Представители на КНСБ блокираха за кратко Орлов мост

Представители на КНСБ блокираха за кратко Орлов мост

Снимка: БТА 

Представители на КНСБ блокираха за кратко Орлов мост в София. Акцията под лилавите знамена на Конфедерацията е под надслов "За правото на сдружаване и достойни заплати!", съобщава БНР.

Президентът на синдиката Пламен Димитров заяви, че синдикалистите настояват за спешно приемане на бюджета за 2023 г. и че са необходими около 800 милиона лева за увеличение на заплатите в бюджетната сфера, включително възнагражденията в БНР и БНТ: "Смятаме, че чуваемостта е слаба към настоящия момент и искаме от символно място в София само да покажем, че има напрежение и енергия, която може да направи нещо по-сериозно за по-дълго време, започвайки от тук, ако не следващите дни, следващите седмици. Ако не видят решение хората, напрежението в цялата страна е доста сериозно. Не знам политиците, вглъбени в тези крехки разговори за някаква формула на управление, дали усещат това, но искаме да им покажем, че това е факт".

 

Снимка: БТА

Акцията на синдиката продължава с хепънинг в Борисовата градина, където експерти дават консултации на гражданите по исканията на КНСБ за достойни доходи, данъчни промени и здравословни условия на труд.

Източник: БНР

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

 

Коментари

  • Възнагражденията в БНР и БНТ

    01 Май 2023 13:27ч.

    да се заплащат не от българския бюджет, който се формира от данъците на българските данъкоплатци, а от антибългарите, русофобите и техните правителствени и неправителствени организации, на които слугуват тези две "национални" медии. Пламен Димитров и КНСБ, като явно заинтересовани лица, да доплащат премии за двете антибългарски и русофобски "нацинални" медии, ако не са лицемерни...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Педро

    01 Май 2023 14:23ч.

    КНСБ нали беше профсъюз на ГЕРБ-СДС, защо не им защитават интересите в НС. Всички днес работят за да има хепънинг за бюрокрацията на ГЕРБ-СДС.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи