Правната комисия в НС отхвърли референдума на "Възраждане" за запазване на лева

Правната комисия в НС отхвърли референдума на "Възраждане" за запазване на лева

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Правната комисия отхвърли предложението за провеждане на национален референдум с въпрос „Съгласни ли сте българският лев да бъде единствена официална валута в България до 2043 година?“. Против гласуваха от ДПС и ПП-ДБ, в подкрепа провеждането гласуваха от "Възраждане", "БСП за България" и "Има такъв народ", а ГЕРБ-СДС се въздържаха, пише БТА.

Становището на комисията към Народното събрание е, че не следва да се проведе референдум с този въпрос.

Мирослав Иванов от ПП-ДБ заяви по време на дебатите, че след като се произнесе Народното събрание, последната санкционна инстанция е Конституционният съд и той може да прецени дали решението на парламента е правилно.

Лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов отговори, че законът е ясен и категоричен, че когато има повече от 400 хиляди подписа, Народното събрание не преценява, а гласува.

Смиляна Кръстева от "БСП за България" заяви, че нейната парламентарна група ще подкрепи провеждането на референдума в знак на уважение към 470 хиляди българи, подписали искането, както и по причина "да дадем власт на народа, те да гласуват и вземат това решение, защото колкото повече референдуми провеждаме, толкова по-добре".

Гроздан Караджов от "Има такъв народ" каза, че личното му мнение е, че колкото по-скоро влезем в еврозоната, толкова по-добре е за България, но народът трябва да се учи от последствията от решенията, които взима.

От ГЕРБ-СДС и ДПС не изразиха позиция по време на дебатите.

Източник: "24 часа", dnes.dir.bg

 

 

 

 

Коментари

  • При този брой подписи

    05 Юли 2023 22:04ч.

    комисията следва да обсъжда въпроса "КОГА", а не "ДАЛИ"!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Становището на комисията към Народното събрание е, че не следва да се проведе референдум с този въпрос.

    05 Юли 2023 22:44ч.

    Цирк! Партията на мъдреца философ Доган се оказва на акъла на Кикчо, Асеня и ГугЛена. Цирк!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ако не сте разбрали

    05 Юли 2023 23:10ч.

    От 2020 всякакви останки от "демокрация" бяха отменени и живеете в диктатура. Тия палячовци са местните колаборационисти на сатанюгите, Онези които започнаха ДЕПОПУЛАЦИЯТА . Всичко което е по-лошо за населението, от което ще стане по-зле, се налага нагло и арогантно. Всичко по-добро се отхвърля, а ако има някакви законови, демократични и проч. архаични правила, от "старото нормално", просто се прегазват арогантно. Така че от ситуацията изход с добро няма. Само с тояга. Но тъй като палячовците са добре охранявани, а скотонаселението е неспособно на нищо, освен на ракийка, салатка и псувни по форумите - значи изобщо няма изход. Присъствате на изчезването на българите като народ, сега и в реално време.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • В ЕС и НАТО също ни натикаха насила, без референдум

    05 Юли 2023 23:34ч.

    Властта е антинародна от десетилетия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Gen Gurko

    05 Юли 2023 23:40ч.

    Името с което са се накичили тези предатели е Движение за права и свободи, а гласуваха против основната свобода на народа-да бъде питан поне за едно касаещо го нещо и да си каже свободно мнението. Мръсници лицемерни!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • tri_chal

    05 Юли 2023 23:48ч.

    За останките от демокрацията и диктатурата според мен сте абсолютно прав. Но това, което може да направи Българина в последния момент, никой не е в състояние да го направи. Така че за сега има шанс! П.П. Псувните и клетвите( а и думите) съшо имат значение.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Просто искат да оставят изгорена земя на руснаците. Според мен от съвсем самото начало е ясно, че т.нар. Запад няма да може да задържи дълго Източна Европа изобщо и България в частност.

    05 Юли 2023 23:53ч.

    Нищо ново под слънцето. Просто териториите се ограбваха по всеки начин и сега ще се изгорят тотално за сдаването на Русия

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • При този брой подписи, кайш

    06 Юли 2023 0:07ч.

    Ми те са на "Възраждане" и не може да са валидни. Ето и заглавието твърди, че референдумът е на "Възраждане". Дори само за този незаконен референдум "Възраждане" трябва да бъде забранена.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "Незаконен референдум"

    06 Юли 2023 0:16ч.

    ми е много любим оксиморон.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Просто искат да оставят изгорена земя на руснаците.

    06 Юли 2023 11:02ч.

    Абсурд. Територията е ценна за тях, те не се готвят да бягат , а да я укрепват като форпост. Конфликтната граница както виждате е 500 км североизточно от нас. Освен това Русия нито е достатъчно силна, нито достатъчно активна в направление на Балканите. Мисля че в Кремъл отдавна са ни отписали...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Име

    05 Юли 2023 22:05ч.

    Защо? Какви са аргументите?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • брей яростна съпротива

    05 Юли 2023 22:09ч.

    На продажниците срещу народа

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • nan

    05 Юли 2023 22:10ч.

    очаквано

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Johnny

    05 Юли 2023 22:10ч.

    Тях никой не ги пита. По закон трябва да се гласува, ако ще да е някакъв абсурден въпрос. Щом има подписи.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Коментар

    05 Юли 2023 22:11ч.

    Американските шпиони са превзели властта от българите! Това е положението! Докато не бъде изгонен от България американския диктатор кенет мертен - България е под дъното и е зависима от сатаната сащ!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • nan

    05 Юли 2023 22:11ч.

    не се сещам в най-новата ни история да ни е "управлявала" по-голяма измет

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • И аз също

    06 Юли 2023 11:08ч.

    Дори управленията вкарали ни в национални катастрофи - 1913-1918 , после Богдан Филов и до 1944 , въпреки престъпните си резултати, са били движени от някакви патриотични мотиви. Погрешни, фатални за народа, но патриотични. Имали са своя убеденост че вършат полезни неща за България... Докато днешните лизачи на САЩ са абсолютното зло. Те осъзнават собствената си продажност, собствената си вреда за България. Въпреки това извършват вредната си дейност - престъпници.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • АААААААААА

    05 Юли 2023 22:14ч.

    Ето как чрез решението на малцина (в този случай са американските представители/шпиони от правната комисия) се потъпква волята на мнозина - гласували са български граждани! А уж депутатите се заклеха да работят за интересите на България и за интересите на нацията... Очаквам френските бунтове да се пренесат в София, а интересно ще бъде бягството на американския диктатор мертен накъде ще е - към американската база или към пистана и на самолета?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола Z

    05 Юли 2023 22:14ч.

    Аз доколкото знам, това не е предложение, а задължение! Правната комисия да съблюдава законите в страната, а не да решава какво може и какво не може!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Email

    05 Юли 2023 22:16ч.

    На снимката виждам д-р Борислав Цеков, а е седнал по американския управител на БНБ. Трудно ми е да повярвам, че д-р Цеков ще заличи така лесно законно проведен референдум и то от българи при това това е демократично - чрез допитване до суверена! Срамувам се от вас, д-р Цеков!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Те ти комисията

    05 Юли 2023 22:48ч.

    https://parliament.bg/bg/parliamentarycommittees/3202 Цеков не е там.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Р.Р.

    05 Юли 2023 22:17ч.

    Референдумът не е само на "Възраждане". Събирането на подписите за него започна от граждански организации, а "Възраждане" се включи малко след това. Ако не мине в пленарна зала, предстои сезиране на КС. Президентът също трябва да се произнесе. Ако опитите за саботиране на референдума продължат, предвиждам куджа булгар патаклама...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Трябва да се запишат и съхранят имената на гласувалите срещу референдума/сещу волята на народа

    05 Юли 2023 22:18ч.

    Така ще улесним събирането на доказателства за Втори Народен Съд и изпращането на тези антибългарски политици на подходящото место. Да не забравяме, че Първия Народен съд изпрати няколко стотин депутати, менистри и пр. на Оня свят...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • За кого работи правителството?

    05 Юли 2023 22:20ч.

    Ха ха ха . ГеРБ никога няма да подкрепят тази българска инициатива. Защото твърдо следват германския интерес. Иначе няма да са партия. Ханс Зайдел и Конрад Аденауер не са си похарчили парите на вятъра. Демокрация а ? Глупости за наивници. Допуснат ли референдум - падат от власт. Впримчването на народа останал все още на тази територия в евроярема трябва да се изпълни на всяка цена. Същото, както и с членството в НАТО и ЕС. Референдум е недопустим. Това са т-н. евроценности.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Страх

    05 Юли 2023 22:21ч.

    ЕС се разпада,въпрос на време е .Да приемеш еврото сега е равносилно да си купиш фабрика на 8 Септември 1944 г. Разликата е в това,че и правнуците ни ще плащат заради тези буклуци,които ни управляват сега.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • самозабравили се нефелници

    05 Юли 2023 22:27ч.

    Странен и необясним парадокс творят непрекъснато бълг.депутати. Уж са народни представители, а не искат да чуят волята на народа и изобщо не се съобразяват, напротив, мачкат го и се гаврят с него. Трябва ли да получават необосновано високите си заплати и бонуси, актуализиращи се по 4 пъти годишно плащани от суверена, след като не работят за неговото благо, а за собствено и чужди интереси? Крайно време е да наричаме тези нефелни, но алчни и корумпирани твари бизнес представители, а НС клуб по интереси!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • д-р Гилотен

    05 Юли 2023 22:28ч.

    След като Народното събрание не желае да спазва законите на страната, то трябва да бъде уволнено на мига, а всеки народен представител подстрекавал към неспазване на закона да бъде подведен под съдебна отговорност.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Куци Коньов веднага да обясни

    05 Юли 2023 22:30ч.

    защо днес, ПЪРВА СРЯДА НА МЕСЕЦА, когато ОПОЗИЦИЯТА ОПРЕДЕЛЯ ДНЕВНИЯ РЕД В ПЛЕНАРНА ЗАЛА, въпросът за провеждане на Референдума не беше вкаран в пленарна зала на НС като т.1 в дневния ред, а Възраждане клекна да го прецакат в някаква комисия! Затова ли събирахме подписи, за да се гаврят с народа? ДЕ ГО кОСТАДИНОВ!?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • медиен експерт

    05 Юли 2023 22:39ч.

    Точката е включена на заседанието в петък. Опозицията има право да включи точка първата седмица на всеки месец.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тъпанът за булката преди сватбата, честна ли е:

    05 Юли 2023 22:57ч.

    "Там кат' идем ще видим! Там кат' идем ще видим!" Кларинетът след сватбата: "Булката излезна нечестна! Булката излезна нечестна!" Цигулката: "Тюх, язък! Тюх, язък!" Тъпанът: "Бум-така в пу$ака! Бум-така в пу$сака!"

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Куци Коньов

    05 Юли 2023 23:46ч.

    Официална позиция на г-н Коньов (аз) до анонимния господин, който непрекъснато си сменя "името": 1. Куци Коньов не е адвокат на Костадинов, нито негов бесен фен. 2. Въпросът за провеждане на Референдума ще се гледа в петък. 3. НС не е крайна инстанция. Има КС. 4. Ето позицията на Костадинов: https://www.facebook.com/kostadin.eu/videos/573161431429139/ 5. От десетилетия в НС и МС е пълно с престъпници, та саботажа на коалицийката Кирчо-Ристьо-Боко-Шиши не е изненада. Развръзката тепърва предстои.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Коньов,

    06 Юли 2023 0:14ч.

    "Там кат' идем ще видим! Там кат' идем ще видим!" ....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • читател

    05 Юли 2023 22:37ч.

    Костадинов: https://www.facebook.com/kostadin.eu/videos/573161431429139

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Напиши

    05 Юли 2023 22:38ч.

    Кога е датата за започване на стачни действия за отстраняване на американското правителство?! Или да поканим "емисари" от франция, за да ни покажат как се протестира?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "емисари" от франция

    06 Юли 2023 11:14ч.

    Още ли не сте наясно, че погромите във Франция ги организираха именно службите на САЩ и Сорос ? Каните САЩ да бутат собственото си управление ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Гост

    05 Юли 2023 22:39ч.

    Пет човека или колкото са там начело с чудото на юриспруденцията Стоев задраскали признатите подписи на 470 000 българи. Демокрация та дрънка.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • жорката

    05 Юли 2023 22:41ч.

    Както беше споменал наскоро бившия конституционен съдия проф. Киров: Парламентът е единствения орган в държавата, който може да не спази закона и от това да не последва нищо.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Може да последва

    05 Юли 2023 23:00ч.

    това, което последва във Франция след преднамереното убийство на 17-годишния алжирец.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Шъ последва зер

    06 Юли 2023 0:03ч.

    Колкото последва, когато ни вкараха в натото и ес без никакви референдуми. На юруш, като овце.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Айде стига глупости, кафа !

    06 Юли 2023 11:18ч.

    17-годишният не е алжирец , а френски гражданин с марокано-алжирски корени. Не е убит преднамерено, а при отказ да изпълне полицейско разпореждане. Имал е близо двадесет предшестващи ареста, криминал. С какво плашите българите ? С безредици организирани сред малцинствата ? Айде стига тъпотии.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • медиен експерт

    05 Юли 2023 22:41ч.

    Не е зле правната комисия да се преименува на кривдната комисия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ...

    05 Юли 2023 22:43ч.

    Ти да видиш. За парламент гласували 500 хил. и той законен. За референдум гласували 600 хил. и тези с 100 хил. по-малък вот го обявяват за незаконен, само защото са първи по време.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • северомакедонец

    05 Юли 2023 22:45ч.

    СПОЙЛЕРЪТ ВЪЗРАЖДАНЕ ОРГАНИЗИРА РЕФЕРЕНДУМ С НЕФЕЛЕН ВЪПРОС, ТАКА ЧЕ И ДА ИМА РЕФЕРЕНДУМ ДА НЕ МИНЕ.... КОСТЯ ИЛИ Е БЕЗКРАЙНО ТЪП ИЛИ Е СИЛНО ПРОДАЖЕН АТЛАНТИЧЕСКИ ИЛИ ГЕРБАДЖИЙСКИ АГЕНТ. КАКВОТО И ДА ПРИКАЗВА,ТОЙ НА ПРАКТИКА ПРОВАЛИ СЪПРОТИВАТА СРЕЩУ ЕВРОТО. Совите не са това което са...И РАДЕВ Е СЪЩАТА СТОКА...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • игри на тронове

    05 Юли 2023 23:03ч.

    Стига вика и ти. Само македата днес ни липсват за да ни е съвършен деня

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мария...

    06 Юли 2023 2:47ч.

    игри на тронове, тоя е най-обикновен трол с тъпа опорка

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Hchcjchchcb

    05 Юли 2023 22:46ч.

    Сега всички подписали се, на протест!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Някой знае ли нещо за организиран протест?

    06 Юли 2023 1:19ч.

    Ако нищо не бъде организирано така или иначе в петък трябва да сме пред парламента!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Отвратен

    05 Юли 2023 22:50ч.

    Пасмина предатели, които ненавиждат народа и не се интересуват от неговото мнение.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Странно

    05 Юли 2023 22:55ч.

    Защо го спират на ниво комисия, като законово може да влезе директно на гласуване?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Отивам до банкомата

    05 Юли 2023 22:57ч.

    Да изтегля някой друг лев, да платя тук там кеш и да си оставя една банкнота за спомен за покойника.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Маймуната Дарвин

    05 Юли 2023 23:13ч.

    Доживяхме ! Честито да ни е ! България вече премина в етапа на ЗАВЪРШЕНА, ЗРЯЛА ДЕМОКРАЦИЯ ! Демокрация в която демоса никой не го базаря, защото е кофти матрял. Камо ли пък да го пита при условие, че Нотабилите ни са ни толкоз всезнаещи ! Ваксинирани с бустерни дози самовлюбени, самозабравили се Горделивци !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Циганин

    05 Юли 2023 23:16ч.

    Негласувалите победиха чрез ДБ ПП ДПС ГЕРБ.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • гласувал за кебапчета и бира

    05 Юли 2023 23:47ч.

    Стига бе, мангал!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • България изчезва като етнонационално понятие и държавнотворчески народ

    06 Юли 2023 0:57ч.

    Циганин 05 Юли 2023 20:16ч. , когато самият политически процес се превърне в антинароден, всяко продължаване на маскарада с политическите инициативи и представителства на институциите само ще работи срещу народа ни. Показва ти се нагледно, че живеем в условията на маскарадна демокрация, което е друго име на откритата диктатура на колониалните назначенци. Защото виждаме как една благородна инициатива за законен референдум относно съдбоносно за нацията ни политическо решение (запазване на лева и противопоставяне на автоматично двойно обедняване) веднага бива обръщана срещу самата нея и стеснява възможностите ни за противодействие срещу тая чума, с която ни карат доброволно да се заразим, фактически легитимирайки погребването на държавата и името й посредством ликвидирането на един от тотемистичните й символи, какъвто е валутата ЛЕВ.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • отдавна негласуващ, защото няма смисъл

    06 Юли 2023 1:02ч.

    Тоя ци.... е голям гявол - уж се прави на наш, а фактически работи за сатаната - разделя царството ни срещу самото себе си.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Невероятно тъпи и алчни! И страхливи!

    05 Юли 2023 23:20ч.

    Да са ......!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • !!!!

    05 Юли 2023 23:22ч.

    Принципно съм за еврото, но да се подценява желанието на 600 000 човека за референдум означава, че този парламент твърдо ни води към фашизъм.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Еврото е още един хомот над обикновения народ

    06 Юли 2023 0:42ч.

    Надявам се, да промените принципа си.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Извън зоната

    06 Юли 2023 11:25ч.

    Шведи, датчани, поляци, чехи, унгарци, румънци ... всички пасат трева ! Никой от тях не разбира колко е хубаво в Еврозоната , и не щат , и не щат да влизат !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • софиянец

    05 Юли 2023 23:23ч.

    не съм чел, но доколкото четох предварите;но - троеморският синергетик е на панагара, това едни, ама утре щв чета дали КС трябва да се произнесе в рамките (техните рамко, т.е. поне 1,5 години) кога влиза в сила и рочием не съм юрист - колегите да споеделят. Независимо от предпочитанията, някой да се птоизнесе професионлано, за или против, въпреки, че ако си юрист и си против Рефендум - е знаете, нямам дум.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Eisblock

    05 Юли 2023 23:30ч.

    Решението за €-то не се взема в София, а във върха на брюкселската Пирамида. На нея 'и трябва някаква видимост на "единство" за да се доизнасили Европа и се превърне в квази държавна единица - в същност на Жертва в търбуха Молоха на Войната - ТСВ. Приемането на редица декрети в ЕС и по-специално, за задължително влизане на Еврото в България, не е било гласувано никъде, но сега се налага с драстични, насилнически действия, с "решение" на някаква си комисия пряко Закона. И естествено Брюксел сипва бензин в кладата за ликвидация на Лева. Подобен пример е насилието при налагането на извратеняшките попълзновения на световният паразит и консорти под булото на Истанбулската конвенция. Надеждата е, че последната инстанция - Конституционният съд в този нов, съдбовен казус, ще има смелостта отново да отсъди по ЗАКОН. Но дори и това, така ми се струва, няма да възпре побеснялата Стампада в угода на унуйТО и крайните цели на основното събитие: - Сблъсъка Запад-Изток. Да я Има ли Цивилизацията или да я Няма.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • софиянец

    06 Юли 2023 1:23ч.

    КС май няма думаа,поне спрямо истабулската се каза, че еп и ек ни го налагат, добре, че имаМаджари и тов. Орбан, барем окажат съпротива, нашите уличниженски кучета на къс повод във фашингтон и бръселс не броя.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мандалото хлопна

    05 Юли 2023 23:40ч.

    И какво ще им направите на "управляващите"? Ще се съберат стотина души и ще врякат някъде срещу някого? След като не ги разгонихте овреме, сега е късно. Ще си правят каквото си искат и каквото им поръча губернаторът на козяк.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Иван

    05 Юли 2023 23:47ч.

    30 секунди по Нова тв, да гледаме на някаква простакеса цирковете. Толкова струват 600 000 подписа. Това е цената за овцата. Показаха и дружно мястото. България се управлява от Америка, през Англия и Германия , чрез мутрите още от зората на 90 те. Който гъкне умира

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Езикът Ватан

    05 Юли 2023 23:53ч.

    Тия не знаят какво е проклятието на прецакания българин, когато директно му бръкнеш в джоба и извадиш, за да пълниш бездънните джобове на международния ционистки кагал - всичко ще бъде пометено и камък върху камък няма да остане от уродливата им западна цивилизация. Българинът е древен и корав елемент - и който в тия вече очевидни последни времена на Откровението е дръзнал да му прави на инат, без изключение ще се разпадне на съставни елементи и чаркове, без възможност за нова събраност.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • tri_chal

    06 Юли 2023 0:44ч.

    От вашите уста- в Божите уши!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • демокрация бате

    06 Юли 2023 0:14ч.

    Брюксел разрешава, но само ако е в техен интерес. България няма интерес от приемане на еврото, но ЕЦБ има интерес от вземане на българския златен резерв. Ние сме поданици на брюкселската империя. Свобода - през крив макарон.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Хора, нека да се надигнем

    06 Юли 2023 0:29ч.

    След като правната комисия на НЕнародното събрание е взела това абсурдно решение, то тогава всички подписали се хора, т.е около 400 000 и отгоре следва да отидем и лично да потърсим сметка от НЕнародното събрание защо ни пренебрегва. Представете си всичките нас над 400 000 души на пл. Народно събрание и как ще гледат шушумигите отвътре. Гледката ще бъде повече от прекрасна. Разберете хора, силата е в нас, всичко зависи от нас, хората милеещи за нашата мила Родина! А, тя ни е само една!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • АХА

    06 Юли 2023 0:33ч.

    Властта се страхува от народа, следователно властта не представлява народа, следователно не е демократична, за каквато се представя. Следователно трябва да бъде сменена и вече няма значение как точно…

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • tri_chal

    06 Юли 2023 0:40ч.

    Това е последна възможност за запазване на някаква Независимост и Суверенитет. След това ще бъде прекалено късно и прекалено трудно. Да спрем майкопродавците-винаги съм се чудил как може да има такива малоумници, за които независимост и суверенитет да не значат нищо. А тези, които умишлено ни продават независимостта и суверенитета трябва да са готови да си платят цената, когато ще им бъде потърсена Отговорност!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • реквием

    06 Юли 2023 0:45ч.

    Позволят ли си да ни тикнат в адски токсичната еврозона, което си е баш финансов концлагер, следващата им закономерна стъпка ще бъде да ни изпратят на война срещу руските ни кръвни братя из степите на Украйна. И двете решения са достатъчно абсурдни и показват само едно: политическата власт има враждебно отношение към народа си, демокрацията у нас е не само фарс, но и абсурд, защото самите демократични представителства се отказват от символа на суверенитета при една демокрация.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Върховенството на закона....

    06 Юли 2023 0:42ч.

    Правната комисия на НС потъпква основния закон.. Тия, ако искат могат и въздуха да направат платен, съвсем законно..Пак по същиа начин.. Да ви е честита Демокрацията..

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • pepita

    06 Юли 2023 1:04ч.

    Ще ни е честита,когато и ако се преборим за нея! Иначе1984!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Въх,

    06 Юли 2023 16:30ч.

    вие още вярвате, че е постижима ли? Това предполага, че сте бивша комунистка, от вярващите..

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ПРАВИТЕЛСТВОТО на посолството на САЩ и анибългарското НС - ОМРАЗНИ НА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД

    06 Юли 2023 1:08ч.

    Нека да видим съотношението на силите в Правна комисия. Членове =23. Гласували "ЗА" провеждане на ЗАДЪЛЖИТЕЛНИЯ РЕФЕРЕНДУМ = 7. Всички от Възраждане = 4; Всички от БСП =2; Всички от ИТН =1. Гласували "ПРОТИВ" провеждане на ЗАДЪЛЖИТЕЛНИЯ РЕФЕРЕНДУМ = 9. Всички от ПП-ДБ = 6; Всички от ДПС = 3. Гласували като курви "ВЪЗДЪРЖАЛИ СЕ" от провеждане на ЗАДЪЛЖИТЕЛНИЯ РЕФЕРЕНДУМ, което е равностойно на "ПРОТИВ" = 7 от ГЕРБ-СДС.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ДПС

    06 Юли 2023 1:19ч.

    След като ГЕРБ се въздържаха, против провеждането на референдума гласуваха: Стою Стоев (ППДБ), Бойко Рашев (ППДБ), Людмила Илиева (ППДБ), Мирослав Иванов (ППДБ), Надежда Йорданова (ППДБ), Хамид Хамид (ДПС), Ертен Анисова (ДПС),Гюнер Ахмед (ДПС). Без гласовете на ДПС, резултатът щеше да бъде 7 на 5 в полза на референдума. По този начин ДПС се саморазобличиха, че не са никакво движение за права и свободи, а са етническа противоконституционна партия, след като не зачитат правото на провеждане на референдуми.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • подписка за референдум за забрана на дпс

    06 Юли 2023 11:56ч.

    е навременно по всяко време. Закриване на Посолството на ФАЩ в Р.България също е тема за референдум.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • БПФ

    06 Юли 2023 1:23ч.

    КОНСТИТУЦИЯ НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ: Чл 1 (2) Цялата държавна власт произтича от народа. Тя се осъществява от него непосредствено и чрез органите, предвидени в тази Конституция. Очевидно българският народ вече няма думата в собствената си държава !!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рис

    06 Юли 2023 4:34ч.

    И още: чл 1 (3) Никоя част от народа, политическа партия или друга организация, държавна институция или отделна личност не може да си присвоява осъществяването на народния суверенитет.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Алексий Слав

    06 Юли 2023 1:41ч.

    До тези, които гласуваха против предложението за референдума (не ме интересува коя партия го организира): виждам ви като на. Магнитно резонансна снимка (MRI) знам мотивите ви, и с това поведение няма да получите награда от господарите си. Вие сте боклука на нацията.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Алексий Слав

    06 Юли 2023 1:53ч.

    До тези, които гласуваха против предложението за референдума: Защо нямате достойнството да застанете и да убедите хората да тръгнат след вас и да гласуват ЗА ευρο? Защото вие презирате народа си и смятате хората за простаци. BTW, аз искам еврото да е наша валута, но искам това да е решено на референдум. Но вие сте тъпи, прости боклуци, и за това сте против. Вие сте измет.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • На стара коза яре

    06 Юли 2023 1:48ч.

    Честита Ви демокрация. Не само че колонията е разсипана икономически, демографски ами и скоро ще има нощни арести, пребити опозиционери, изчезнали хора.Прочетете историята на протекторатите на американците по светът (най показателни са южна Америка и южна Азия).Тотален терор и бедност навсякъде, американски компании за които работят робите.Дори днес в компании като Амазон без значение къде са,робът се изсмуква до край.Мръсна гадна колония!Мръсен гаден "елит" за който най достойното положение е легналото на 2 метра под земята.Дори обкръжението на "бореца" Радев е мафиотско! Юмручен Радев, тримореца.Боклук.Дори семейство като хората няма.Разведен.Това пример ли е?Коконата му само магазини и дай.Пълни отрепки. Не мърдам от жълтите павета и изобщо не знаят окаяното положение на стадото.А и що да го знаят.Те презират стадото! Мръсна гадна колония!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ани

    06 Юли 2023 2:14ч.

    Референндум трябва да има. Този референдум е с въпрос: Искате ли да бъде въведено еврото ? Възможните отговори са да и не. Явно, за да се забрани има страх от властващите, че повечето хора ще с за запазване на лева. Няма друго обяснение. За НАТО не ни питаха, За ЕС не ни питаха. Явно управленията стават все по-арогантни и нагли и по никой начин не се интересуват от хората. Просто им се надсмиват.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Леля

    06 Юли 2023 3:11ч.

    Въпросът е дали искаме да се отложи приемането с 20 години, не дали искаме или не искаме еврото, защото този въпрос вече сме го уредили в международен договор. Не сме уредили само евентуалната дата на приемането и това дава възможност да се проведе референдум.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • логото

    06 Юли 2023 12:08ч.

    Не разпространявайте заблуди. Няма вечни договори, нищо не сме уреждали, особено пък ние като народ, защото нещата се променят и има решения, които политиците не могат да вземат самостоятелно - трябва да си каже думата народът.. Няма вечен брак, живеем все пак в светско общество. Така е и с останалите договори. Друг е въпросът, че едни румънци, чехи, датчани и др., които не бързат да им приемат токсичното евро, явно са по-привилегировани от нас.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Много жалко, отчайващо

    06 Юли 2023 3:00ч.

    Президентът ако не си влезе в ролята, нещата са ясни. Всички ще са маскари.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Леля

    06 Юли 2023 3:09ч.

    Ся, първо, този въпрос въобще не е за обсъждане в комисия, тия каиши нямат такива правомощия. След като са се подписали над 400 000 души и въпросът КОГА не е уреден в международен договор, НС просто приема решение за провеждане на референдум. Не им се поставя въпросът - искате ли или не искате. Даже според мен трябва въобще да отпадне условието да минава през НС.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • просто разсъждавам

    06 Юли 2023 5:32ч.

    Чл. 76, ал. 2 в Глава Трета. Народно събрание от Конституцията гласи: „ На първото заседание народните представители полагат следната клетва: „Заклевам се в името на Република България да спазвам Конституцията и законите на страната и във всичките си действия да се ръководя от интересите на народа. Заклех се.“ Просто разсъждавам за депутатите, които систематично нарушават клетвата и работят против интересите на народа, който ги е избрал. На източния фронт нещата се обърнаха необратимо / тафтологията е съзнателна / казват експерти. Арсеналите на НАТО са празни казва Столтенберг. Ако руската армия тръгне на запад трудно някой ще я спре , казват други експерти. Ако и мате разум, Не ви ли минава през ума, че можете да имате съдбата на един други депутати , които правеха същото мисейки че са ненаказуеми. Приемане на еврото, като преди това противозаконно сте отхвърлили искане за референдум , няма да ви се размине, хич не си го и помисляйте. Не ви лие страх от народа, не си ли задавате въпроса докога ще ви търпи . И кога чашата ще пролее. Ако нямате разум имате ли поне животински инстинкт за самосъхранение . Четете история, че изглеждане много необразовани и Бягайте докато още може, че ще дойде момент , в който не може да се бяга. Бягайте , че не изглеждате големи смелчаги .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ани

    06 Юли 2023 9:50ч.

    Съгласни ли сте българският лев да бъде единствена официална валута в България до 2043 година?“. -

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • медиен експерт

    06 Юли 2023 9:52ч.

    Съгласни сме БЪЛГАРСКИЯТ ЛЕВ да бъде единствената валута до 3043 година.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Столтенберг

    06 Юли 2023 10:20ч.

    И не само в България, но и в познатата вселена.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Джак

    06 Юли 2023 10:27ч.

    Възраждане не трябва да се предава, а да предприеме всички необходими действия, които ще осигурят провеждането на референдума. Всъщност референдумът ще бъде тест и за президента. Ако той откаже да го насрочи, ще стане напълно ясно, че е обикновено кученце, водено на каишка от посолствоТО. Тогава сбогом рейтинг и нов поритически формат.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Юдомасон

    06 Юли 2023 10:29ч.

    Президентът е от нашите и играе по сценарий, получи светлината в ложа "Слънце" при Гергов.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • лъжат за поето задължение за фиксирана дата, и още повече лъжат, че това не е адско ограбване

    06 Юли 2023 12:00ч.

    То ако приемането на чуждата им болна валута беше нещо хубаво, нямаше една кохорта доказани идиоти и продажници да бързат да ни сложат на шиите този ярем, при това без референдум. Никой не се доверява на мутри и мафия - техните "благодеяния" са най-прекият път към унижението и ограбването. Видите ли такова нещо, бягайте или се вдигайте на бунт всички до един.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • кат Русия няма втора

    06 Юли 2023 12:06ч.

    Не се отчайвай, български народе, най-голямата държава с най-силната войска, пак ще ни освободи. Правдата е на нейна страна. Почнало се е. Врагът ни нека се страхува! Обединение на славяните, погром за запада.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • баба мара

    06 Юли 2023 12:25ч.

    в щвеицария за всичко се пита народът а при нас едни никаквици ще ни лишават от правото на избор затова трябва нови избори сега виждате какво сте пратили в нс

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • демокрацията е УТОПИЯ

    06 Юли 2023 13:19ч.

    Малко късно ни светна, че демокрацията е УТОПИЯ! Никога не я е имало и НЯМА да я има! Ритнеш ли закона, ще си разиграваш коня!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи