Премиерът Донев от Каравелово: Няма да оставим нито един неподпомогнат човек

Премиерът Донев от Каравелово: Няма да оставим нито един неподпомогнат човек

Няма да остане нито един човек, който да е засегнат и да не бъде подпомогнат. Това заяви служебният премиер Гълъб Донев, който е на посещение в пострадалото от наводненията с. Каравелово, съобщава БНТ.

"Всички институции, държавата, всички доброволци, които участват по възстановяване на щетите от бедствието, показват, че силата ни е да бъдем единни в усилията си да помогнем на всички пострадали граждани", каза Гълъб Донев.

Приливната вълна е нанесла огромни щети на инфраструктурата на съответните общини и на частните имоти на хората, като държавата от първия ден провежда спасителни действия и е уникално, че няма отнет живот от това действие, коментира премиерът.

"Ще бъдат отпуснати средства, ще бъдат осигурени строителни материали, необходими за възстановяване на нанесените щети по домовете на хората.Ще бъдат отпуснати диференцирано средства за това всеки един пострадал, всяко едно домакинство да бъде подпомогнато и да знае, че държавата стои плътно зад него", заяви Донев. 

До няколко дни ще бъдат описани всички необходими средства за най-нуждаещите се хора, очаква се да бъдат доставени временни жилища за хората, чиито домове са разрушени. Гражданите могат да подават заявления за еднократна помощ.

"Предстои първият учебен ден, съответно всички родители на ученици ще могат да получат помощ, и за това е помислила държавата", заяви Донев.

Реката е с изключително голям дебит, което показва, че срещу природата няма как да се борим, коментира Донев. Той заяви, че дератата са почиствани и причината за бедствието е проливният дъжд.

"Да, има сеч, но тази сеч не е безразборна, не е в нарушение, за всяко от дърветата е дадено разрешение. Сечта не говори за някакви нарушения. Ако е имало сеч и тя е законна, не може да бъде причина за бедствието. виждате, мче тази дървесина, която е нанесена тук по моста, от реката и по деретата, е дървесина, която е изкоренена. Всички причини, които са довели до това бедстие, ще бъдат изяснени".

По-късно днес премиерът ще посети и другите две тежко засегнати села в Карловско - Богдан и Слатина.

Източник: БНТ

 

 

 

 

Коментари

  • Дончо Гълъбов

    06 Sep 2022 9:16ч.

    И този покрива дървената мафия

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • баба мара

    06 Sep 2022 9:43ч.

    доверието в служебното правителство е катастрофално ниско 33% и на кукловодът му радев е толкова 38%

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • nan

    06 Sep 2022 9:46ч.

    Защо хората, пострадали от наводнението не ги настанят в 4-5 звездни хотели? или това е привилегия само зс украинци, но не и за българи?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Циганин

    06 Sep 2022 9:46ч.

    Цветя и рози! Всичко е наред! А днес е 4-тия ден след трагедията. Видяха много доброволци и се уплашиха, че са с лопати в ръцете.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Загрижен гражданин

    06 Sep 2022 10:04ч.

    Би било чудесно пострадалите бедстващи БЪЛГАРИ, да ги настанят в петзвездни хотели на морето. Сезона и без това свърши. Защо украинци може, а нашенци да не може? Дайте им по 40 лева на ден джобни и им ремонтирайте къщите. Тогава човек може и да си помисли, че има държава. Откраднаха пари със сакове и чували, но сто къщи не могат да оправят?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • От вчерашното посещение

    06 Sep 2022 11:42ч.

    На македонския министър, разбрах че ни управляват мекотели, облечени в държавна власт. Може да са умни, образовани, да имат материални постижения, но си остават предатели на българския народ, изпълняващи чужди команди и цели. Ще си получите наградата, рано или късно!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи