Правителството оцеля, със 155 гласа вотът бе отхвърлен

Правителството оцеля, със 155 гласа вотът бе отхвърлен

Депутатите гласуваха отново по внесения втори вот на недоверие към кабинета "Денков“, който е за "несправяне в сферата на националната сигурност и отбраната".

При гласуването не се събраха 121 гласа, за да падпе правителството.

Срещу вота на недоверие гласуваха групите на ГЕРБ, "Продължаваме промяната - Демократична България" и ДПС.

Те събраха общо 155 гласа "против".

Вотът на недоверие получи 71 гласа "за" от групите на "Възраждане", "Има такъв народ", БСП и един депутат от ГЕРБ.

Депутатите днес прегласуваха решението, след като миналата седмица то бе отхвърлено веднъж, но от парламентарната група на БСП поискаха повторно гласуване.

При първото подкрепа за правителството дойде само от групата на "Продължаваме промяната - Демократична България", тъй като преди това ГЕРБ и ДПС демонстративно напуснаха пленарната зала. Така, вотът на недоверие събра 66 гласа "за", които въпреки че бяха повече от гласовете "против", не са достатъчни, за да бъде прието решението.

При повторното гласуване опозицията реши да бойкотира заседанието като не се регистрира при проверката на кворума и се наложи заседанието да бъде прекратено. На следващия ден ситуацията се повтори - партньорите на "Продължаваме промяната - Демократична България" във властта - ГЕРБ и ДПС, и опозиционните партии "Възраждане" и "Има такъв народ" отказаха да се регистрират за пленарното заседание и така го провалиха.

Вотът беше внесен за лошо управление в сектор отбрана и сигурност от "БСП за България" с подписите на Възраждане и ИТН.

В края на миналата седмица, след разговори между управляващите партньори и ДПС се стигна до споразумение за дерогацията и бюджета. 

По-късно от ГЕРБ-СДС и ДПС, след среща със съпредседателя на "Продължаваме промяната“ и финансов министър Асен Василев, заявиха, че тази сряда ще се регистрират и ще покажат единство на евроатлантическото мнозинство.

От БСП призоваха вчера всички, включително ГЕРБ-СДС и "Продължаваме промяната - Демократична България“, да подкрепят вота на недоверие, да се приключва със "сглобката“ и да се нормализира ситуацията.

Депутатите продължават работа по седмична си програма. Днес ще има извънредно заседание на комисията по вътрешна сигурност и обществен ред.

В проекта за работа на парламента тази седмица е и ратификация на споразумение за безвъзмездно предоставяне на бронирана транспортна техника на Украйна, която комисията по отбрана одобри вчера.

Със споразумението България ще предостави на Украйна бронирана транспортна техника с наличното към нея въоръжение, както и резервни части за обслужването ѝ, с отпаднала необходимост за нуждите на Министерството на вътрешните работи. 

Първото четене на промени в Закона за тютюна, тютюневите и свързаните с тях изделия също е включено в проектопрограмата.

 

 

Коментари

  • malart

    22 Ное 2023 9:48ч.

    Магнитски пази сглобката

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • поглед

    22 Ное 2023 10:13ч.

    Шайката от бившата БКП -партийци са като италианската МАФИЯ. Не се заблуждавайте че са почтенни БЪЛГАРИ.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кубрат

    22 Ное 2023 13:32ч.

    Няма смисъл от този цирк наречен гласуване. Сглобкаджиите са мнозинство така , че каквото са решили ще стане. Смисъл има да не спим , а да станем от удобните си дивани и да ги изметем. Иначе нищо няма да се промени ! Така можем да си драскаме по форумите още 500 години .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Георги

    22 Ное 2023 9:51ч.

    Шмекера Копейкин и подопечната му група гласува "ЗА", знаейки много добре, че вота няма да мине. Когато има, обаче реален казус, например да подкрепи Ваня Григорова на първи тур си измисля "имаме сериозен кандидат", а на балотажа, където няма никакво оправдание си трае като пръдня в гащи и си ги измисля "медиите много и помагали и прочие несмаслени лъжи". Пуснете си видеото от лятото (има го в You Tube) как с гласовете на Израждане Пеевски стартира в комисията за конституционни промени. Отначало шикалкави пред екс репортера на "Господарите", после продължава с несмаслени лъжи. Не му вярвайте на това момче! Аз не само снех доверието си от него, но ще разубедя поне 50 човека. Имам норма!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Любопитен

    22 Ное 2023 9:53ч.

    Да, аз също го усетих наскоро! Сменям пистата с някой друг!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • И не си само ти!

    22 Ное 2023 10:00ч.

    Тихата подкрепа за еЛГеБеТетата ме отврати! По места нещата са още по лоши! Много бързо започнаха бакалските сметки, Сидеров се държа близо 10г. Загубиха доверието ми!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Виктор

    22 Ное 2023 10:11ч.

    Опозиция на опозицията, тука май мирише на активно мероприятие на Галя и нейните тролове?! Сигурно се имаш за много хитър, даже и за нормата си си признал, кажи както си тръгнал колко ти плащат да защитаваш евроатлантическите ценности... Щом ви харесва Дидо Дебелия и Пеперастите, гербаджийското ОПГ, значи сте много европейски човек, подъл по Макиавели, и хлъзгав омазан с вазелин! Ходи си бий бустерите и не го мисли Коцето, мисли себе си защото няма никакво бъдеще за теб...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бай Петко на Кирча

    22 Ное 2023 10:17ч.

    Така са си подредили къщичката, че никой случаен не може да се добере до нея. Така че Терминал 2. Няма да има оправия за следващите поне 1-2 поколения.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • И СОРОС НАДНИЧА ОТВСЯКЪДЕ

    22 Ное 2023 11:13ч.

    Все повече ВЪЗРАЖДАНЕ, създадена от соросоида Врабевски и мутрата Борисов патерица на ГЕРБ показва същността си. Докато накрая останат само освидетелствани дебили да я подкрепят. Съвсем умишлено КК си подбира членове на партията и насочва посланията си към електорат, който не блести с особено критично мислене и въобще мислене. Тук-таме се лъжат и по някои наивници, вярващи, че поредният проект е по-малкото зло.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Костя от години е на директен телефонен инструктаж с Банкя.

    22 Ное 2023 11:15ч.

    Парламентарната група на Костадинов дължи обяснение на избирателите си и сега трябва да отговори на този въпрос: защо предложи и наложи в НС законопроект (желан от ДПС и ГЕРБ) за разделяне на Националната следствена служба от Прокуратурата, който в правно отношение е порочен, а в политически план поражда съмнения за зависимости? Поради което Румен Радев му наложи вето. И не станаха ли твърде много грешните стъпки на възрожденските депутати в последните 10 дни? До момента те са точно пет. Първо, вкупом не гласуваха за членството на Пеевски в Комисията за конституционните промени, така свалиха кворума и това позволи той да влезе в комисията. Второ, не се присъединиха към БСП и ИТН, които бойкотираха създаването на комисията за имунитетите. Ролята й е до болка прозрачна – да оневини тримата депутати, чиито имунитети се искат от главния прокурор. А тъй като ГЕРБ и ПП-ДБ имат бетонно мнозинство, крайният резултат от работата й е печално предизвестен. Трето, предложиха спорната поправка в Закона за съдебната власт за разделяне на Следствието от Прокуратурата, на която президентът с основание наложи вето. Четвърто, излязоха от залата, когато се гласуваше увеличението на минималната работна заплата и то не се случи. Пето, Костадинов официално иска американския модел за прокуратурата, тоест правосъдният министър да е и главен прокурор. Което в българските условия отваря вратата за израждане на прокуратурата в бухалка на всяка власт.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Георги 22 Ное 2023 9:51ч., ти наистина си идиот

    22 Ное 2023 11:36ч.

    А ако от Възраждане са знаели, че вота ще мине, как щяха да гласуват?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Вашия Копейкин

    22 Ное 2023 12:07ч.

    Да си ходи в Борован.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • baba Pena

    22 Ное 2023 13:30ч.

    Бях разочарована от действията на Костадинов по време на местните избори, реших, че помага на сглобката. Но като гледам тук, че от посолствоТО са активирали всичкия си тролаж да го плюе, стигам до извода, че не съм била права.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Милен

    22 Ное 2023 13:35ч.

    Терминал две и накъде ? В Европа е същата кочина с авторитарното си джендърско управление.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Петър

    22 Ное 2023 13:45ч.

    Възраждане загуби половината си избиратели , в това число мен и всички мои познати повярвали на пишман възрожденците. И това ще покажат следващите избори . По този начин гарантират ниска избирателна активност , за която реват неистово и изтъкват като причина за неуспеха си

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Георги на б. Пена

    22 Ное 2023 14:08ч.

    Лошото е, че не съм трол, а КК излезе поредната патерица.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • до Георги

    22 Ное 2023 14:10ч.

    Ако наистина беше привърженик на Възраждане, щеше много добре да разбираш, защо нямаше как да подкрепят Ваня Григорова. Достатъчна е само подкрепата и за гей-парада и ковид-ваксинацията. Веднага става ясно, че тя е системен играч, на който му е забранено да преминава определени граници. Аз лично щях да съм силно разочарован от Възраждане ако я бяха подкрепили.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ало, ало

    22 Ное 2023 15:16ч.

    Разберете го веднъж завинаги! ПеПейкин е БРАТски проект! Не е на Галя. МИ-6.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Веска

    22 Ное 2023 9:59ч.

    А някой очаквал ли е обратното? На мутрата, демек герб и на дпс им е разрешено единствено да "критикуват", не и да гласуват срещу пепе-дебъ! Това сега не мустафа, която да позволява дори прегръдки.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ина

    22 Ное 2023 10:06ч.

    а борисов искаше оставката на денков, ето това беше начинът да я получи, или пък "опозиционерът" добрев дето става и ляга с "предателствата" на сглобката

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • мда

    22 Ное 2023 10:04ч.

    римската тактика "купуване на елита", така е било по време на съюза ни с хитлеристка германия, всичко за германия, всичко за хитлер, война на САЩ и Англия, които не са забравили и малко да кривнем ще ни го напомнят, това за няколко години да загробиш с дългове страна която е нямала почти никакви дългове, могат само алчни хора

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • >>>

    22 Ное 2023 10:04ч.

    155 гласа бяха достатъчни, агонията и целенасоченото затриване на България да се удължи... Е, щом така ни е писано, така да бъде. Явно това заслужава дремещият БГ-овчи плебс... Много прав е бил П. Славейков с възклицанието си: „Не Народ, а Мърша!... И с това ще свърша.“

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • мда

    22 Ное 2023 10:10ч.

    всъщност си прав, моите съседи бяха луднали по "промяната", всичките отидоха да гласуват, дори децата им, преди това за Слави, когато беше модно, на местните избори вече разочаровани, а преди това президента обвиняваха как си позволявал да ги критикува, завиждал им за харвард и за канада

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • >>>

    22 Ное 2023 13:02ч.

    е, то и аз, първия път гласувах за ПП, просто защото това беше глас срещу ГЕРБ, но от тогава от "Продължи ПОДмяната" много бързо си показаха рогата и слугинажната си същност... Но, не е страшно да се подведеш и да сбъркаш, важното е да не повтаряш грешката!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЗИП

    22 Ное 2023 10:16ч.

    Герберодепесарите са "метреси" на босовете Киро и Асен. :)) Кирчо бе специално споменат от Байдън.Ако Тиквоча и Шиши не слушат Кирчо ще ги наклепа пред Байдън и ше останат без пари голи, кат пушки. Всичко ще трае докат САЩ и Русия се борят на терена на Украйна.Тоест докато не дойдат републиканците.Тоест до 20.01.2025г.... :))

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Фриц Клингенберг

    22 Ное 2023 11:11ч.

    А ако не са републиканците, а руснаците? Ко ша праат и управляващи и опозиция, а?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • тралала

    22 Ное 2023 10:17ч.

    Да попитам тези 155 защитника на яловото правителство защо във всичките си действия не се ръководят от интересите на народа, както са се заклели? Клетвата по Конституцията на Република България е клетвен текст, дефиниран в Конституцията на Република България. Чл. 76, ал. 2 в Глава Трета. Народно събрание от Конституцията гласи: „ На първото заседание народните представители полагат следната клетва: „Заклевам се в името на Република България да спазвам Конституцията и законите на страната и във всичките си действия да се ръководя от интересите на народа. Заклех се.“ “ Клетвата се полага, съгласно чл. 76 от Глава Трета. Народно събрание, чл. 96 от Глава Четвърта. Президент на Републиката и чл. 109 от Глава Пета. Министерски съвет, от следните лица, встъпващи в държавна длъжност: народните представители на Република България (чл. 76), президента и вицепрезидента на Република България (чл. 96) и членовете на Министерския съвет на Република България (чл. 109).[1]

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЗИП

    22 Ное 2023 10:21ч.

    Който не схваща, че единствено Радев и неговата бъдеща партия е алтернатива на ППДБГЕРБДПС значи нищо не вдева. Сглобката може да бъде свалена само от "патриотични евроатлантически позиции" тип Орбан.Костадинов е сложен да изпуска парата, кат Сидеров. По-добър е от него и взима повече гласове.Но не може да надскочи 10-15%...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Цунзуров

    22 Ное 2023 10:27ч.

    Радев няма моралното право да води България, снима се с хора, които рекламират хазарт, около него има съмнителни хора. Аз лично следя развитието на Деян Николов.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Фриц Клингенберг

    22 Ное 2023 11:09ч.

    Възраждане е проект на МИ-6.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЗИП ментето

    22 Ное 2023 12:25ч.

    Истинският ЗИП не беше политически късоглед - румен мустафа радев е агент за влияние на чичо САМ.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • В страната на идиотите

    22 Ное 2023 14:17ч.

    Единствената алтернатива засега са Възраждане!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кандидат за кмет на Дупница подкрепен от Възраждане

    22 Ное 2023 15:21ч.

    Възраждане не са никаква алтернатива!!! Таслаков дето лепи гипсокартон на Албиона ли е алтернатива и на КОЙ и с КАКВО?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • отвратен

    22 Ное 2023 10:44ч.

    Жалки и трагични!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • дяволът се казва путин

    22 Ное 2023 16:50ч.

    Вярно е.Но алтернативата е още по-ужасна.Нов служебен кабинет на мунчо. Затова трябва да се търпят тия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • От БСП призоваха вчера всички да подкрепят вота на недоверие

    22 Ное 2023 11:07ч.

    От БСП призоваха вчера Галя от ПосолствоТО да подкрепят вота на недоверие

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • БОКЛУЦИ!

    22 Ное 2023 11:07ч.

    Каквито "управляващите", такваз и "опозицията"! ПеПейкин подари София на ДС. Нали му е работодател! Пък и водещия му офицер от МИ-6 леко го сръчка.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Вие троловете биете на очи,

    22 Ное 2023 12:05ч.

    като въшка на чело.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ало, ало

    22 Ное 2023 15:22ч.

    Трол ще викаш на този в огледалото!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • дяволът се казва путин

    22 Ное 2023 16:52ч.

    Абсолютно всички тук са тролове.Два вида - нормални и путински.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бойко да престане да говори глупости

    22 Ное 2023 11:33ч.

    Освен ако единият глас от ГЕРБ не е негов.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • дяволът се казва путин

    22 Ное 2023 16:53ч.

    На шефа на герб румен христов е.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Това какво означава за народа

    22 Ное 2023 11:34ч.

    "Надежда всяка оставете".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • OLD

    22 Ное 2023 11:57ч.

    Борисов стана превъплъщение на Иван Костов , но от ъндърграундса ни. С още по-лошо продължение. За Доган още Костов го каза. А Еничарите 2 на Посолството / след тези на Сакса от Лондон/ ще ни довършат. Дано видим скоро краят на тунелът, с появил се лидер от типа на Орбан, Фицо, Моравецки,.... Като примерно Петър Клисаров. Да дочакваме, активно участвайки в смяната на сметта.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • баба мара

    22 Ное 2023 12:09ч.

    естествено че ще оцелее кокалът не се пуска лесно хора без морал с 36 процента изб активност какво си мислят търпението си има граници

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Важното

    22 Ное 2023 12:20ч.

    е да дадем бронетранспортна техника на Украйна, за да задоволим Зеленски - сиреч САЩ. А българите да духат супата, не дай боже някой да тръгне срещу нас , и един пищов няма да извадим за защита. Долу предателите на България! Сега ще чакаме от САЩ самолети, оръжие, ама друг път!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Аз бидейки

    22 Ное 2023 12:57ч.

    от провинцията, и следователно прост, искам да попитам кой всъщност е собственик на "Гласове"?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • отговарям ти

    22 Ное 2023 13:05ч.

    Явор Дачков... Поне той го ръководи. 'Що? Нещо не ти харесва ли?... Липсата на цензура, може би?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ??...

    22 Ное 2023 13:07ч.

    А на теб, бидейки от Прованса, КОЙ ти е собственик? ;-)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Цензурата

    22 Ное 2023 13:12ч.

    ту я има, ту дреме, според интереса и посоката на вятъра.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Изпаднали сме

    22 Ное 2023 13:09ч.

    в крайно унизително състояние, в резултат на калпав до безотговорност подбор на управленци. Нормално това води до военен преврат. В натуто такава опция няма. Спасението е в разпадането на натуто.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Баба ви

    22 Ное 2023 13:47ч.

    Дано се задавят всички от власт и преяждане !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ДИСКУСИОНЕН КЛУБ

    22 Ное 2023 14:29ч.

    https://www.youtube.com/watch?v=vKj_Nwzc52w&t=2691s

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ПП и ППП "ВгъзРаждане"

    22 Ное 2023 15:47ч.

    ППП - Поредният политически проект. Верно ПеПейкин е политически МАРОДЕР! Малорад показа лицето му. А Борован с ексгербаджията кмет - задника му!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Баче Цено

    22 Ное 2023 15:48ч.

    Недейте да плюете по баче ви Коце. И на него нищо човешко не му е чуждо!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи