Председателят на "София прайд": Дискриминацията към ЛГБТ хората у нас е нестихваща

Председателят на "София прайд": Дискриминацията към ЛГБТ хората у нас е нестихваща

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Само преди броени дни на 1 юни официално по целия свят стартира месецът на прайдовете. Някои компании отдавна са възприели това време на годината, за възможност да изразят подкрепата си и прогресивните си ценности спрямо членовете на ЛГБТИ+ общността. Но се оказа, че тази година няма да е толкова лесна.

През последните седмици две големи марки в САЩ – супермаркетите Target и бирата Bud Light, бяха атакувани от десни медии и социални платформи за сравнително малки ЛГБТИ+ инициативи, като партньорството на Bud Light в Instagram с транс инфлуенсър и линия стоки на Target със знамената на прайда.

Още един повод да ви запознаем с този тип конфликти в бизнеса стана и публикация на Washington Post от 1 юни, в която България беше наредена редом до Пакистан и няколко консервативни щата на САЩ, като страна, която през годината е направила законова стъпка към избора си да не подкрепи ЛГБТИ+ общността в страната. Конкретният повод е решения на Върховния съд на България през февруари, което забранява на хората да променят пола си по регистрация, предава бТВ.

По време на първия бизнес форум на „София Прайд“ (Sofia Pride) се срещнахме със Симеон Василев, председател на „София Прайд“ и фондация GLAS, за да се запознаем с проблемите на общността на работното място и компаниите, които подпомагат и приемат като своя мисия многообразието в екипите си и липсата на дискриминация.

„Две са сферите на работното място, на които ЛГБТИ+ хората срещат дискриминация: процесът по назначаване на работа и самото работно място“, казва Василев.

Той добавя, че подкрепата на бизнесите и компаниите в годините е нараснало лавинообразно и докато преди години „София Прайд“ има 1 корпоративен спонсор, тази година в събитието се включват 20 различни бизнеса.  

По негови думи политиката на компаниите за многообразие на работното място е безкрайно важна за това хората да бъдат приети и да реализират потенциала си, а десетки изследвания показват, че един бизнес, който приема различията, всъщност е много по-успешен.

„Дискриминацията в България към ЛГБТИ+ хората е нестихваща през годините и за жалост нямаме и политическа подкрепа, която каузата трябва да предизвиква през годините“, казва още Василев.

За конкретни актове на изразяване на дискриминация на работното място Симеон разбира през платформата на фондация GLAS, като сякаш най-честите и малките неща, които се натрупват, са свързани с вицове, шеги, волни или неволни, които някои мениджъри просто пренебрегват, а това води до напускане на ценни кадри.

„Един ден бихме се радвали да няма „София Прайд“ и да сме постигнали пълно равенство. Включване на хората, приемане, да виждаме двама мъже, спокойно хванати за ръце на улицата, но до тогава имаме много работа“, добавя той.

Симеон не крие, че се възхищава изключително много на хората от бизнеса, които не са от общността, но приемат каузата, а вдъхновящи за него са онези бизнес лидери, които осъзнават колко важно е да създадат среда, в която всеки е себе си, като партньорите на Бизнес форума на София Прайд, като Financial Times, които по негови думи са истински визионери.

Източник: бТВ

 

 

 

 

 

Коментари

  • Да стихне агресивно-демонстративната лгбт+ кресливост,

    06 Юни 2023 13:06ч.

    ще стихнем и ние.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ужас някакъв!

    06 Юни 2023 14:30ч.

    Това е нестихваща вербална, визуална, институционална и образователна агресия от тяхна страна - денонощно! Ако на онова, което имаме на снимката някой му откаже да си легне с него, то като дискриминация ли ще го разглежда?!?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Всички педерасти са евроатлантици

    06 Юни 2023 13:10ч.

    Повечето евроатлантици са педерасти.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • @Всички педерасти са евроатлантици 06 Юни 2023 10:10ч.

    06 Юни 2023 13:31ч.

    +++++++++

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Всички рубладжии

    06 Юни 2023 14:20ч.

    Сте козоеби със сигурност.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Евроатлантическо педалче с разбита халка

    06 Юни 2023 17:17ч.

    лКой номер тапа за гъза ползваш, за да не влизат плъхове, докато спиш? :D

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Сталин Й. В.

    06 Юни 2023 13:12ч.

    Тепърва с всяка руска победа ще се приближаваме към традиционната нормалност мама е жена, татко е мъж! и всякакви утрепки като този, ще бъдат маргинализирани или принудително лекувани. Педерастията е психичекса болест, а не избор. Слава Украине в состав Россиской федерацией.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Подходящо четиво за 7-годишни деца:

    06 Юни 2023 14:52ч.

    https://vk.com/video-31371206_456268011

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Баба ти

    06 Юни 2023 17:06ч.

    И тази психична болест се лекува с кол в задника.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола Z

    06 Юни 2023 13:13ч.

    Тоз пък... цирльо! Кое не разбра, че туке не сме западни меки китки бе педьо? Тук сме тъмни субекти / балканци и меките китки туке не виреят, камо ли цел месец да ви метаме метани докато си вееш голия щиглав гъзец, който нема да ме съблазни и след година на самотен остров ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола Z

    06 Юни 2023 13:14ч.

    Ама верно с тази си визия ще си много самотен...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Никой не ви пречи да сте в грях

    06 Юни 2023 13:18ч.

    Но да искате и другите да влизат в грях, вече е престъпление. Рано или късно, ще го проумеете.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Николова

    06 Юни 2023 13:20ч.

    Не е нужно да развяваш сексуалната си ориентация по площадите. Бъркайте си в задниците под юргана, психопати сбъркани. Долу ръцете от децата ни!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • smb

    06 Юни 2023 13:21ч.

    Някой им длъжен на тези, понеже имат свои си фетиши? Как да вземеш на работа мъж, който не се бръсне, но ходи с рокля и грим и държи да го наричаш тя? Колко голам специалист трябва да е, че да го избереш на интервю и какъв глупак трябва ди си, за да си вкараш подобен проблем в колектива?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Педерасти, сър.

    06 Юни 2023 13:22ч.

    Педераст ли си? Педераст си. Някой ограничава ли те да бъдеш педераст? Не. Що всички трябва да се възхищаваме на педерастията ти?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Том Сойер

    06 Юни 2023 13:23ч.

    Прайд не е ли група от лъвове, които ловуват заедно?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • По-скоро е група

    06 Юни 2023 14:26ч.

    В която алфа-мъжкаря, оножда всички останали..

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Куци Коньов

    06 Юни 2023 13:27ч.

    Защо има цял месец, посветен на нечии сексуални сърбежи, а на децата е посветен само 1 ден (1 юни)? И коя група дава повече жертви от гаври срещу себе си - децата или сексуалносърбящите? https://www.who.int/news/item/10-01-2023-a-child-or-youth-died-once-every-4.4-seconds-in-2021---un-report

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Куци Коньов

    06 Юни 2023 13:29ч.

    Когато по света започне да умира по един ЛГБТК+ на всеки 5 секунди, тогава ще се задържа и за тях.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Куци Коньов

    06 Юни 2023 13:29ч.

    *затъжа

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Сексуалната патология е психично разстройство болест!

    06 Юни 2023 13:34ч.

    е ПСИХИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО - научно-практически доказано преди 100 години от д-р Зигмунд Фройд! ........... Колкото и да се опитват либерастите да извадят сексуалната патология от МКБ - Международната класификация на болестите, не могат да разбият 100 годишното научно доказателство, че педерастията е болест психическо разстройство. Д-р Фройд обяснява, че когато нещо в сексуалността не е наред има патология хомо, инцест и т.н. и човека заема важни постове в обществото - евава мамата на цялото общество и то СТРАДА!............ Правете каквото си искате, но не го демонстрирайте - психичното разстройство е болест, момче, прочее какво си ти Симеон Василев?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ценител

    06 Юни 2023 13:49ч.

    изпълзяха...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Лесбиец съм, но

    06 Юни 2023 13:52ч.

    не се чувствам дискриминиран.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ММ93

    06 Юни 2023 14:17ч.

    Малко ви е, гниди ...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Знаещ

    06 Юни 2023 14:21ч.

    "Дискриминацията" на ЛГБТ болните у нас означава, че българското общество пази традиционните ценности и не се поддава на световната политическа порнография...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • еко

    06 Юни 2023 14:29ч.

    Изчезнете, изроди!...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Пешо

    06 Юни 2023 14:30ч.

    Брат, просто тия двама мъже, които се държат за ръцете по улицата са късметлии, че не ме срещат там. Всичко, което правим - ставаме сутрин за училище и работа, ядем, спим и прочее, всичко, което правим е подчинено на няколко цели на природата( добиване на компетентност, знания, средства, грижа за тялото и психиката и т.н.), които конвергират в едно единствено нещо - по-доброто адаптиране на човешкото същество да стане привлекателен партньор и да намери привлекателен и годен партньор, с който да създадат деца и да ги отгледат до възраст, на която те самите са готови да поемат по пътя на продължаването на вида. Това е. Това е валидно в цялото животинско царство. Гейовете не произвеждат деца и не могат да гледат деца по начин, който би им осигурил по-нататъшни добри шансове за намиране на партньор и продължаване на вида. Толкова е просто и фундаментално, че дори не подлежи на обяснение, но се разбира с всяка клетка на тялото дори от малките деца! В този смисъл съм против да ми се наблъсква в очите и живота нещо, което е против базисни биологични правила. Тук не говорим за морал, а за нещо, което дори скаридите разбират! Тъй че оставете ме намира. Гейовете не са болни хора, просто са глуха улица в дизайна на природата. Не искам да ме водят в нея на разходка. Нямам нужда от това!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ехон

    06 Юни 2023 16:40ч.

    Перфектно казано!...?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Всички педерасти са евроатлантици 06 Юни 2023 10:10ч. Повечето евроатлантици са педерасти.

    06 Юни 2023 14:32ч.

    Това не е ли основната евро-атлантическа ценност?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Не само ценности, а и прогресивни си ценности

    06 Юни 2023 15:15ч.

    Днес ценности, допреди 20-30 години заболяване. Има нещо гнило на запад.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Опитите да бъде въведена патологията като норма

    06 Юни 2023 14:36ч.

    са признак за дълбоко болно общество..

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • >>>

    06 Юни 2023 14:49ч.

    Тепърва ще видят тея недоклатени изроди, какво се нарича "отпор". Колкото повече ни навират извратените си стереотипи, толкова повече неприязънта, отвращението и гнева на нормалните хора ще се стоварват върху тях. Както се казва "каквото повикало, такова се обадило". Тук не е САЩ и ЕС, където либерастко-джендърската пасмина управлява. Скоро и на това ще му дойде краят! Всъщност, много се зарадвах, че ЕК, чрез простата акушерка Фон Дер ЛайНен си позволи насилствено да наложи Истанбулската Конвенция на всички страни в ЕС, защото това е началото на края на тази погрешно изградена структура, която само за няколко години се превърна в репресивна политическа машина от диктаторски тип, управлявана от марионетки, които никой не е избирал. Европейска Общност трябва да има и ще има, но тя тепърва ще се изгражда на нови принципи и правила, върху пепелта на това уродливо Квазимодо, в което се превърна сегашното ЕС.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ехо

    06 Юни 2023 17:20ч.

    Точно така ❗

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Sinner

    06 Юни 2023 15:03ч.

    "като сякаш най-честите и малките неща, които се натрупват, са свързани с вицове, шеги, волни или неволни," Вицовете за хетеросексуални мъже и жени, тарикати, мързеливци и т.н. са в пъти повече от тези за ЛГБТИКю++, та работата не е в еднаквото отношение, а желанието за привилегии от представящите се за говорители на ЛГБТИКю++ практиците.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ценител

    06 Юни 2023 15:09ч.

    тия какво искат, и вицовете за тях да забранят? нещо друго? да се замислят защо са обект на вицове.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Куци Коньов

    06 Юни 2023 16:00ч.

    Всички, и всичко е обект на вицове! Само в диктатурата се преследва и наказва заради вицове и шеги към конюнктурно привилегировано малцинство.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • кирчо

    06 Юни 2023 15:09ч.

    Тези хора само ни отвращават още повече с действията си. Стават нетърпими и обществото ще изригне.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • да виждаме двама мъже, спокойно хванати за ръце на улицата

    06 Юни 2023 15:09ч.

    Мъже ли? Нали все борите срещу природата бе дръгльо?! Щом се държат за ръцете, значи са сбърканяци, извратеняци и пълни боклуци - отпадък на Природата и Съзиданието. Затова ви правят почти насилствено такива, "мъже" били - демек: Кончити Вурстови. Гнъс.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мъж

    06 Юни 2023 20:46ч.

    Не съвсем. Няма нищо лошо да видиш някой татко, хванал малкия си син за ръка как се разхождат двамата по улицата.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Този ЛГБТИ+

    06 Юни 2023 20:43ч.

    е голям тъпанар. Вицовете му пречели. Ами защо ли евреите и арменците не протестират срещу вицовете за тях. Смеят се ората и даже самите те разказват такива.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи