Преговорите продължават, води ги Мария Габриел. Това не е коалиция, това е отговорност

Преговорите продължават, води ги Мария Габриел. Това не е коалиция, това е отговорност

"Преговорите продължават, води ги Мария Габриел. Този който ще е премиер и вицепремиер трябва да има самочувствието да си проведе преговорите с акад. Денков за кабинет", заяви в Пловдив лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. "Дали сме на Мария Габриел 100% от правата", добави той.

Това не е коалиция, това е отговорност, подчерта на няколко пъти Бойко Борисов.

Да свършим две - три хубави неща, пък пак да отидем на избори, пак да се мразим, ние няма да се заобичаме, посочи той.

"Споразумението се случва първо пред очите на народа", смята Бойко Борисов.

И се обърна към лидерите на ПП и ДБ: "Съветвам ги да не четат и да не гледат сайтове и телевизии, докато не направят правителство, защото тези, които биха казали нещо срещу такова правителство, работят за сриване на цялата политическа система, а това са нови, шести подред предсрочни избори, сиреч катастрофа."

"За всички вас е ясно, че две години хаос, мизерия, престъпност, контрабанда, миграция, инфлация, обедняване, нито ред по плана за възстановяване, без едно евро от чужбина, без инвестиции. Това, което откриха за две години това, е това, което ние направихме. Включително и този стадион и залата в Бургас", изброи той на импровизираната пресконференция на стадиона.

"Тези, които говорят срещу правителството, работят за сриване на цялата политическа система. Поздравявам всички, които имаха смелостта да застанат и да изведат държават от това положение, до което ни доведоха - знаете кой ни доведе. Този стадион струва по-малко от едни избори. Двата стадиона са толкова, колкото ще дадем за избори през август", продължи лидерът на ГЕРБ. Бойко Борисов е в Пловдив, след като неговият тим Витоша (Бистрица) би Ботев (Пд) във финала.

Запитан как ще коментира недоволството в ГЕРБ заради съюза с ПП - ДБ, Борисов отсече: "Партията е възбудена, техните хора са възбудени. Но, когато им обясниш колко лошо е всичко останало, ще разберат. Тези, които не одобряват, има още 240 партии - точка!"

И се обърна към журналистите: "Знаете ли, че на 10 юни ще свършат парите за заплатите, няма да има пари за заплати? Кой е от БНТ? Няма да имате пари! След 9 месеца ме питате какво ще стане. Ще цъфнат налъмите сигурно!"

"Затова молих Кирил и Асен да не четат сайтове и да не гледат телевизии. Като се случат 3 - 4 хубави неща, чак тогава да отидем на избори. И пак да се мразим, ние няма да се заобичаме", повтори Борисов.

Той сравни ситуацията с Гърция, която отива на нови избори. Обясни, че у нас партиите спорят дали да се гласува с машини или бюлетини, с четци или без, а там са измислили друго - партията победител на вота, взема "бонус 50 депутати".

"Виждате, нашите съседи в Гърция. По същия избирателен закон, веднага го променят, следващите избори ще имат бонус за победителя и ще имат правителство, а ние продължаваме да се дрънкаме - машина ли е, четец ли е, хартия и машина ли е. Вместо да решим кардинално - първата партия получава 50 депутати бонус и управлява. Така е в Гърция, нали все обичаме да гледаме как е там", каза Борисов.

 

Коментари

  • рукола Z

    23 Май 2023 18:57ч.

    Обещаваш им лапачка, обещаваш им валутен резерв, обещаваш им паранги от планът за възстановяване, а не знаят, че ще вземеш всичко и ще ги оставиш да носят отговорност... не знаят с кой си имат работа! Ха ха ха ...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • леля Гошо

    23 Май 2023 20:02ч.

    Фокусникът-виртуоз Боко кехая, изглежда като магьосник, но тайната е в перфектната илюзия. Маркуч Паша е единственият български „политик“, (издигнал се от ПАЗАЧ на паркинг) който може да скове правителство от две летви и няколко ръждясали пирона!!! Важното е да имаш точния чук и да нямаш никакъв друг избор. Недоволни винаги ще има, но керванът си върви, а кучетата си лаят !!! Новината за смъртта на Булгаристан отдавна е ПРЕДИЗВЕСТЕНА, още на 10.11.198 година !!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Георги

    23 Май 2023 19:10ч.

    Това е помиярщина.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Баба

    23 Май 2023 19:16ч.

    Да, това е "отговорност", която ще поемат алчните жълтопаветници. Но до тогава заедно ще "отговаряте" за фондове и европейски програми.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Баба

    23 Май 2023 19:20ч.

    Предстои, обаче, да разберете значението на думичката "отговорност". Ще си понесете последствията за всички извършени, но най-вече за престъпленията, които се каните да извършите. Предстои "цветът на нацията" да върже по дърветата. С примка на шията.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • :-(

    23 Май 2023 19:23ч.

    Отговорност??? Пред кого??? Или може би пред КОЙ??? Ти вярваш ли си???

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • :-(

    23 Май 2023 19:20ч.

    Истината е, че Борисов знае, че вече няма партия!!! Затова го играе номера с предаването и на партията!!! Знае, че е сготвен и сега улеснява съпартийците да се отрекат от него!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ///

    23 Май 2023 19:26ч.

    Имах наивната надежда, че вместо да ги улеснява, ще се опита да парира със сетни сили тази глупава коалиция.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Хич не му е на …

    23 Май 2023 19:27ч.

    Вече му е време да се пенсионира и да си харчи откраднатите милиони.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Каква Габриел, какви пет лева?

    23 Май 2023 19:24ч.

    Тя върна празна папка. Сега и тя и Бойко да си налягат парцалите. НЯМАТ думата.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • кирчо

    23 Май 2023 19:35ч.

    Мафиотски пазарлъци и измамени надежди.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Нищо подобно на правителство няма да направят и в този парламент, бас ловя ?

    23 Май 2023 19:44ч.

    За наше всеобщо щастие.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • old_beggar

    23 Май 2023 19:49ч.

    ??? само морален кастрат може да размахва пръст срещу всички, които знаят, че той е продал съвестта си на чужди интереси…

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ФЪРКАТИЧКО

    23 Май 2023 20:26ч.

    Каскетуро КАРЕНИН, защо тази мутра не е в затвора!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ПЪЛЗЯЩИЯТ ПРЕВРАТ МИНАВА В КРЕСЧЕНДО. НАМЕСИ СЕ И ПРОКУРАТА. ЗАПЛАШВА ДЕЛЯН ДОБРЕВ, НАЙ-ГЛАСОВИТИЯТ ОПОНЕНТ НА АСЕН ВАСИЛЕВ, С ВЪЗОБНОВЯВАНЕТО НА СТАРО ДЕЛО

    23 Май 2023 20:35ч.

    Започват да се очертават лагерите. Все още не мога да определя в кой лагер е Гешев. Той, както изглежда, играе ролята на бухалка срещу Борисов. Държи го в шах с някакви обещани, но никога неизпълнени заплахи за разккрития. Борисов се съгласи на всичко практически. Сега, същата институция - прокуратурата, разчиства пътя пред новата коалиционна формула от членове на ГЕРБ, които не са съгласни с капитулацията на ГЕРБ. Това с Делян Добрев е показно, за да бъдат сплашени другите. Атанасова моментално смени тона и каза, че е готова на всичко в името на България. Гешев започва да изглежда на основния инструмент на архитектите на ротационното доунищожаване на България за постигане на съгласие и на двата евроатлантически актива, които досега играеха поотделно, но вече искат от тях да обединят поне гласовете си. Неговият "мини атентат" всъщност изглежда само като добър повод да бъде изпратен на инструктаж през океана, откъдето се върна професионално преквалифициран в народен артист.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Веска

    23 Май 2023 20:53ч.

    ПъПъ-ДеБъ и герб се събират на семейни начала. Няма брак - коалиция.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ивелин Николов

    23 Май 2023 23:37ч.

    Международна ПРЕСТЪПНА ГРУПА го иска МЪРТЪВ? https://www.youtube.com/watch?v=szUxKJjf0ZA Международна престъпна група стои зад атентата срещу главния прокурор Иван Гешев. Това заяви в ИнтервюТО за Ивелин Николов експертът по национална сигурност проф. Евгений Сачев. Вижте защо професорът мисли така - става въпрос за канали за контрабанда и наркоразпространение!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • братът на Иван Георгиев от Попово

    23 Май 2023 23:49ч.

    Това връткане не е отговорност, Баце, а пълно скатаване от отговорност. Първият от "врътката" ще завлече каквото може от еврофондовете и ще донатика страната в киреча с оправданието "ама вие какво искате в такава ситуация след 12 години мутренско управление, ние с тях в коалиция не сме влизали, то иначе без постоянно правителство знаете ли колко по-зле щеше да е", а следващия "ротор", представител на мутрите, ще зарине страната окончателно с оправданието "ама то така си беше, търсете пъпъдъбътата (или Гълъба, или Орешарски, или Петко Каравелов, или извънземните...), ние с тях в коалиция не сме влизали." Не е като да не сме го гледали тоя филм.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ким Чен Ун

    24 Май 2023 1:48ч.

    Преди кат не се коалира ха врякахте, ся кат се коалираха пак врякате. Няма оправия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • медиен експерт

    24 Май 2023 10:05ч.

    ББ-то, който съсипва България от години съветва другите разрушители на България как да направят правителство. Продължавайте да мечтаете и така до края на ГЕРБ и ПП-ДБ.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи