Премиерът Денков: Не приемаме подмяната на приоритети от страна на ГЕРБ

Премиерът Денков: Не приемаме подмяната на приоритети от страна на ГЕРБ

Това управление беше създадено с една ясна задача – да освободи властта и институциите от корупционния багаж, който влачат във всички години на прехода. Това договорихме и записахме в управленската и законодателна програма, за това си стиснахме ръцете с Мария Габриел. Основен приоритет на това правителство е борбата с корупцията и правосъдна реформа, които да върнат чувството на справедливост у хората. Това заяви премиерът акад. Николай Денков преди началото на днешното заседание на Министерски съвет.

„Постигнахме много заедно с парламента за последните 9 месеца. Променихме Конституцията и Закона за Антикорупционната комисия, въведохме контрол в действията на главния прокурор, подготвихме промени на законите за ВСС, за да осигурим независимост от политическа намеса в правосъдната система“, допълни той.

„За да има справедливост, а не бухалки, трябва да довършим задачите. Предстои избор на състава на Антикорупционната комисия, на ВСС и на ключови регулатори. Последните разкрития за групите на Мартин Божанов - Нотариуса и Пепи Еврото показаха, че правосъдието ни е превърнато в борса. Вместо да се борят с престъпността, организирани групи с протекцията на политици са изпълнявали мокри поръчки пред широко затворените очи на службите, прокуратурата и Антикорупционната комисия. Сега е нужна политическа смелост да направим политическите стъпки, както са отбелязани в управленската и законодателна програма“, каза още министър-председателят.

„Предложението на ГЕРБ от вчера радикално променя приоритети, набелязани от нас преди 9 месеца. Вместо да продължим с реформите, фокусът се поставя върху министерски кресла и борба за постове. Заявявам ясно, че не приемаме такава подмяна на приоритетите. Нека изпълним задачите така, както са поставени и при условията, които договорихме заедно с ГЕРБ преди месеци“, каза още той и допълни: „Едва след като се извърви набелязания път за борба с корупцията и реформа в правосъдната система през следващите няколко месеца, тогава сме готови да обсъдим с ГЕРБ как да продължим напред.“

 

Коментари

 • old_beggar

  28 Фев 2024 10:46ч.

  Тотална идиотизация... ''Където глупостта е образец, там разумът е безумие... ''

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Отвратен

  28 Фев 2024 10:47ч.

  Нито вие, нито партньорите ви имате приоритети, свързани с интересите на българския народ! Единственото, което ви вълнува е да сте под прожекторите, да пътувате като екскурзианти, но за наша сметка и да говорите безумия!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Пътувай, Ники!

  28 Фев 2024 11:11ч.

  Пътувай, не е риба 😄

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • С двеста

  28 Фев 2024 12:45ч.

  Шарлатаните май наистина са си вервали, че могат да преметнат Баце си и Господинпеевски и да им се размине. Това не е нито наивност, нито просто прекомерно самочувствие, а откровена неадекватност.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мутро-тиквун БОКо

  28 Фев 2024 17:31ч.

  Ще духаш сапунените мехури, батка сапунджи Коко!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи