Преместват първата група украинци от Елхово в бившия пионерски лагер в Ястребино

Преместват първата група украинци от Елхово в бившия пионерски лагер в Ястребино

Първата група украинци от буферния център в Елхово ще бъде извозена към бившия пионерски лагер в Ястребино. Започна вече изготвянето на списъците с най-нуждаещите се, съобщи председателят на Държавната агенция за бежанците Мариана Тошева, която е на място в бежанския лагер.

По думите ѝ, с приоритет към държавните бази още днес първо ще бъдат пренасочени майките с малки деца, болните и пенсионерите. Към бившия пионерски лагер ще бъдат транспортирани около 90 души. Изготвянето на списъците продължава и в момента. „Много е важно самите хора да са активни, те най-добре знаят какви са им нуждите“, каза още Тошева.

Вчера в бежанския лагер в Елхово бяха настанени близо 600 украинци от хотелите по Черноморието. Временният център за пребиваване разполага с 221 жилищни фургона и капацитет от 1768 легла. Днес там се очаква да пристигнат още около 500 украински граждани.

Източник: БТА

 

 

Коментари

  • престанете да ги глезите, докато е време!

    01 Юни 2022 9:17ч.

    Бъдете сигурни, че няма да пожелаят да се настанят в Ястребино. В тамошната база всичко е подивяло през последните 30 г., а и Тузлукът не предлага най-подоходящите цивилизационни условия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Реплика

    01 Юни 2022 10:21ч.

    Я стига, в Чехия настаняват тези украински навлеци в ПАЛАТКОВИ (!!!) лагери. Чешки портал Ceske Noviny съобщава, че пожарникари в Прага започнаха да изграждат втори палатков лагер за украински бежанци …. ПАЛАТКОВ ЛАГЕР с WC и други екстри, като дори масите за хранене са отвън !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • На стара коза яре

    01 Юни 2022 9:23ч.

    Не разбрах защо урките напуснаха украИна.Няма тотална война тип Виетнам или Ирак.Западна и средна са в мир (изключение някой и друг удар по военни обекти).Да си ги настанява техният режим.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Иванов

    01 Юни 2022 9:39ч.

    Е там ще ходят на разходки сред природата,ще берат билки и гъби,ще сплитат венци от набраните цветя,а вечер ще пеят героични песни и ще танцуват гопак край лагерния огън.Мъжете ще могат да си тренират наученото от натовските инструктори за водене на партизанска война.И още на втория ден ще боядисат де що Паметник им се мерне пред очите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи