Председателката на ЕП се срещна със Зеленски и призова страните от ЕС да обмислят изпращането на изтребители на Украйна

Председателката на ЕП се срещна със Зеленски и призова страните от ЕС да обмислят изпращането на изтребители на Украйна

Председателят на Европейския парламент (ЕП) Роберта Мецола се срещна в Украйна с украинския президент Володимир Зеленски, председателя на парламента Руслан Стефанчук и други украински представители, предаде ДПА. "Страните членки на ЕС трябва сериозно да обмислят изпращането на изтребители на Украйна", каза Мецола.

Заедно със Стефанчук тя поднесе цветя на паметника на загиналите войници.

Мецола и Зеленски са обсъдили предложената от Киев "формула за мир“, както и възможностите за среща на върха за мир с широко участие на страните от Глобалния Юг, казаха украински представители след срещата между председателя на Европейския парламент и украинския президент. Освен това Зеленски е уверил Мецола, че ще изпълни изискванията на Европейския съюз.

След посещение в Малта Мецола пристигна снощи в украинския град Лвов, разположен на около 60 км от полската граница.

Програмата ѝ също така включва и участие в международната конференция "Обединени за справедливост“, която поставя акцент върху това как Русия може да бъде подведена под отговорност за агресията срещу Украйна.

В коментар относно конференцията Мецола каза, че без поемане на отговорност, без свобода и справедливост не може да има мир.

Мецола също така призова за разширяване на доставките на оръжия за Украйна. "Страните членки на ЕС трябва сериозно да обмислят изпращането на изтребители на Украйна", каза днес тя и добави, че ще продължава да призовава за предоставяне на оборудването, от което Украйна се нуждае, за да победи.

Във връзка с желанието на Украйна да стане член на ЕС Мецола каза, че се надява преговорите за присъединяването ѝ да започнат още тази година, и добави, че е впечатлена от темпото, с което държавата напредва.

Източник: БТА

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

Коментари

  • мецолите ли ще

    04 Март 2023 17:29ч.

    шофират тия изтребители?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мецолите могат само да крадат от готови пари

    04 Март 2023 21:48ч.

    Това важи за ЕС като цяло. Този същия ЕС, на който ние сме нетен донор. Плюс приноса му за развитие и овластяване на организираната ни престъпност. Вечен позор за институционализиранато престъпление срещу човечеството, известно като европейски съюз.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • #Идиоти вън

    04 Март 2023 17:33ч.

    Абе тия идиоти от запада, толкова ли им е лош живота, че го мразат, а и децата ли си мразат, че искат да ,,выдохнуть"!?!?!?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Комисар на войната в ЕК

    05 Март 2023 11:24ч.

    ЕС преосмисли целите и задачите си в новите реалности. От 2023 се обединяваме с НАТО ,с висша цел- мир чрез сила . Старите членове ще продават на новите средства за защита, с които те ще воюват срещу заплахата от изток до победа. Слава!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Haho

    04 Март 2023 17:35ч.

    Първият изстребител да го кара Мецола, втория и третия- фон дер Лайнен и Борола. Ако мисията е успешна ЕК и Европарламента да карат. Такива асове не може да не спечелят войната.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • AMIN !

    04 Март 2023 17:41ч.

    Моля от ЕК да ни кажат кога ще изпратят на Зеленски ракети с ядрени глави, та да си приготвя мазето, маски и наметала , както и една и библия ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тая си зачеркна

    04 Март 2023 17:45ч.

    кариерата, съмнявам се да я избере някой следващия път. Избрали сме я да решава вътрешните въпроси на ЕС, а не да се меси в чужди войни. Да купи самолети с личните си пари и да ги праща.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • съмнявам се да я избере някой следващия път

    04 Март 2023 18:14ч.

    Още ли имате илюзии че тия някой ги "избира" ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Не бъдете толкова наивни

    04 Март 2023 18:59ч.

    изборите за европарламент имат много по-малко общо с демокрацията, дори и при сравнение със СССР. Представителната демокрация /не, че някога някъде реално е съществувала/ е за наивници. Събитията в целия свят в последните 30-на години го доказват. Представителство може да съществува, не само на теория, но само в доста по-ограничени като брой човешки популации - село, малко предприятие или малка община. Защото такова представителство е безсмислено, ако няма последващ контрол от избирателите. За ефективността на такъв контрол, обаче, си има граници, чисто физически ограничения, отвъд които такъв контрол вече става невъзможен. Е, при близо 500 милиона население в ЕС, живущо в различни държави, с различни езици, с различна култура, религия и традиции, смятате ли, че такъв контрол е възможен? Според мен - не. За това и евробюрократите могат не само да си говорят, но и да вършат каквото си искат именно защото знаят, че няма кой да ги контролира.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Юрист

    05 Март 2023 9:53ч.

    Напълно съгласен! Освен това ЕП има пълна власт над законодателството , а не демократично избраните парламенти на държавите членки. Това е антидемокрация - власт на назначените от глобалисткия елит , над избраните от гражданите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • --------

    04 Март 2023 17:50ч.

    Украйна стана каца без дъно, но поне има едно хубаво нещо свързано с нея - тя ще убие ЕС.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • «Не было бы счастья, да несчастье помогло»

    04 Март 2023 18:07ч.

    Това е нашият шанс да оцелеем като народ и държава!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Енигма

    04 Март 2023 17:53ч.

    То и Хитлер се е чудел какво да ги прави толкова много завладени евреи, пък после е намерил цаката - в газовите камери. Радини неволи днес отново са в катарзис послучай Тодоровден, дето и той бил израз на свободолюбието, но нямало коне, останали само кобили, дърти европейски кранти.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Зайо Байо

    04 Март 2023 18:00ч.

    Мацола е кухата лейка, която защитаваше банкянската Тиква по време на протестите. Сега защитава украинската зелена тиква?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • квинтесенциален армаментариум

    04 Март 2023 18:11ч.

    Западняците сами искат да си затрият Запада т.е. и нас. Кат ще гинем поне да е за правата кауза.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ПРЕПОРЪЧВАМ:

    04 Март 2023 18:18ч.

    Тайна среща: Байдън връчи на Шолц смъртна присъда за Германия СНИМКА: ОЛИВЪР https://tsargrad.tv/articles/tajnaja-vstrecha-bajden-vruchil-sholcu-smertnyj-prigovor-dlja-germanii_736140 СЕРГЕЙ ЛАТИШЕВ

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Соловев

    04 Март 2023 18:40ч.

    Не само изтребители, а в ЕС се обсъжда въпроса за създаване на Кралство Украйна, след като стана ясно, че прочутият Крал на Украйна - Вилхелм фон Хапсбург има реален наследник, който може да претендира за Украинската корона. Крал Василий Вешаны, известен с това, че през ПСВ се е бил като командир на полк от Австро-Унгарската армия на територията на Галиция, и е носил под униформата си везана риза с украински национални шарки е бил силно обичан от украинския народ. Така отново Хаус ъф Хабсбург ще си върне изконните источни територии, част от Свещенната римска империя, след като Руският цар изпрати истамбулската шпионка Вечера да ликвидира Кронпринц Рудолф, а после младият Ленин пудучи анархиста Лучени как да изпили тънко едно шило и да мушни в сърдцето горката съпруга Сиси на император Франц-Йозеф, а после насъска и ултранационалистите в сърбия да ликвидират последния престолонаследник на кората, а Путин дори открадна двуглавия им орел. Така най-после свещенната римска империя отново ще стъпи на своите изконни източни земи, за да се превърне с помоща на други кралства като Англия, Холандия, и Швеция в преден ЯДРЕН СТОПЕР на ИМперията на злото Русия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Соловев, добре сте го написали, но

    04 Март 2023 19:10ч.

    това с "Вилхелм фон Хапсбург" ме подсеща за хап-чета. Би трябвало да подсети и Вас.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Соловев

    04 Март 2023 19:15ч.

    Василий Вешаный, проверете преди да посягате към дрогата, доставена ви от ексЕсесер, империята на злото. Силни кралства като Грейт Бритън, Суидън и Нидерландс ще видят сметката на московския паганат

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Това виц ли е:

    04 Март 2023 18:53ч.

    Безмозъчните хейтъри мецоли, борели и урсули мислят?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • А бе, това женче

    04 Март 2023 19:25ч.

    знае ли какво е "изтребител"?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • DESUM

    04 Март 2023 19:28ч.

    То това си е за БЕЗ КОМЕНТАР но...ухилени селфита по време на война или как беше - Пир по време на чума. За емпатия/състрадание/съпричастност - уж по-жеснски качества - не може да става и дума." Морал" е вече забравенаи непонятна философска категория - само пошло самолюбуване, егоцентризъм, хедонизъм, комплексарщина и безпределна алчност. Не е ясно вече и какво значи СЪВЕСТ. Дали украинските бойци натикани в развалините на Бахмут ще видят това евро-шоу по мобилните си телфони? И ще повдигне ли това бойният им дух за да се саможертват за "шоуто" на лидра си и инфатилното хилещо се същество де него? "Няма Бог и всичко е позволено" (по Достоевски) - е пътят към самоунищожението. Така изглежда в момента така наречената "Западна Цивилизация

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мен

    04 Март 2023 19:32ч.

    Тия брюкселски чиновници, от никого неизбирани, за нищо неотговарящи, летящи в своята евроатлантическа мъгла, точно както чиновниците от бившия СССР, ще сложат дебела точка на ЕвроСССР-а. Унгарците, както и тогава, първи започнаха да се съпротивляват. А докато закрием Евро-СССР-а, евроатлантическия голям брат ще паразитира на гърба на угоена Европа.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • AsAs

    04 Март 2023 19:33ч.

    Смешки!!!Украйна е фалирала,пенсии,заплати.Кой работи за ради умрелите на фронта,заради емигриралите.Опустошена държава от САЩ.ЕС съществува временно.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • mathur

    04 Март 2023 19:52ч.

    НЕЩАСТНИЦА.....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • да, с пет-шест цифрена заплата, свръхприятна работна и житейска среда и

    04 Март 2023 19:54ч.

    осигурени благи безметежни старини.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • гловер

    04 Март 2023 20:02ч.

    Ето за какво отишла до Лвов еврогей чиновничката - да си направи селфи с героем нашего времени Зеленский (не Печорин) и да й видят краката, облечени с тесния кожен панталон - https://static.dir.bg/uploads/images/2023/03/04/2446186/orig.jpg?_=1677945648

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • MMN

    05 Март 2023 11:10ч.

    Чудна снимка, save-ам! Отстрани умнокрасивите също са за отбелязване, както и военният на входа, който бди.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • паф

    04 Март 2023 20:12ч.

    рим е вечния град, русия е вечната държава, който е тръгнал срещу ВЕЛИКАЯ РУСЬ - хубаво не е видял!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Самотният вълк

    04 Март 2023 20:52ч.

    Италианската дженкърка била узумена от темпото със което Украйна напредвала към Ес .Само че украйна напредва не към ЕС акъм отвъдното и със космическа скорост ,и никой не може да я спре .Също така Италинската либералфашистка искала трибунал срещу Русия ,само че много да внимава какво говори ,че накрая да има трибунал срещу нея от Русия .И понеже искала мир ама като изпраща самолети на Украйна ,защото това не е мир а война срещу Русия от ЕС НАТО и Американските терористи и военопрестъпници .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • какво стана с ПАРИТЕ

    04 Март 2023 21:32ч.

    ДЕТО ГИ ИЗНАСЯХА С КУФАРИ И детски КОЛИЧКИ!!!БЕЗСРАМНИЦИ КРАДЛИВИ!!!къде е прословутата кьоРеши!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • По-добре да дадем на Украйна

    04 Март 2023 22:06ч.

    няколко десетки милиарди евро помощ сега, отколкото да жертваме стотици хиляди европейци и да похарчим трилиони евро за войната, която фашистка Русия е подготвила за Европа.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ку–ку

    05 Март 2023 0:03ч.

    Ку–ку

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ваксиниран Веган

    04 Март 2023 22:19ч.

    Тези май са забравили, че всъщност Украйна си имаше нелоша авиация и какво се случи с тази нелоша авиация.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • След една година

    04 Март 2023 23:41ч.

    ще четем апокрифни статии и заглавия. Економист, Дойче Веле, Политико, ще ни занимават, как Колективният запад е опандизил стотици украинци /най-вече - бандеровци/, защото не са си измили зъбите преди лягане. А правилата трябва да се спазват. Кои и чии правила е предмет на отделна дискусия. Бандеровските укропитеци пак няма да са в час и нищо чудно да започнат да си мият зъбите на всеки два часа. Защото .... правилата трябва да се спазват, нали така!? Е, видим ли това, прочетем ли нещо подобно, в този дух, вече ще знаем, че Русия е спечелила. След това, вече ще е лесно. Защото никой повече няма да хаби енергията си да имитира западняшки навици, кухненски рецепти и облекло преди лягане. Това да си остане западняшки прийом. Нямаме нищо против. Само да не ни се бъркат в живота тук - на Изток и в Евразия. От Северна Африка са научили англичаните да се къпят /през 16-ти век/, ние на Балканите можем да ги научим на много други неща, да не кажа - на всичко. Като начало - можем да им изпратим мисионери. Да се поцивилизоват малко. За парите - ще се разберем, когато китайците оглавят международните финансови институции. Дълговете ни ще връщат САЩ и сегашните български пишман-буржоа. И знаете ли защо? Защото го заслужават.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Типично по евроджендърски

    05 Март 2023 0:48ч.

    Да обещаеш на един труп, че ще стане шампион на 100 метра гладко бягане

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Анонимен робот

    05 Март 2023 5:51ч.

    "Във връзка с желанието на Украйна да стане член на ЕС Мецола каза, че се надява преговорите за присъединяването ѝ да започнат още тази година, и добави, че е впечатлена от темпото, с което държавата напредва." С такива впечатляващи темпове на напредък изтребителите да ги карат директно на Русия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ZsZc

    05 Март 2023 8:57ч.

    Идете в Италия,има доста бедни хора.Кой дава право на такива като тази, да дава парите изработени с труд от европейците,на украинските бандити.В Италия има доста бездомни емигранти,защо не помислят за тях? Защото европейските бюрократи са като римските патриции,пари,власт и разврат.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • MMN

    05 Март 2023 11:04ч.

    Сказки от паралелната реалност, където някой който няма никакво други лостове за управление (leverage) освен своята самооценка на морално превъзходство, ще държи някой друг "отговорен" и ще определя как и къде да има мир. Потрес.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • МАМАТА

    05 Март 2023 12:19ч.

    Ето такъв е резултатът от старателната Отрицателна селекция. На ръководни постове в ЕК и ЕП се набутаха индивидки и индивиди с IQ, което рядко надхвърля номера на шапката им. Това са абсолютни послушници, прислуги за всякакви поръчки и нищо не им е позволено да извършват по своя воля. Вероятно и ходенето по разни нужди. А когато объркат последното с пряката си работа, се раждат и подобни откровения.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Това вече не е ЕС,

    05 Март 2023 14:23ч.

    реално се превърна в колективен член на НАТО, остава на Урсула да и сложат пагони и да и дадат генералско звание, и без това има стаж като министър на войната в Германия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЖЕНИ - ШОФЬОРКИ СА СЕРИОЗНА ОПАСНОСТ НА ПЪТЯ

    05 Март 2023 16:30ч.

    ...но жени - председателки на ЕП са направо смъртоносни за континента.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи