Премиерът Донев поема лично наблюдението над финансите, разузнаването и външните работи

Премиерът Донев поема лично наблюдението над финансите, разузнаването и външните работи

Иван Демерджиев ще координира работата на министрите на отбраната, на правосъдието и на електронното управление

Министър-председателят Гълъб Донев разпредели между четиримата вицепремиери функциите по координация на общата политика на правителството и по взаимодействието с органи на изпълнителната власт към Министерския съвет.

Заместник министър-председателят по обществения ред и сигурност и министър на вътрешните работи Иван Демерджиев ще координира работата на министрите на отбраната, на правосъдието и на електронното управление. Вицепремиерът ще осъществява взаимодействието на правителството с Държавната комисия по сигурността на информацията, Държавна агенция „Безопасност на движението по пътищата“, Държавна агенция „Държавен резерв и военновременни запаси“, Държавната агенция за бежанците и Държавна агенция „Архиви“.

Заместник министър-председателят по икономическите политики и министър на транспорта и съобщенията Христо Алексиев ще координира работата на министрите на регионалното развитие и благоустройството, на икономиката и индустрията, на иновациите и растежа, на туризма, на енергетиката, на околната среда и водите и на земеделието. В ресора на вицепремиера са Държавната агенция за метрологичен и технически надзор, Държавната комисия по стоковите борси и тържищата, Агенцията за публичните предприятия и контрол, Агенцията за ядрено регулиране, Патентното ведомство.

Заместник министър-председателят по социалните политики и министър на труда и социалната политика Лазар Лазаров ще координира работата на министрите на образованието и науката, на културата, на младежта и спорта и на здравеопазването. Вицепремиерът ще осъществява взаимодействието на правителството с Националната агенция за оценяване и акредитация, Националната агенция за професионално образование и обучение и с Държавната агенция за закрила на детето.

В ресора на заместник министър-председателя по управление на европейските средства Атанас Пеканов е Националният статистически институт.

Министър-председателят Гълъб Донев лично ще наблюдава дейността на министъра на финансите, на министъра на външните работи и на държавните агенции „Разузнаване“, „Национална сигурност“ и „Технически операции“.

 

Източник: epicenter.bg

 

 

 

Коментари

 • Пенчо Кубадински

  04 Авг 2022 17:21ч.

  Радев , Радев ........

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • избори до дупка

  04 Авг 2022 17:43ч.

  Това как да го разбираме? Генералската хунта се готви за дълъг престой във властта, но закъде ще кара кораба на държавата в тия бурни води - не е ясно. Всичко е тайна! Но ние пък можем да мислим! Ха! Ти да видиш!!! Служебното правителство няма правомощия за много неща, явно целта е такова да бъде на власт, докато отмине бурята.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ясно ни е какво е поел

  04 Авг 2022 19:28ч.

  Нещо, на което не му е мястото там.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи