рисуване.

В отговор на въпрос дали сблъсъците днес блокират работата на парламента, министър-председателят каза, че със сигурност това пречи и миналата седмица действително се е стигнало до блокаж. По думите му това е проблем. Денков обаче не очаква да има неприятни последствия и проблеми със съдържанието на държавния бюджет.

На въпрос за бюджета на НЗОК и ДОО Денков каза, че всичко, което е внесено, е изключително добре обмислено и той няма притеснения в това отношение. Винаги един по-задълбочен дебат не само може да промени нещо, но може по-добре да обясни какви са причините и доводите да се вземе едно или друго решение, каза премиерът.

Според него липсата на дебат пречи и на народните представители, и на хората, които се интересуват защо едно или друго решение е взето. Така се губи доверие, каза министър-председателят. "Не трябва да има такива неща в парламента", добави Денков.

По темата за промените в Конституцията министър-председателят отбеляза, че е важно да бъдат взети правилните решения за промяна в основния закон на държавата. Промените се подготвят от месеци и още през лятото бяха изпратени на Венецианската комисия, тя направи преглед и върна своите коментари, припомни премиерът. Според него това, което е подготвено, съответства на всички препоръки. Когато няма дебат, хората не могат да разберат защо е взето едно или друго решение и се губи доверие, каза Денков.

В отговор на въпрос за лабораториите за кръвни тестове на шофьорите за наркотици премиерът отбеляза, че не е проверявал през последните два месеца какво се случва, но през февруари-март трябва да бъде закупена апаратура и да се премине на денонощен режим на работа.

Относно Паметника на Съветската армия Николай Денков обясни, че монументът е демонтиран на части, както е и монтиран. "Така е и свален, за да бъде изчистен и отново съединен и поставен в музей", посочи премиерът. Паметникът ще се постави в Музея на социалистическото изкуство или на друго място. Това е акт, закъснял с години, който трябва да се случи, посочи Денков. Според него опитите да се забави този процес не променят нищо. Този паметник се използва за повод, за да се изпълнят други политически желания. Целта е да се пречи на Конституцията и на работата на Народното събрание, смята премиерът Денков.

 

Коментари

  • Дума на годината е „ГАЛЯ ОТ ПОСОЛСТВОТО“

    18 Дек 2023 20:56ч.

    Наистина ли някой се интересува от спортните подвизи на Плъшока?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Избрали сте егати снимката

    18 Дек 2023 20:58ч.

    тя описва всичко .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • И друг път съм казвал

    19 Дек 2023 8:54ч.

    Тоя който подбира снимките за сайта е велик!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • За паметник

    18 Дек 2023 21:40ч.

    Е правена снимката.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Детско парти с Франклин

    18 Дек 2023 22:17ч.

    Пожелавам му успех в кариерата на аниматор!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Рядко противен индивид, пластмасов

    18 Дек 2023 23:42ч.

    Безчувственост от самоизтезание, поради някаква лична/интимна причина, няма как да носи полезност и благонадеждност за колектива/обществото. Толкова.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Sion

    19 Дек 2023 0:30ч.

    Не знаех, че Пеевски играе волейбол..Ммм, интересно, с това телосложение..Гласове , объркали сте снимката и сте публикували парцалетата кукла на конци Денков, вместо премиера.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бахой

    19 Дек 2023 8:32ч.

    Плъшока играел волейбол?!!Може ,той пренася топката,минавайки под мрежата.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Зодия Прасе

    19 Дек 2023 9:15ч.

    Хубаво е да се спортува, дори когато се избягва, заради проблеми с простатата, чести нощни ставания, а през деня си вял. Обаче не е хубаво да се спортува в официално облекло. Не за друго, но шевовете на панталона не са здрави и при някой плонж може да се цепнат. И после дечурлигата ще разправят "имаше един чичо, не му помним името, ала панталонът му много яко се сцепи".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Зодия Прасе

    19 Дек 2023 9:20ч.

    "А отдолу носеше боксерки на епруветки и розови сапунени мехури."

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • доц. Карачибук

    19 Дек 2023 11:26ч.

    Академичето е рекламно лице на продукта, рекламиран по-горе.Денков и булката му проф. Славка потвърждават , че препаратът наистина е три пъти по-ефективен от виаграта. Благодарение на новото средство те се любят всеки първи вторник на месеца. На първата снимка се вижда и лек страничен ефект нановото стимулиращото средство. То понякога предизвиква ерекция на горните крайници. За да я прикрие, Денков е събрал с ръцете си в позиция, характерна при посрещане на топката във волейбола.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи